3 Voordelen van online trainingen die jij of je manager moet weten

Leren is makkelijker én leuker voor medewerkers als ze dat online kunnen doen. Maar hoe werkt dat dan precies? En wat levert het jou organisatie op? In deze blog onthullen we drie grote voordelen van online trainingen die je nog niet wist.

1. Betrokken werknemers


Ten eerste is de mogelijkheid om competenties te ontwikkelen een gewilde arbeidsvoorwaarde. Dit helpt organisaties talent aan te trekken en hun werknemers aan zich te binden.

Talent aantrekken en vasthouden

Voor millennials is doorlopende persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste motivator om te blijven of juist over te stappen naar een andere organisatie. Stappen ze over? Dan het liefste naar een groot, bekend bedrijf, met het idee daar veel te kunnen leren. Kleinere, minder bekende organisaties kunnen zich onderscheiden met hun goede leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Met online trainingsaanbod hoeft dat niet veel geld en tijd te kosten. 

Regie over eigen ontwikkeling

Volgens Reat willen werknemers zelf de regie over hun persoonlijke ontwikkeling. In organisaties met een online academy hebben werknemers ruimte en vrijheid om hun eigen leertraject af te leggen op hun eigen tempo. Zij voelen zich hierdoor meer betrokken. En dat heeft weer een positief effect op hun motivatie en binding. 

2. Flexibel werken is flexibel leren

Flexibiliteit is één van de meest belangrijkste trends op de werkvloer. Online kunnen medewerkers hun vaardigheden en kennis tijd- en plaats onafhankelijk ontwikkelen. Nog een voordeel is dat werknemers niet van hun werkplek af hoeven tijdens kantooruren, of na werktijd moeten aanschuiven in de klas. Dankzij deze keuzevrijheid en flexibiliteit gaan werken en leren beter samen dan ooit. Dus... zoek een goede plek en start je training!

3. €€€ Meer waard op de arbeidsmarkt €€€

Zonder up-to-date vaardigheden kennis kom je niet aan de bak. Door globalisering en technologische ontwikkelingen moeten werknemers hun skill-set continu aanpassen en uitbreiden. Met online trainingen kunnen werknemers hun honger naar nieuwe informatie stillen. Afgeronde cursussen staan niet alleen goed op hun cv. Ook hun werkgever heeft hier baat bij. Het actief inzetten op ontwikkeling waardoor de marktwaarde van werknemers steeds hoger wordt, werkt positief op het imago van het bedrijf.

Ook profiteren van deze voordelen van online trainingen?

Als het goed is weet je nu waarom jullie organisatie niet meer zonder online academy kan. Ben je, na het lezen van deze voordelen van online trainingen, benieuwd hoe je zelf een online training ontwikkelt? Dan is dit e-book iets voor jou.