CZ en Studytube: een samenwerking die het leerplatform overstijgt

Zorgverzekeraar CZ heeft de fundamenten van een bloeiende leercultuur al stevig verankerd in de organisatie: diverse leermogelijkheden, leerambassadeurs en coaches stimuleren er elke dag de continue ontwikkeling van medewerkers en hun teams. Om het brede leeraanbod beter vindbaar te maken was het tijd om op zoek te gaan naar een ervaren leer- en ontwikkelpartner. Na een intensieve marktverkenning koos CZ vol overtuiging voor Studytube.

Vóór de samenwerking met Studytube was CZ al intensief bezig om de drempel voor leren op de werkvloer te verlagen, o.a. via microlearnings, een breed aanbod van programma’s en (online) trainingen, een netwerk van leerambassadeurs en nog veel meer. Het leerlandschap bestond echter uit meerdere platformen en systemen, zodat medewerkers de opleidingen moeilijk konden terugvinden.

“Bovendien is onze slogan ‘Zorg die verder gaat’,” zegt Leanne Pantjes, Learning Experience Designer bij CZ. “Dat geldt ook voor onze collega’s – je moet zelf kunnen werken aan je eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. We moesten dus meer inzetten op toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.”

Studytube als leer- en ontwikkelpartner

CZ stelde een uitgebreid eisenpakket samen voor hun ideale leerplatform. Alle interne en externe opleidingsmogelijkheden moesten terechtkomen op één gebruiksvriendelijke plek, om zo medewerkers te helpen een gerichte keuze te maken, de administratie te versoepelen en de organisatie meer inzicht te geven in wie wat aan het leren is – of wie wat zou moeten leren voor een verplicht certificaat.

“We wilden ook een leerplatform dat we helemaal konden personaliseren,” vult Pantjes aan. “Iedereen moet een persoonlijk dashboard hebben dat je echt prikkelt en stimuleert, zodat je op basis van die ene online training meteen zin krijgt om verder te leren.”

Daarnaast was CZ vooral op zoek naar een echte leer- en ontwikkelpartner, die proactief meedenkt over de digitalisering en innovatie van het leeraanbod – een samenwerking die het platform overstijgt en de ontwikkelstrategie van CZ verder aanscherpt. “We zochten een partij die met ons wil meedenken en meegroeien – en dat is voor ons Studytube.”

Samen op weg naar succes

Ondertussen is CZ begonnen aan de implementatie van hun vernieuwde leerplatform. Als leerpartner is Studytube meteen sterk betrokken – in drievoud zelfs. Terwijl een Learning Consultant advies geeft over de inrichting van de leercontent, leidt een Implementatieconsultant de functionele en technische inrichting in goede banen. Een persoonlijke Customer Success Manager helpt dan weer om de adoptie van het platform en de bijbehorende communicatie te stroomlijnen.

“Het is een erg prettige samenwerking,” concludeert Pantjes. “Onze contactpersonen reageren altijd snel, denken met ons mee en vertalen onze wensen op een concrete, duidelijke manier. Ook komen er voortdurend nieuwe features en functionaliteiten bij op het platform – soms zo snel dat onze Implementatieconsultant zélf versteld staat! Dat is zó mooi om te zien.”

“Dat gevoel is helemaal wederzijds,” aldus Homam Karimi, CEO bij Studytube. “Ik ben oprecht trots dat CZ Studytube heeft gekozen als rechterhand in hun ontwikkelproces als lerende organisatie. Dit is de start van een buitengewoon verrijkend partnerschap, waarbij we samen zullen groeien en zo medewerkers kunnen helpen om het beste in zich naar boven te halen – want daar doen we het voor.”

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.