Een leven lang leren slaagt alleen bij een zorgvuldige loopbaanbegeleiding

De overheid zou veel meer moeten investeren in een leven lang leren. Dat bepleit voorzitter Maurice Limmen van de Vereniging Hogescholen in het artikel ‘Leven lang leren verdient meer durf en publieke financiering’ (FD, 18 mei). Het is toe te juichen dat hij dit probleem aankaart; we moeten de handen uit de mouwen steken om miljoenen Nederlanders de komende jaren om- en bij te scholen.

De vraag is echter of het extra budget van €700 mln de oplossing is voor dit probleem, en of de oplossing alleen bij de publieke sector moet worden gezocht.

Op dit moment blijft zo’n 50% van het opleidingsbudget binnen bedrijven op de plank liggen. Dat is zonde, want dit geld kan goed besteed worden aan loopbaankeuzebegeleiding.

‘Budget en aanbod lijken niet het primaire probleem bij een leven lang leren’
Nederland telt maar liefst 15.000 organisaties die opleidingen aanbieden aan werknemers. Hierdoor zien werknemers door de bomen het bos niet meer. Daarnaast kunnen werknemers vaak niet overzien waar hun kansen en mogelijkheden liggen als het gaat om hun huidige of eventuele toekomstige functie. Laat staan dat ze daarin de juiste keuzes kunnen maken.

De grootste uitdaging ligt veel meer in de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat je de meest geschikte cursus of opleiding kunt aanbieden aan de juiste medewerker, en op het juiste moment.

Studieadvies en loopbaankeuzebegeleiding lijken hierin een uitkomst te bieden. In tegenstelling tot wat Limmen zegt, moet je niet alleen het heil zoeken bij hbo’s en de publieke sector, maar ook in de private sector en bij slimme leerplatformen. Deze kunnen je helpen bij het selecteren van de relevante trainingen en je ondersteunen bij loopbaankeuzebegeleiding.