Challenger50_header

Studytube eervolle plek in Challenger50

Trots op een eervolle plek in de Sprout Challenger50: de lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. Deze ondernemers ontwikkelen nieuwe markten en gooien bestaande businessmodellen op zijn kop. Lees hieronder het interview.

Studytube wil het volledige potentieel benutten van medewerkers. Met dat doel voor ogen zijn Homam Karimi en Gerhard Riphagen negen jaar terug begonnen met het bouwen van een learning experience-platform. En met succes, want inmiddels telt Studytube meer dan 80 medewerkers en een omzetgroei van 755 procent over de laatste vier jaar.

Het idee van een leerplatform is ontstaan op de schoolbanken. Als student rechten zat Karimi samen met nog zo'n 400 andere studenten te luisteren naar een verhaal dat voor iedereen exact hetzelfde was. Hij had al snel door dat je op die manier niet de potentie van de studenten benut.

"Onderwijs zou net als Google moeten zijn: als ik iets zoek, krijg ik andere resultaten dan wanneer een ander iets zoekt," legt Karimi uit. "Dat maakt het persoonlijk en relevant. In het onderwijs is dat gek genoeg totaal niet het geval. Onderwijs is het minst gedifferentieerde product, terwijl dit het meest gedifferentieerde product zou moeten zijn."

Onder één dak

De gedachte die Karimi toen had, staat nog steeds overeind. Belangrijk verschil is dat Studytube zich uitsluitend focust op organisaties.

Karimi: "Ons doel is om leren binnen organisaties optimaal te faciliteren en alle belemmeringen rondom groei en ontwikkeling weg te nemen om zo het volledige potentieel van de medewerker te realiseren. Hiervoor bieden we een compleet leerplatform om opleidingen te vinden, boeken, managen én volgen. Het platform is intuïtief en nodigt medewerkers uit om op ontdekking te gaan, om samen te werken en elkaar te inspireren. Kortom, alles voor de ontwikkeling onder één dak."

Dat dit een succesformule is, blijkt wel uit de cijfers. Op dit moment maken meer dan tweehonderd organisaties gebruik van Studytube, zijn er al meer dan duizend aangesloten opleiders en groeit het bedrijf ieder jaar honderd procent in omzet.

"Dat zijn cijfers om trots op te zijn," beaamt Karimi. "Toch zijn we er nog niet. Onze ambitie is om uiteindelijk op internationaal niveau dé aanbieder te worden van het meest complete learning experience-platform."

Luisteren

Het succes is mede te danken aan de werkwijze van Studytube. Karimi: "We werken markttrends-georiënteerd. Dat betekent dat we continu kijken naar de ontwikkelingen. Dat kan alleen als je goed luistert naar je klanten. Dat hebben we altijd al gedaan. Zij weten immers als geen ander welke problemen er spelen. Daarnaast leven we in een wereld die zó snel verandert. Dat vraagt om wendbare organisaties, die snel kunnen inspelen op de veranderende omstandigheden en die medewerkers aansporen zich constant te blijven ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we dit blijven doen, dat we onze ambitie meer dan waar gaan maken."

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.