De top-10 learnings van 2021, Studytube

De 10 meest gevolgde online trainingen van 2021

Nu het kwik tot onder het vriespunt is gedaald en we op de laatste bladzijde van de kalender zijn aangekomen, is het tijd om terug te blikken op een bewogen 2021. Het tweede corona-jaar heeft ervoor gezorgd dat in de ene branche geen maat zit op groei, en in de andere het water aan de lippen staat. Maar als we op zoek gaan naar een gouden randje, dan hebben we die gevonden in de ontwikkeling van werkend Nederland. Persoonlijke en professionele groei heeft nog nooit bij zo veel organisaties op de agenda gestaan. Het verpletterende bewijs: deze prachtige lijst! Hier lees je welke trainingen uit onze online trainingsbibliotheek op de meeste studenten konden rekenen in 2021.

Allereerst wat cijfers
In totaal hebben de cursisten op ons leerplatform maar liefst 100.572 uren besteed aan hun ontwikkeling. Omgerekend zijn dat 4.190 dagen en maar liefst 11,4 jaar! Een ongelofelijk resultaat in een jaar dat onderhevig was aan ingrijpende verandering en onzekerheid. Lees snel verder om erachter te komen wat de meest gevolgde trainingen van het afgelopen jaar zijn.

  1. Luisteren, samenvatten en doorvragen

We beginnen met onze lijstduwer van dit jaar. In deze training van Roeland Bemelmans speelt “luisteren” de hoofdrol. Miscommunicatie en onbegrip tussen collega’s en klanten komen regelmatig voor. Maar met behulp van deze training leer je hoe je communicatie tot je neemt, samenvat en daarmee wederzijds begrip tot stand brengt. Ideaal voor je volgende (digitale) meeting!

  1. Foutloos Nederlands

Afke van der Horst heeft inmiddels een hele hoop mensen een spoedcursus Nederlands schrijven gegeven – inclusief de persoon die dit stuk nu aan het tikken is. Een absolute aanrader om de basis van de Nederlandse taal weer even te herhalen. ‘T kofschip, hen/hun, d’s en t’s komen allemaal aan bod. 

  1. De impact van je uitstraling

Een eerste indruk laat je maar één keer achter. Daarom is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Linda Abrams vertelt je alles over de juiste kleding, jouw uitstraling en imago. Zo lever je elke keer weer het beste persoonlijke visitekaartje af. 

  1. Feedback geven en ontvangen

Wat is moeilijker: feedback geven of feedback ontvangen? Hoe je het ook wendt of keert, je kan beide tot een kunst verheffen. Het gesprek aangaan met collega’s over zaken die je dwarszitten is niet altijd even makkelijk. Maar schroom niet, Monique Lueb voorziet je van alle nodige handvatten.

  1. Werken met Microsoft Teams

De hoogste corona-gerelateerde binnenkomer van 2021: werken met Microsoft Teams. We hebben allemaal moeten wennen aan het communiceren via de camera’s van onze laptops of computers. Niet voor iedereen verliep die overgang even soepel. In de training van Frank ten Voorde leer je alle ins en outs van Microsoft Teams. Maak je de IT-afdeling ook weer blij mee.

  1. Vitaal in je werk

De regie nemen over je eigen vitaliteit staat centraal in de op vier na meest gevolgde training van 2021. Met het vele thuiswerken en alle corona-maatregelen voelt het soms alsof je op een halve tank aan het werk bent. Paul Wormer neemt je mee langs alle factoren die een rol spelen bij een goede energiebalans. Zo zijn slaap, beweging, voeding en ook ademhaling van groot belang. Ideaal om 2022 vol goede energie te beginnen.

  1. AVG-privacy awareness

Nu bijna alle facetten van onze levens zich voornamelijk online afspelen, is de bescherming van digitale persoonsgegevens een belangrijk onderwerp. Als bedrijf dien je daarom zorgvuldig om te gaan met deze data. Het negeren van de regels rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan leiden tot hoge boetes en imagoschade. Hein van Hout leert je alles wat je moet weten op het gebied van privacy awareness.

  1. Excel 365 basis

Het eerste eremetaal mogen we uitdelen aan niemand minder dan Frank ten Voorde en zijn training over Excel. Velen raken in paniek bij het horen van de naam van deze Office 365-tool, dus daarom is het extra mooi om deze training zo hoog in de lijst terug te vinden. Overkom je fobie voor tabellen en versterk je Excel-fundament!

  1. Met een gezonde rug aan het werk

Het zilver is vergeven aan wat extra aandacht en liefde voor je rug. De meesten van ons zitten vrijwel de hele dag achter onze eettafel, bureau of ander vlak object in het (thuis)kantoor. Daar is je rug niet echt bij gebaat. Medical Fitness Instructor Dana Paat is de reddende engel van je wervelkolom. Zo leer je hoe je met vijf minuten per dag een stuk liever kan zijn voor je rug.

  1. Thuiswerken: hoe houd je het leuk, effectief en gezond

Wat in het begin misschien voelde als vakantie, is bij een aantal inmiddels verworden tot sleur: thuiswerken. Werken in dezelfde kamer waar je slaapt, aan de eettafel of omringd door huisgenoten of kinderen. Voor diegenen bij wie het thuiswerken al heel wat glans verloren heeft is daar gelukkig Paul Wormer, ook wel bekend van de nummer vijf uit deze lijst. Een baken van hoop voor iedereen die het gevoel heeft weg te kwijnen op het thuiskantoor. Met zijn 20 praktische tips zit jij straks weer als een zonnetje te stralen achter je laptop.

Wil jij je medewerkers ook de kans geven om zich online te ontwikkelen en maak je nog geen gebruik van onze online trainingsbibliotheek? Klik dan hieronder op de banner en neem een kijkje in ons aanbod.

Een divers online leeraanbod

Bij Studytube selecteer je het online leeraanbod dat bij jouw medewerkers past. Of dat nou één of meerdere online aanbieders zijn: we integreren het allemaal. Benieuwd naar ons aanbod?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.