Gratis loopbaanadvies met de 'NL Leert Door'-campagne

Met het gratis loopbaanadvies van de "NL Leert Door"-campagne hebben al 20.000 mensen ontdekt wat hun talenten, carrièrekansen en drijfveren zijn – essentiële kennis in coronatijd. Die succesvolle campagne krijgt vanaf 1 december een vervolg, en ook nu kan Studytube je helpen bij je aanvraag!

Wat is de "NL Leert Door"-campagne?

Via de "NL Leert Door"-campagne stelde de Rijksoverheid vanaf 1 augustus €14 miljoen beschikbaar om gratis persoonlijk loopbaanadvies te verstrekken. Daarmee kon je meer inzicht verwerven in je vaardigheden, motivatie en het beroep dat daarbij past. Die waardevolle kennis maakte het eenvoudiger om om te gaan met de ingrijpende veranderingen in je werkveld ten gevolge van de coronacrisis.

In samenwerking met meerdere partners koppelde Studytube deelnemers aan een professionele loopbaancoach, die vervolgens een persoonlijk adviestraject opstartte, inclusief een arbeidsmarktscan, coaching en een ontwikkelplan met interesse- en competentielijst.

Veel vraag naar loopbaanadvies

Binnen één maand tijd waren alle plekken voor loopbaanadvies bezet. "De vraag naar loopbaanadvies is enorm groot," bevestigt Katrientje Hofland, loopbaancoach bij Hofland Advies. "Mensen zijn erg enthousiast, want je kunt echt iets voor ze betekenen. Het is maatwerk: we kijken naar de vaardigheden die je bezit en wat je graag wilt doen, maar ook of je bijvoorbeeld bereid bent om te verhuizen voor een nieuwe baan."

In haar praktijk spreekt Hofland zowel werkzoekenden en net afgestudeerde jongeren als mensen die niet gelukkig zijn in hun baan. "Dat vind ik het mooie van 'NL Leert Door': het heeft een enorm groot bereik en is voor iedereen beschikbaar."

Duurzame inzetbaarheid

Als loopbaancoach helpt Hofland die omvangrijke doelgroep om uit te zoomen op hun situatie en zo een beter inzicht te krijgen in de bredere inzetbaarheid van hun competenties – misschien wel in een nieuwe, onbekende sector. "Ik hoor vaak de zin 'Zo heb ik er nog nooit over nagedacht'," vult Hofland aan.

Dit blijkt uit haar voorbeeld van een filiaalmanager in een winkel, die nu gaat solliciteren op een baan in de zorg. "Op het eerste gezicht zal het je wellicht verbazen, maar voor beide banen zijn dezelfde competenties nodig. Competenties die je in een winkel gebruikt, zoals klantgerichtheid en zorgzaamheid, dien je ook in te zetten bij een patiënt in het ziekenhuis."

Wil jij ook gratis loopbaanadvies?

Op 1 december start een nieuwe "NL Leert Door"-campagne. Heb jij ook interesse in loopbaanadvies voor jezelf of voor jouw collega's? Meld je dan hier aan, zodat Studytube je kan koppelen aan één van onze loopbaancoaches. Tot snel!

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.