gemeente-doesburg-leert-met-Studytube

Gemeente Doesburg leert met leerplatform van Studytube

Medewerkers van de gemeente Doesburg hebben sinds 1 oktober toegang tot een digitaal ontwikkelcentrum. Hierin bestaat de mogelijkheid tot online leren via Studytube, waar ze in de vorm van korte microlearnings en e-learnings nieuwe kennis kunnen opdoen. Ook kennis delen of een klassikale training aanvragen zijn mogelijk.

gemeente-doesburg-leert-met-Studytube

Op naar een toekomstbestendige, flexibele gemeente

Net als elke andere gemeente, heeft Doesburg te maken met een dynamische omgeving. Hierin spelen digitalisering, flexibilisering en decentrale verantwoordelijkheden een belangrijke rol. Samenwerking en participatie zijn kernwaarden.  

Als flexibele organisatie moeten we snel kunnen acteren en reageren op de omgeving. Wij willen medewerkers daarom zo goed mogelijk ondersteunen in het verwerken van nieuwe informatie en het aanleren van nieuwe vaardigheden” zegt Heidi Vermeulen, projectleider van het ontwikkelcentrum.

Met het nieuwe ontwikkelcentrum stelt Gemeente Doesburg haar medewerkers in staat om zo goed mogelijk hun werk te doen. Zij kunnen leren waar ze behoefte aan hebben, op hun eigen initiatief en zelf hun tijd bepalen.

De week van de ontwikkeling

Gemeente Doesburg zet niet alleen in op de inrichting van een digitaal systeem; medewerkers worden ook aangemoedigd om actief met hun eigen ontwikkeling bezig te zijn. Daarom organiseert zij deze week de ‘week van de ontwikkeling’. Een week waarin medewerkers in de vorm van workshops en kennissessies handvatten krijgen aangereikt om actief aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen.

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.