Online_training-Studytube

3 voordelen van online trainingen die jij of je manager moet weten

Leren is makkelijker én leuker voor medewerkers als ze dat online kunnen doen, en tijdens de coronacrisis is het de ideale manier om de gedwongen thuisisolatie op een zinvolle manier in te vullen – bijvoorbeeld met Studytube’s gratis Learn Together Academy. Online trainingen hebben immers allerhande voordelen voor zowel werknemers als organisaties.

1. Betrokken werknemers

Een aantrekkelijk salaris is altijd mooi meegenomen, maar arbeidskrachten verkiezen steeds meer werkgevers die hen de mogelijkheid bieden om hun competenties te ontwikkelen. Een organisatie met een breed aanbod aan opleidingen profileert zich haast automatisch als sterke werkgever en trekt gemakkelijker medewerkers aan, die daarnaast ook langer zullen aanblijven.

Talent aantrekken en vasthouden

Voor millennials is een doorlopende persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste motivator om te blijven of om over te stappen naar een andere organisatie.

Stappen ze over? Dan kiezen ze het liefst voor een groot, bekend bedrijf, met het idee daar veel te kunnen leren. Kleinere, minder bekende organisaties kunnen zich dus onderscheiden door middel van goede leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Dankzij een online trainingsaanbod hoeft dat niet veel geld en tijd te kosten.

Regie over eigen ontwikkeling

Volgens Reat willen werknemers zelf de regie nemen over hun persoonlijke ontwikkeling. In organisaties met een online academy hebben werknemers meer ruimte en vrijheid om hun eigen leertraject af te leggen op het tempo dat bij hen past. Zij voelen zich hierdoor meer betrokken bij de onderneming en haar waarden - en dat heeft dan weer een positief effect op hun motivatie en binding.

2. Flexibel werken is flexibel leren

Flexibiliteit is één van de belangrijkste trends op de werkvloer. Online leren past helemaal in dat plaatje: met een digitale bibliotheek kunnen medewerkers hun kennis en vaardigheden altijd en overal ontwikkelen. Zo hoeven ze bijvoorbeeld na hun werkuren niet meer achter een schoolbank te gaan zitten.

Dankzij deze keuzevrijheid en flexibiliteit gaan werken en leren beter samen dan ooit. Moraal van het verhaal: zoek een goede plek en start je training!

3. Meer waarde op de arbeidsmarkt

Zonder up-to-date vaardigheden en kennis kom je niet aan de bak. Door de globalisering en snel evoluerende technologische ontwikkelingen moeten werknemers hun skill set voortdurend aanpassen en uitbreiden.

Met online trainingen kunnen werknemers hun honger naar nieuwe informatie stillen. Bovendien staan die afgeronde cursussen goed op hun cv, waardoor hun marktwaarde stijgt – wat een positieve impact heeft op het imago van het bedrijf.

Ook profiteren van deze voordelen van online trainingen?

Een online academy kan wonderen doen voor elke organisatie. Ben je, na het lezen van dit artikel, benieuwd hoe je zelf een online training ontwikkelt? Dan is het onderstaande e-book iets voor jou.

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.