Gamification als element van een blended leerstrategie

Monopoly, Rummikub, een potje pesten. Al van kleins af aan spelen we spelletjes. Continu proberen we nieuwe tactieken uit, analyseren we eigen of andermans fouten en worden we uitgedaagd te groeien en ons aan te passen aan het spel. Het mooie van een spel spelen is dat we zo geconcentreerd zijn op het spel, dat leren niet lijkt op leren. Maar, gedurende ons leven maakt deze informele manier van leren plaats voor een meer gestructureerde en formele manier van instructie in de vorm van trainingen. Toch kunnen we de spelelementen terugbrengen in het hedendaagse leren door gamification toe te passen. In deze blog vertellen we meer over de toepassing van gamification in een blended leerstrategie.

Wat is gamification?

Laten we beginnen met een definitie van de term. Gamification is een term die wordt gebruikt voor de toepassing van spelelementen in een context die van nature geen spelvormen bevat. Zoals leertrajecten. Deze spelvormen zie je terug in bijvoorbeeld beloningen zoals punten, badges en leaderboard-posities. Ook spelregels en andere competitie-elementen dragen bij aan ‘het spelgevoel’.

Waarom zet je gamification in binnen blended learning?

Gamification stimuleert medewerkers controle en regie te nemen over hun eigen leerproces. Het is een medewerker gerichte vorm van leren, waarbij zelfonderzoek naar ontbrekende kennis wordt gestimuleerd. Deze manier om spelenderwijs te leren past goed in  een blended learning strategie omdat het een holistische benadering van het leertraject vereist. Dit komt overeen met het uitgangspunt van een blended leertraject, waarin de verschillende leervormen naadloos op elkaar aansluiten.

Wat maakt gamification zo effectief?

Daarnaast maakt gamification leren leuk en speelt het in op de natuurlijke drang naar status en prestatie. De spelelementen motiveren medewerkers om te leren en verhogen hun betrokkenheid. Hierdoor onthouden zij de inhoud van de training beter. Punten, badges en leaderboards stimuleren gezonde concurrentie onder de medewerkers.  

Pas op! Sla niet door met gamification

Hoe leuk spelelementen ook zijn, het is belangrijk dat je hiermee niet overdrijft. Zorg dat het leertraject nog steeds om leren draait. Onthoud dat het toevoegen van gamification geen doel op zich is. Het is één van de middelen om het leerproces te verbeteren, leuker en effectiever te maken. Pas gamification gedoseerd toe in het gehele leertraject. Kies een aantal onderdelen waarbij jij denkt dat een spelelement echt meerwaarde biedt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een puntensysteem in de online training. Hoe verder je de training hebt doorgewerkt, hoe meer punten je krijgt. Of, hoe beter je de online test maakt, hoe beter je scoort op het leaderboard.

Niet elke medewerker ziet meerwaarde in gamification

Een andere reden om niet gelijk overal gamification toe te passen, is dat niet elke medewerker deze leervorm waardeert. Gebruik dit element dus alleen als je zeker weet dat het bij de behoeften van jouw doelgroep past. Een andere manier is om gamification een niet verplicht onderdeel van het traject te maken. Hierdoor kunnen medewerkers kiezen of ze dit wel of niet doorlopen.

Evalueer gamification

Net als bij elk element van jouw blended leertraject, geldt ook voor gamification dat je moet meten wat het element bijdraagt aan de prestaties van het traject. Zorgt gamification bijvoorbeeld voor hogere betrokkenheid? Heeft het invloed op het aantal goede antwoorden dat medewerkers geven? Houd dus bij of gamification een positieve bijdrage levert.

Creëer een effectief blended leertraject

Het ontwerpen en ontwikkelen van een blended leertraject begint bij het begrijpen van je doelgroep. Je wilt natuurlijk wel een traject maken dat daadwerkelijk een bijdrage levert aan de medewerker en inspeelt op hun behoeften. Bedenk dus goed wat je met het leertraject wilt bereiken en welke rol gamification hierin kan spelen. Hoe en wanneer kan gamification toegevoegde waarde bieden? Past het bij jouw doelgroep en bij het leerdoel van het traject? Denk hier vooraf goed over na en test dit ook bij jouw doelgroep.

Om jou te helpen een effectief blended leertraject te ontwikkelen, hebben we deze praktische how-to gids gemaakt. Hierin nemen we je stap-voor-stap mee mee door het ontwikkelproces, vind je tips en een casus. Download de gids en ga aan de slag met jouw blended leertraject.