Hoe stimuleer je kennisdeling in een lerende organisatie?

Ben jij op zoek naar een manier om van jouw werkplek een lerende organisatie te maken? Dan gebruiken jullie waarschijnlijk al een learning management system en zijn jullie medewerkers volop bezig met leren en ontwikkelen in de bedrijfsacademy. Maar, wist je dat je met kennis te delen die specifiek is voor jouw organisatie pas echt het verschil maakt? Klinkt vast goed en makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe stimuleer je kennisdeling in een lerende organisatie? Een auteurstool kan het antwoord zijn op jouw vraag. Met deze tool kun je bedrijfsspecifieke kennis beschikbaar maken en kennisdeling stimuleren onder medewerkers. Onmisbaar op weg bij jullie transformatie naar een flexibele en wendbare organisatie.

Actieve kennisdeling stimuleren onmisbaar om een lerende organisatie te worden

Organisaties die snel van koers willen veranderen, moeten medewerkers actief helpen om nieuwe kennis en vaardigheden snel onder de knie te krijgen. Medewerkers leren nieuwe technieken en werkwijzen sneller aan als zij deze kennis tijdens hun dagelijkse werk bij de hand hebben. In de praktijk zien we dat veel organisaties die actief bezig zijn met (interne) kennisdeling, een auteurstool gebruiken. Deze organisaties stimuleren medewerkers om hun expertise om te zetten in een online training en op die manier te delen met collega’s.

Wat is een auteurstool precies?

Simpel gezegd is een auteurstool een eenvoudige software tool waarmee je je eigen (bedrijfsspecifieke) trainingsmateriaal kunt maken. Je hebt er geen technische vaardigheden voor nodig en geen groot budget. Met een auteurstool kun je online trainingen en microlearnings maken, (een deel van jullie) klassikale trainingen digitaliseren of klassikale trainingssessies of cursussen aanmaken. Een online training over ‘adviesgesprekken voeren met klanten’. Een productvideo. Een digitaal inwerkprogramma. Stuk voor stuk voorbeelden van trainingsmateriaal dat je eenvoudig zelf kunt maken. De checklist auteurstool helpt jou bij je keuze. 

Wie gebruikt een auteurstool?

De tool is ontwikkeld voor organisaties die eigen, specifieke trainingsmateriaal willen maken die uniek is voor hun organisatie. Natuurlijk gaan externe trainers en experts regelmatig aan de slag met een auteurstool. Maar ook voor gebruik binnen organisaties biedt de tool tal van mogelijkheden. De auteurstool is dus niet enkel weggelegd voor trainers en (e-learning) ontwikkelaars. Ook medewerkers, managers en HR werken gemakkelijk met de tool.

Stimuleer kennisdeling in jouw organisatie

Met een tool om zelf trainingen te maken in jouw organisatie alleen is stap één gezet. Er zijn in elke organisatie obstakels die goede informatie-uitwisseling in de weg staan. In het e-book Kennismanagement lees je wat de meest voorkomende belemmeringen zijn én hoe je ze weg kunt nemen. Download het e-book en verbeter jullie kennismanagement.