Social distancing en thuiswerken: met de Learn Together Academy lukt het

De strenge coronamaatregelen dwingen ons allemaal om zoveel mogelijk thuis te blijven. Overal gaan bedrijven en kantoren tijdelijk op slot, zodat medewerkers van huis uit moeten werken. Dat lijkt op het eerste gezicht vervelend, maar toch kan het onverwachte mogelijkheden met zich meebrengen. Daarom introduceert Studytube nu de gratis Learn Together Academy.

Social distancing: tijd voor reflectie

Wij mensen zijn sociale dieren, maar situaties als deze vragen om drastische ingrepen, waaronder social distancing. Dit biedt ieder van ons de kans om tijd te maken voor innerlijke rust en reflectie: wat vind je belangrijk? Ben je op de juiste weg? Waar wil je staan over 1 jaar – en bezit je de juiste skills om daar te komen?

Goed nieuws: jezelf ontwikkelen en online leren kan altijd, zeker nu sociale activiteiten wegvallen en sommigen worstelen met tijdelijke werkloosheid. Juist in onzekere tijden als deze is het een goed idee om je bij te scholen en aan je vaardigheden te werken.

Recessie op komst

We weten nu al dat het coronavirus een impact zal hebben op onze economie, maar het is nog onduidelijk hoe groot die zal zijn. Adviesbureau McKinsey stelt in hun net uitgekomen rapport dat we, in zowel een positief als een negatief scenario, een economische recessie mogen verwachten.

Volgens het positieve scenario, waarbij alle getroffen landen adequaat en daadkrachtig optreden om het coronavirus in te dammen, zal de Europese economie in een recessie belanden tot het vierde kwartaal van 2020. De negatieve variant voorspelt dan weer dat de Europese economie pas herleeft in het tweede kwartaal van 2021.

Dit biedt jou een unieke kans: het is nu immers belangrijker dan ooit om aan je skills te werken, zodat jouw cv er straks nóg beter uitziet. Ook heb je dan een beter idee van welke kant je wilt uitgaan, en welke vaardigheden je nodig hebt om daar te komen.

Studytube's oplossing: de Learn Together Academy

Studytube biedt het meest complete en gebruiksvriendelijke leerplatform voor bedrijven, maar in deze uitzonderlijke omstandigheden nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom maken wij, in samenwerking met onze experts, graag onze uitgebreide bibliotheek vol online trainingen en microlearnings gratis beschikbaar: de Learn Together Academy.

Vanaf 17 maart tot eind april kan iedereen zich gratis aanmelden. Er zit geen enkel addertje onder het gras; we willen iedereen de kans geven om zich bij te scholen en te ontwikkelen tijdens deze onzekere periode. We're in this together.

Er staan meer dan 500 microlearnings voor je klaar en meer dan 200 vaardigheidstrainingen op MBO-, HBO- en WO-niveau. Of je nu in de productie, administratie, finance of horeca werkt of wil werken, wij bieden jou trainingen in allerlei specialiteiten, van creatief denken tot veiligheid en Microsoftprogramma's, maar ook cursussen over productiviteit, marketingskills en salestechnieken. Er zit altijd iets voor je tussen!

Aan de slag!

Via de knop hieronder kan je meteen beginnen leren. Zodra je een account aanmaakt, krijg je toegang tot de online trainingen. Deze zijn slechts een muisklik verwijderd via de witte zoekbalk of het navigatiemenu onder het kopje "Library". Ons platform is erg intuïtief, dus je kan naar hartenlust op ontdekking.

Happy learning!

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.