Stimuleer kennisdeling in lerende organisatie

Hoe stimuleer je kennisdeling in een lerende organisatie?

Als jij volop bezig bent om jouw werkplek te laten doorgroeien tot een lerende organisatie, dan heb je vast al een bedrijfsacademy en een learning management system geïmplementeerd. Maar wist je dat je pas echt een verschil maakt door bedrijfsspecifieke kennis te delen? Een auteurstool kan je daarbij helpen.

Actieve kennisdeling is onmisbaar

Organisaties die wendbaar en toekomstbestendig willen blijven, moeten medewerkers actief helpen om nieuwe kennis en vaardigheden snel onder de knie te krijgen. Medewerkers leren nieuwe technieken en werkwijzen sneller aan als zij deze kennis tijdens hun dagelijkse werk bij de hand hebben.

In de praktijk zien we dat veel organisaties die actief bezig zijn met (interne) kennisdeling, een auteurstool gebruiken. Deze organisaties stimuleren medewerkers om hun expertise om te zetten in een online training en op die manier te delen met collega's.

Wat is een auteurstool precies?

Simpel gezegd is een auteurstool een eenvoudige softwaretool waarmee je je eigen (bedrijfsspecifieke) trainingsmateriaal kunt maken. Je hebt er geen technische vaardigheden voor nodig en geen groot budget.

Met een auteurstool kan je online trainingen en microlearnings maken, (een deel van jullie) klassikale trainingen digitaliseren of klassikale trainingssessies of cursussen aanmaken. Of het nu gaat om een productvideo, een digitale onboarding of een online training over "Adviesgesprekken voeren met klanten": met een auteurstool maak je het eenvoudig zélf.

Wie gebruikt een auteurstool?

De tool is ontwikkeld voor organisaties die trainingsmateriaal willen maken dat uniek is voor hun organisatie. Natuurlijk gaan externe trainers en experts regelmatig aan de slag met een auteurstool. Maar ook voor gebruik binnen organisaties biedt de tool tal van mogelijkheden.

De auteurstool is dus niet enkel weggelegd voor trainers en (e-learning-)ontwikkelaars. Ook medewerkers, managers en HR werken gemakkelijk met de tool.

Stimuleer kennisdeling in jouw organisatie

Met een tool om zelf trainingen te maken in jouw organisatie alleen is stap één gezet. Uiteraard zijn er in elke organisatie obstakels die goede informatie-uitwisseling in de weg staan, maar in het e-book "Beter Kennismanagement" lees je wat de meest voorkomende belemmeringen zijn én hoe je ze weg kunt nemen. Download het e-book hieronder en verbeter gelijk jullie kennismanagement!

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.