De Rolf Groep

Best practice: Hoe de Rolf Groep effectiviteit vergroot en kosten bespaart met blended learning

Om mee te kunnen veranderen met de ontwikkelingen om ons heen, streven veel bedrijven ernaar om een lerende organisatie te worden. De Rolf Groep heeft dit reeds bereikt door werknemers te stimuleren om zoveel mogelijk "lerend" bezig te zijn. Als leverancier van totaaloplossingen voor kinderopvang en basisonderwijs staat ontwikkeling centraal in hun dagelijkse werk en hebben zij vanuit hun professionele overtuiging een "hart voor leren".

Blended learning als leeroplossing

Een belangrijke uitdaging binnen de Rolf Groep is om servicemedewerkers op afstand te stimuleren en te faciliteren in hun kennisontwikkeling om zo de kwaliteit van hun klantenservice zo hoog mogelijk te houden. Zij zetten blended learning in om hun trainingen zo efficiënt mogelijk in te richten en optimale resultaten te behalen.

Dit doen zij door medewerkers via de online academy van Studytube een digitale training te laten volgen als voorbereiding op de fysieke oefeningen waar het geleerde in de praktijk wordt gebracht. Na afloop wordt via de online academy getoetst of de kennis goed is overgekomen en opgeslagen.

Video: blended learning bij de Rolf Groep

Bekijk de video en hoor van Miranda van der Kooij, manager klantenservice bij de Rolf Groep, welke resultaten zij behalen met blended learning.

Voordelen van blended learning

De volgende voordelen ervaart de Rolf Groep dankzij blended learning:

  1. Door online eerst zelfstandig aan de slag te gaan ervaren medewerkers een effectievere toepassing van lesstof in de praktijk;
  2. Medewerkers ervaren hierdoor meer verdieping tijdens het oefenen van de praktijkvoorbeelden;
  3. Dit leidt tot kostenbesparing doordat medewerkers theorie online volgen in plaats van klassikaal of met een externe trainer;
  4. Medewerkers ervaren leren op deze manier als prettig en leuk, waardoor leren beter geadopteerd wordt binnen de organisatie.

Aan de slag met blended learning

Zelf ook een blended learning-traject ontwikkelen en inzetten voor jouw organisatie? Download dan hieronder de how-to-gids voor een blended learning-strategie en start vandaag nog met deze effectieve manier van kennisoverdracht.

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.