Langhenkel-Talenter gaat diverser en blended leren met Studytube

Opleidingsinstituut Langhenkel-Talenter Academie heeft gekozen voor het leerplatform van Studytube om haar missie verder te verwezenlijken: de opleider zijn van talent voor de lokale overheid. Het bedrijf wil, zeker in deze tijd, graag haar leeraanbod meer divers en blended maken. Eén van de sleutels daartoe? Studytube's auteurstool.

Meer diversiteit voor de overheid

Langhenkel-Talenter detacheert mensen bij gemeentes en lokale overheidsorganisaties. Met een eigen opleidingsinstituut, de Langhenkel-Talenter Academie, leidt de onderneming haar eigen personeel op en schoolt ze vele medewerkers van opdrachtgevers.

Toen Daphine Jacobs echter een jaar geleden begon als directeur van de Langhenkel-Talenter Academie, merkte ze dat het leeraanbod kwalitatief hoogstaand was, maar eenzijdig qua leervorm en didactiek – de focus lag namelijk exclusief op klassikale trainingen.

"We moeten een meer diverse richting volgen qua leerinterventies en didactiek," aldus Jacobs. "Ik geloof sterk dat ons vakgebied baat heeft bij een blended leeraanbod. Deze verschuiving kunnen we mede realiseren met Studytube."

Auteurstool

De concrete samenwerking tussen de Langhenkel-Talenter Academie en Studytube is tweeledig. Enerzijds etaleert de opleider haar eigen trainingen in Studytube's externe cursusaanbod; anderzijds geeft de intuïtieve auteurstool van het platform aan Langhenkel-Talenter de mogelijkheid om aantrekkelijke blended en online leerinterventies te ontwerpen.

"De auteurstool is erg gebruiksvriendelijk, dus content maken gaat heel goed," vertelt Jacobs. "Het platform biedt allerlei mogelijkheden, en zelfs als we niet direct het exacte maatwerk kunnen opleveren dat we willen, dan helpt Studytube ons om alternatieve oplossingen te vinden. Het is tot nu toe een fijn systeem om mee te werken."

Studytube voor alle cursisten

Vroeger benadrukte het ontwikkelbeleid van de Langhenkel-Talenter Academie voornamelijk de actualiteit. Zo kregen gedetacheerden bijvoorbeeld bij de invoering van een nieuwe wet- of regelgeving de ruimte om zich daarin te verdiepen. "We waren én zijn excellent in het bijhouden van de vakliteratuur," licht Jacobs toe. "Maar daarnaast horen we steeds vaker dezelfde vraag: 'Willen mensen alleen maar leren wat ze direct kunnen toepassen in de praktijk, of wil je mensen ook de kans geven om zich breder te ontwikkelen?'"

Daarom krijgen alle cursisten van Langhenkel-Talenter bij de start van hun training – ongeacht de duur daarvan – vier maanden lang toegang tot het platform van Studytube. Zo kunnen ze, naast hun gekozen cursus, in de leeromgeving aan hun ontwikkeling werken.

In de samenwerking met Studytube ziet Jacobs meerdere voordelen. Terwijl het eigen personeel zich ontpopt tot duurzaam inzetbare werknemers en de gedetacheerden steeds meer toegevoegde waarde verwerven voor hun opdrachtgevers, profileert Langhenkel-Talenter zich als een aantrekkelijke opleider én werkgever – voor zowel haar eigen personeel (gedetacheerd en op het eigen kantoor) als de cursisten van de betalende klanten.

Concurrentievoordeel

"Steeds meer mensen, dus ook onze doelgroepen, willen op een andere manier leren," concludeert Jacobs. "Mensen willen niet enkel vijftig slides bekijken tijdens een klassikale training. Mensen willen interactie, dingen teruglezen of -kijken wanneer het hen uitkomt, en dan nog het liefst gebundeld op één centrale plek. De samenwerking met Studytube maakt dat mogelijk. Nu zetten we een veel interessanter product op de markt, echt iets anders dan de anderen – iets dat ons onderscheidt van onze concurrenten."

"Ik ben erg blij dat de Langhenkel-Talenter Academie en Studytube de handen ineenslaan," zegt Homam Karimi, CEO bij Studytube. "Hun waardevolle cursussen verrijken ons externe opleidingsaanbod, terwijl zij hun trainingen op een eenvoudige manier kunnen diversifiëren en perfectioneren met onze auteurstool – een win-winsituatie voor beide partijen."

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.