Eindhovenaren genieten met een zachte hoofdletter G van een zonnige dag op een plein

Hoe Gemeente Eindhoven L&D inzet voor ambitieuze plannen

Gemeente Eindhoven wil groeien als stad, maar dat kan niet zonder extra personeel met de juiste kennis. Daarom zet de gemeente volop in op de duurzame inzetbaarheid van haar ambtenaren via Learning & Development. Tijdens ons live webinar “Duurzame inzetbaarheid bij Gemeente Eindhoven” (16 november, 13.00 - 13.30 uur) kom je te weten hoe die kennisoverdracht vlot verloopt – zelfs met een alarmerend personeelstekort.

Op dinsdag 16 november zal Adriaan de Boer, Ontwikkelspecialist bij Gemeente Eindhoven, in onze studio vertellen hoe hij ambtenaren gemakkelijker laat leren met behulp van het 70-20-10-leerprincipe, een community van ambassadeurs en het leerplatform van Studytube. Ook Remko Hendrikse, HR-expert en Partner bij HRD Groep, zal aanschuiven. Hij zal er onder andere zijn visie delen op het faciliteren van hybride leren, en zal meer inzicht bieden in welke leervormen het best passen bij verschillende leerbehoeften.

Met het webinar wil Gemeente Eindhoven laten zien hoe zij via Learning & Development omgaan met enkele belangrijke uitdagingen. Naast de krapte op de arbeidsmarkt heeft de gemeente namelijk te maken met meerdere hordes die tussen haar en de te behalen doelen staan. Herkenbare uitdagingen zijn de verschuiving van fysiek naar digitaal werken en de algemene digitalisering van het werk. Ook hebben ambtenaren te maken met een grote verandering van hun takenpakket en de rollen die zij moeten vervullen als gevolg van de decentralisering van de overheid.

Focus op duurzame inzetbaarheid en de ambtenaar

De groeiambitie van Gemeente Eindhoven zorgt voor de vraag naar extra personeel – en dat in een periode van personeelstekort. De ambtenaar anno 2021 moet daarom een all-round medewerker zijn die inzetbaar is in meerdere domeinen binnen de gemeente. Onder meer het succesvol samenwerken met andere afdelingen en teams is daardoor extra belangrijk geworden, en daarom focust Gemeente Eindhoven nu volop op duurzame inzetbaarheid. 

Voor Adriaan De Boer en Gemeente Eindhoven is het dus noodzakelijk om werknemers de juiste middelen te bieden die bijdragen aan die duurzame inzetbaarheid, en van hun ontwikkeling een prioriteit te maken. Daarbij speelt het 70-20-10-leerprincipe een grote rol: 70 procent staat voor leren op de werkplek, 20 procent voor sociaal leren en 10 procent voor formeel leren (bijv. via een opleiding). 

Een persoonlijke aanpak met Studytube

Omdat veel ambtenaren nu vanuit huis werken, gebruikt Gemeente Eindhoven het leerplatform van Studytube. Hiermee voorzien zij ambtenaren van de juiste trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij speelt een persoonlijke aanpak een grote rol. Zo wordt er gekeken naar de leerbehoeften, kwalificaties en interesses van elke werknemer en de manier waarop die werknemer de stof het best tot zich neemt.

Ben je benieuwd hoe Gemeente Eindhoven het Studytube-leerplatform en het 70-20-10-principe inzet om duurzame inzetbaarheid te bewerkstelligen? Schrijf je dan nu in voor het live webinar van dinsdag 16 november door op de onderstaande knop te drukken. Zo kan je tijdens het webinar vragen stellen aan de gastsprekers en inspiratie opdoen. Tot dan!

Duurzame inzetbaarheid bij Gemeente Eindhoven

Liver webinar op dinsdag 16 november om 13:00 uur over hoe Gemeente Eindhoven L&D inzet om zijn ambitieuze plannen te realiseren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.