Blended learning inzetten in jouw organisatie: hoe doe je dat?

Als organisatie wil je dat jouw medewerkers werken in de beste omstandigheden. Hieronder vallen ook goede opleidingsmogelijkheden. Daarom bied je jouw medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk de juiste kennis aan. Allemaal zodat zij hun werk zo goed mogelijk uitvoeren. Een blended leertraject is een goede tool om de benodigde kennis over te brengen. Maar het is slechts een onderdeel van een hele ‘toolkit’ aan leermogelijkheden en niet altijd de beste optie. Zet jij blended learning wel in op de juiste manier?

Blijf kritisch

Regelmatig zien organisaties blended learning als onmisbaar onderdeel. De methode wordt daardoor misschien wel te pas en te onpas ingezet in de leerstrategie. Niet geheel de bedoeling. Want, zoals bij elke leermethode is het belangrijk om kritisch te evalueren of dit wel het juiste middel is. Bedenk daarom altijd goed wat je wilt bereiken met het trainingstraject en welke leeroplossing hier het beste bij past. Dit kan ook betekenen dat blended learning niet het juiste middel is.  

Blended leertrajecten werken vooral goed wanneer je theoretische kennis wilt oefenen in de praktijk. Dus, vraagstukken waar een toepassing bij komt kijken. Bijvoorbeeld het aanleren van een nieuwe communicatietechniek, het verbeteren van de omgang met klanten of het omgaan met feedback. In het online gedeelte behandel je dan bijvoorbeeld de theorie, waarna je deze oefent in het praktijkgedeelte van het traject.

TIP: Formuleer alle doelstellingen SMART. Dit biedt houvast in het ontwikkelen van een leertraject.

Betrek je doelgroep bij het ontwikkelproces

Het doel van elk trainingstraject is het leveren van een meerwaarde voor jouw medewerkers. Daarom is het belangrijk om in gesprek te gaan met je medewerkers. Kom erachter waar zij behoefte aan hebben. Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? Op welke manier leren zij het liefst? Wat maakt een training nuttig voor hen? Welke kennis missen zij? Deze informatie helpt jou bij het bepalen en samenstellen jouw blended leertraject.

Door je doelgroep bij het ontwikkelproces te betrekken, vind je de juiste combinatie van online en klassikale leermethodes voor jouw doelgroep. Zo zorg je er ook voor dat de verschillende onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Essentieel voor effectief blended leertraject.

TIP: Draai een pilot om op kleine schaal het blended leertraject te testen met een selectie uit je doelgroep. Zo kom je op tijd achter belemmeringen, misvattingen en dus verbeteringen.

Beschik over de juiste middelen

Het klinkt heel logisch. Maar, wil je een succesvol blended leertraject neerzetten binnen jouw organisatie, dan heb je wel de juiste middelen nodig. Denk aan een digitale leeromgeving zodat medewerkers het online gedeelte op een eigen gekozen plek kunnen volgen. Of de tijd, ruimte, trainers of vakexperts om het klassikale gedeelte te faciliteren. Je wilt dat dit factoren goed geregeld zijn en geen belemmering vormen voor het leerproces.

TIP: Breng de randvoorwaarden voor het creëren van het leertraject in kaart. Over welke content en middelen beschik je en welk effect heeft dit op het ontwikkelproces?

Zelf een blended leertraject maken?

Het succes van een blended leertraject heeft dus vooral te maken met het juist inzetten van dit leermiddel. Het begint bij het kritisch evalueren of blended learning wel de beste oplossing is, dit middel bij de doelgroep past en je over de juiste middelen beschikt. Zet blended learning daarom alleen in als het past bij het doel dat je wilt bereiken.

Ben je overtuigd van de voordelen van blended learning en wil je zelf aan de slag met een blended leertraject? Benieuwd hoe je dit het beste aanpakt? Download dan onze praktische how-to gids. Hierin leggen we stapsgewijs het gehele ontwikkelproces uit.