Male construction worker smiling at a building site

Onboarding video’s voor flexkrachten

Via uitzendorganisatie Manpower beginnen elk jaar duizenden mensen aan een nieuwe baan. Manpower zorgt ervoor dat al deze flexkrachten goed beslagen ten ijs komen bij hun nieuwe werkgever. De hamvraag is: hoe doet Manpower dat? Het antwoord: onboarding video's.

Onboarding video's

In samenwerking met een aantal grote klanten heeft Manpower onboardingstrainingen ontwikkeld voor flexkrachten. Vooraf is bepaald wat medewerkers moeten weten en kunnen om succesvol aan de slag te gaan bij een bepaalde opdrachtgever. Op basis hiervan heeft Manpower onboarding video's opgenomen.

De nieuwe flexkrachten leren via de video's bijvoorbeeld:

  • Hoe specifieke machines of apparaten werken (handleiding);
  • Wat er in hygiëneprotocollen staat (voorschriften);
  • Hoe bepaalde handelingen/acties uitgevoerd moeten worden (instructie).

Onboarding voor logistieke werkzaamhedenNiet alleen kunde komt aan bod, ook kennis is een belangrijk ingrediënt van de onboarding video's. Dit komt aan bod in bijvoorbeeld video's over integriteit en ethiek op de werkvloer, samenwerken en informatie over hoe het bedrijf in elkaar steekt (organogram, uitleg verschillende afdelingen).

De voordelen

Onboarding op deze manier heeft voor drie verschillende groepen voordelen:

  1. De flexkracht: Flexkrachten kunnen onboarden op hun eigen tempo en op een moment dat het hen uitkomt. Zo beginnen ze goed voorbereid en met een zeker gevoel aan hun eerste dag.
  2. De opdrachtgever: Flexkrachten die via Manpower hun onboarding kregen, zijn sneller ingewerkt en vertrekken minder snel. Een opdrachtgever bespaart dus kosten.
  3. Manpower: Manpower verbetert haar dienstverlening door (een deel van) de onboarding van opdrachtgevers over te nemen.

De Manpower Talent Academy

Onboarding voor logistieke werkzaamhedenManpower investeert in de ontwikkeling van flexmedewerkers met trainingen en opleidingen. Via de Manpower Talent Academy volgen flexmedewerkers branchespecifieke opleidingen, als onderdeel van de onboarding bijvoorbeeld. Daarnaast hebben ze toegang tot online trainingen en opleidingen. De Manpower Talent Academy helpt flexmedewerkers beter te presteren binnen hun vakgebied én op persoonlijk vlak.

De meerwaarde voor de opdrachtgever: optimaal productieve medewerkers, gekwalificeerd en opgeleid, die effectief bijdragen aan de groei van de organisatie. Manpower neemt het organisatorische gedeelte volledig uit handen en bewaakt de voortgang van cursisten. Door de Manpower Talent Academy profiteren bedrijven van passende en goed opgeleide flexwerknemers.

De Manpower Talent Academy: een compleet leerplatform, mede mogelijk gemaakt door Studytube.

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.