Studytube: de toekomst van HR tijdens het HR Tech Event

Op het HR Tech Event konden we vast een kijkje nemen in zowel de huidige als toekomstige HR-oplossingen. Op het event waren 27 bedrijven met de meest geavanceerde apps, software en andere technologische oplossingen voor HR vertegenwoordigd. Studytube stond hier ook tussen. Lees hieronder hoe deze dag door ons ervaren is.

Rad van Fortuin, drones en leuke gesprekken

Op een ideale plek, precies op de rand met de zaal waar de inspirerende presentaties en workshops worden gehouden, mochten twee Studytubers ‘s ochtends de Studytube-stand opbouwen. Om de stand een beetje indrukwekkend eruit te laten zien, is de vlag van de kantoormuur gehaald, het Rad van Fortuin omgetoverd tot mogelijkheid om trainingen te winnen en de nieuwe banner voor het eerst uit de verpakking gehaald.

HRTechevent-Studytube

Rond 12.30 uur kwamen de eerste deelnemers binnendruppelen. Het rad bleek indruk te maken. Veel deelnemers waren toch wel erg nieuwsgierig hoe een gratis training gewonnen kon worden. Dus regelmatig stond er weer iemand bij de stand aan het rad te draaien. Hierdoor werden leuke gesprekken gevoerd, waaronder met Remco Mostertman van HRcommunity.

Tussen het voeren van gesprekken door, zijn de presentaties onze Studytubers niet ontgaan. Vooral de eindpresentatie over e-HRM, gegeven door Asito HR-directeur Hans van Leeuwen en twee professoren van de Universiteit Twente, maakte indruk. In deze presentatie werd de nadruk gelegd op het succesvol implementeren van e-HRM, door onder anderen de kritische succesfactoren te behandelen.

Al met al een enerverende dag, waarop we mensen gelukkig hebben gemaakt met een gratis training en kennis hebben laten maken met Studytube. Als kers op de taart zijn onze Studytubers ook niet met lege handen naar huis gegaan. Zij waren het snelst met het oplossen van de rebus, waarmee een drone gewonnen werd. Die drone vliegt nu af en toe hier door het kantoor.

Nieuwe technologieën

Waarom stonden wij eigenlijk op het HR Tech Event? Nieuwe technologieën veranderen ook de wereld van HR. Organisaties staan steeds meer onder druk. Globalisering, digitalisering en wettelijke verplichtingen hebben allemaal invloed op de concurrentiepositie en op de werkzaamheden van medewerkers. Blijven innoveren is haast de enige mogelijkheid om te blijven voortbestaan. Weten wat de impact van nieuwe technologieën is, is daarom belangrijker dan ooit.

Lerende organisaties

Succesvolle organisaties weten dit als geen ander. Kijkend naar de gemeenschappelijke deler, blijkt dat organisaties die succesvol met de snelle ontwikkelingen omgaan, lerende organisaties zijn. Het zijn de organisaties die voortdurend investeren in de competentieontwikkelingen van hun medewerkers die overleven. Zij kunnen zich eenvoudig aanpassen aan de snel opeenvolgende veranderingen.

Een lerende organisatie worden is niet eenvoudig. Met verschillende generaties op de werkvloer en  medewerkers die de regie van hun eigen ontwikkeling in handen willen nemen, wordt de uitdaging nog groter. Wij zien vooral problemen met de complexe leertechnologieën die worden ingezet en de gebruiksvriendelijkheid hiervan.

Leertechnologie versimpelen

Alhoewel technologische oplossingen vaak juist complex klinken, zit de uitdaging volgens ons juist in het versimpelen van de leertechnologie. Voor zowel de medewerker als HR en het management. Wij vinden het belangrijk dat barrières om te leren en ontwikkelen, zoals een versplinterd leeraanbod, worden weggenomen. Daarom staan wij voor een geïntegreerd maar vooral gebruiksvriendelijk leerplatform waar de lerende centraal staat. Deze visie en de gebruikerservaringen van onze klanten deelden we dan ook maar al te graag op het HR Tech Event.

Een toekomstbestendige organisatie 

Het HR Tech Event werd gehost door HRuniversity, de leer- en ontwikkelomgeving van HRcommunity. De HRuniversity biedt een platform waarop nieuwe kennis en ervaringen worden gecreëerd om zo concrete en relevante organisatievraagstukken handen en voeten te geven. Benieuwd hoe disruptieve technologie de komende jaren organisaties en de manier waarop wij werken compleet op z'n kop gaat zetten? Download de whitepaper 'De toekomst van organisaties, werk en medewerkers' en maak je klaar voor de toekomst.

Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.