Academy of Brain en Studytube: wetenschappelijk verantwoord leren

"Cope Better with Change – Develop Your Resilience", "Improve Positivity", "Practical Mindfulness",… Het zijn niet alleen handige adviezen in coronatijd, maar ook enkele inspirerende titels uit het cursusaanbod van onze Finse opleidingspartner Academy of Brain. Je kan deze online trainingen, allemaal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, nu exclusief terugvinden in de online trainingsbibliotheek van Studytube.

Soft skills

Ieder jaar produceert Academy of Brain acht à tien online trainingen. Daarbij concentreert het bedrijf zich uitsluitend op soft skills zoals leiderschap, samenwerkingsvaardigheden en psychosociale onderwerpen als mentaal welzijn en een positieve ingesteldheid.

"Samen met mijn zakenpartner, psycholoog en neurowetenschapper Ville Ojanen, las ik allerlei artikels die bevestigden dat soft skills de vaardigheden zijn van de toekomst," aldus Toni Toivanen, CEO bij Academy of Brain. "Artificiële intelligentie en robotica kunnen immers de hard skills gemakkelijk overnemen van mensen, maar de soft skills niet. Daarom besloten we om ons alleen op die elementen te richten."

Wetenschappelijk onderzoek als basis

Tijdens de ontwikkeling van hun opleidingen volgt Academy of Brain nauwgezet vier stappen. Allereerst zorgt hun adviescommissie ervoor dat alle leercontent een wetenschappelijke grondslag heeft.

"In de wereld van online trainingen bestaan er zoveel niet-wetenschappelijke benaderingen," zegt Toivanen. "Daardoor is het erg moeilijk voor gebruikers om te bepalen of een opleiding gebaseerd is op betrouwbare bronnen of niet. Al onze cursussen zijn wetenschappelijk onderbouwd, en daarin verschillen wij fundamenteel van andere aanbieders."

Vervolgens gaan professionele scenaristen aan de slag om die data te verwerken in aantrekkelijke trainingen. Daarna verzorgen native speakers de presentatie ervan voor de camera, en geeft het animatieteam het geheel nog meer glans.

Voor en over je hersenen

Van "Sleep Better in Five Weeks" tot "Everyday Mind Skills" en "Time Management": de opleidingen van Academy of Brain voorzien stuk voor stuk wetenschappelijke leerinterventies om je grijze cellen optimaal in te zetten.

"Vooral onze training over veerkracht (resilience) is erg populair," vertelt Toivanen. "Die leert je hoe je omgaat met veranderingen. Wanneer er iets verandert in je professionele leven of thuis, is je brein geneigd om alleen te focussen op datgene dat nu anders is. Het kan dan lastig zijn om gewoon verder te gaan met je dagelijkse bezigheden. Ook ik heb met die training erg veel bijgeleerd."

Naast de 19 exclusieve trainingen op het platform van Studytube staat er nog meer moois op de planning: zo werkt Academy of Brain momenteel aan "Coaching Individuals and Teams to Succeed" en "Facilitating Skills".

Samen met Studytube

Academy of Brain en Studytube werken nu al twee jaar nauw samen, en dat partnerschap heeft Toivanen al meerdere malen aangenaam verrast.

"We werken in verschillende landen met verschillende talen," legt Toivanen uit, "dus ik was bang dat de samenwerking niet echt intens zou zijn, maar het tegendeel is waar! We hebben regelmatig contact, en we zijn nog altijd erg blij om met jullie samen te werken."

"We zijn echt trots dat we als enige Nederlandse onderneming de trainingen van Academy of Brain kunnen aanbieden," vult Homam Karimi aan, CEO bij Studytube. "Door hun wetenschappelijke basis en aanpak zijn ze niet alleen bijzonder waardevol, maar ook uniek in het leerlandschap. In coronatijd is het bovendien belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan soft skills en je mentale welzijn, en daarvoor heeft Academy of Brain echt de perfecte instrumenten in huis."

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.