HR Gemeente event 11 juli 2019. 2. 300px

Samen in gesprek over de gemeente van de toekomst

Op donderdag 11 juli vond de eerste editie van Studytube's Gemeente HR event plaats in samenwerking met HRD Groep. Centraal deze dag stonden de uitdagingen die de 21e eeuw in petto heeft voor de lokale overheid.

Samen naar toekomstbestendigheid

Uit verschillende gemeenten waren HR-managers, P&O-adviseurs en beleidsmakers bij elkaar gekomen om onder begeleiding van HR-partners samen in gesprek te gaan. Het doel: in kaart brengen wat er nodig is om een gemeente van de toekomst te worden.

Vanuit de overheid worden er veranderingen doorgevoerd die van invloed zijn op hoe de gemeente haar functie uitvoert. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de rol van de ambtenaar. Wat deze veranderingen precies inhouden en wat je als gemeente kan doen om hier op de beste manier op in te spelen waren onderwerpen die die dag uitgebreid werden besproken.

Video: sfeerimpressie

De volgende video geeft een goede sfeerimpressie van het event.

 

Hoofdsprekers

Het event startte met de hoofdsprekers Homam Karimi, CEO van Studytube, en Remko Hendrikse, Human Capital Expert en partner van HRD Groep.

Homam deelde de inzichten en kennis die hij heeft verzameld door de oplossingen die Studytube verschillende gemeenten heeft geboden, aangevuld door Remko Hendrikse, die het onderwerp 21ste-eeuwse skills voor zijn rekening nam.

HR Gemeente event 11 juli 2019. 2HR Gemeente event 11 juli 2019.9

Workshops

Hierna volgden workshops met als doel:

  • Vaststellen van de learning & development-thema's die ertoe doen binnen de gemeente, nu en in de nabije toekomst. En wat deze thema's precies betekenen voor de aanwezige deelnemers;
  • Inzichtelijk maken welke skills er al aanwezig zijn;
  • Bepalen welke skills er moeten komen om aan de behoeften van de 21e eeuw te kunnen voldoen.

HR Gemeente event 11 juli 2019.4HR Gemeente event 11 juli 2019.5

Doel van de dag

Op basis van deze inzichten ontwikkelt Studytube in samenwerking met HRD Groep een online bibliotheek speciaal voor gemeenten. De bibliotheek zal naadloos aansluiten op de manier van werken en leren van de 21ste-eeuwse gemeenteprofessional. Korte online trainingen, beschikbaar on demand, op elk apparaat. Kortom: direct toepasbare kennis en vaardigheden waar en wanneer nodig.

We zijn nu druk bezig om alle bevindingen van het event in een kort verslag samen te brengen om dit in de nabije toekomst te kunnen delen. Eind september zal het volgende event voor gemeenten plaatsvinden op Studytube's hoofdkantoor. 

Op de hoogte blijven? Meld je hieronder aan en mis niets!

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.