Manpower opent Talent Academy met behulp van Studytube

Manpower Group, de uitzendorganisatie die wereldwijd meer dan 3,5 miljoen mensen bemiddelt, opent een Talent Academy met behulp van Studytube.

Gat tussen vraag en aanbod

In een interview met BNR stelt Algemeen Directeur Frank Weermeijer dat er een structureel gat is ontstaan tussen vraag en aanbod op de flexmarkt. “Er is een tekort aan logistiek personeel, IT’ers, Operators en de WFT komt eraan, waardoor veel personeel bij banken en verzekeraars bijgeschoold moet worden. Manpower zet actief in op scholing en opleiding om flexwerkers door te laten stromen op de arbeidsmarkt. Uiteindelijk gaat het om de inzetbaarheid en werkzaamheid van flexwerkers.”

Scholing

Manpower signaleert dat flexwerkers vaak niet zelf de middelen hebben om te investeren in scholing en faalangst, tijds- en financiële druk ervaren waardoor ze zich niet of nauwelijks bijscholen. Een rapport van het Sociaal en Cultureel planbureau bevestigt dat flexwerkers zich nauwelijks bijscholen, terwijl scholing van flexwerkers wettelijk geregeld is en veel arbeidsbemiddelaars ook een scholingspot hebben. Manpower zet zich extra in op het wegnemen van barrières voor flexwerkers om zich bij te scholen en ziet Studytube als een goede aanvulling.

Talent Academy

De nieuwe Manpower Talent Academy bestaat uit de Logistics academy voor hef- en reachtrucks, Operator Academy voor A, B en C - operators, de WFT Academy en Studytube. In Studytube heeft Manpower een diversiteit aan opleidingen, variërend van Word en Excel trainingen tot HACCP en natuurlijk WFT-trainingen.

Weermeijer: ”Studytube is super toegankelijk, wij hebben inmiddels meer dan 10.000 mensen die van Studytube gebruik maken en die zijn erg enthousiast. Flexwerkers kunnen zich online tijds- en plaats onafhankelijk bijscholen. Manpower doet dit deels in blended vorm van verplichte trainingen waarbij flexwerkers eerst een online training volgen en in de klas een verdiepingsslag maken. Introductiecursussen bij inlenende bedrijven (on-boarding) en veiligheidscursussen kunnen flexwerkers doen wanneer het hen uitkomt. Dat maakt het leren voor deze groep ook wel makkelijk. Ze kunnen het leren naar eigen hand zetten.”

Door de alles-in-1 leeroplossing van Studytube in te zetten als onderdeel van haar bedrijfsstrategie draagt Manpower bij aan het dichten van het structurele gat tussen vraag en aanbod op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Lees hier het nieuwsbericht van Manpower.

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.