Robotisering van de arbeidsmarkt

Robotisering van de arbeidsmarkt: "Help bestaat mijn baan straks nog?"

Automatisering en robotisering is overal. Binnenkort wordt niet alleen het ‘standaard werk’ geautomatiseerd maar ook steeds meer ‘intelligent’ werk. De technische ontwikkelingen brengen de arbeidsmarkt in rep en roer. Hoe zal het werk er over een paar jaar uitzien?

Automatisering en robotisering van de arbeidsmarkt

Dankzij krachtige nieuwe technologie worden we productiever, wordt de kwaliteit van leven hoger en ziet onze samenleving er straks compleet anders uit. Volgens voorspellingen dient 85% van de banen in 2030 nog te worden uitgevonden. Deze banen ontstaan voornamelijk op het gebied van informatiebeveiliging, data-analyse, artificial intelligence en robotisering.

Maar ook in 2018 zien we nieuwe veranderingen op het gebied van automatisering en robotisering. Denk aan nieuwsbladen en nieuwsprogramma’s die algoritmes gebruiken om zakelijke verhalen te schrijven. Bijvoorbeeld The Washington Post’s robot reporter. Maar ook aan de McDonalds waar je digitaal je eten kunt bestellen via een touchscreen of via de app. Het zal niet lang meer duren voordat onze bestelling ook door robots wordt klaargemaakt.

Geen paniek! Veel banen blijven bestaan

Ondanks de impact van automatisering en robotisering, zullen veel banen ook blijven bestaan. Volgens onderzoek van McKinsey zullen er altijd mensen nodig blijven op de werkvloer die samenwerken met machines om economische groei te realiseren. Voor degenen die bang zijn dat hun baan straks niet meer bestaat, hebben we goed nieuws. Slechts heel weinig banen, minder dan 5%, kunnen compleet geautomatiseerd worden.

Daartegenover zal 8 tot 9% van de betaalde banen in het jaar 2030 bestaan uit compleet nieuwe functies of beroepen. De tijd die we op werk bezig zijn met technologische vaardigheden, zal stijgen met 40% tot 2030.

Toekomst van de arbeidsmarkt

Hoe de toekomst er precies uit gaat zien, dat weet niemand. Eén ding is zeker: ook de komende jaren blijft een storm van fundamentele veranderingen over de wereld razen. Dat betekent dat we nooit meer terug kunnen naar ‘hoe het was’ en ons aan moeten passen.

Welke impact hebben deze veranderingen op de eisen die gesteld worden aan organisaties, medewerkers en vaardigheden in de toekomst? Welke disciplines zijn het meest vatbaar voor robotisering en automatisering? En welke nieuwe disciplines zullen ontstaan? Het whitepaper De organisatie, het werk en de medewerker van de toekomst geeft antwoord op deze en meer vragen. Neem een kijkje in de glazen bol van veranderingen en bereid je voor op 2030. Je vindt de whitepaper hier.

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.