Studytube haalt €2 miljoen groeikapitaal op bij Vortex Capital Partners en henQ

De laatste jaren hebben we een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat begon als de makkelijkste manier voor rechtenstudenten om tentamens te halen, is inmiddels een Medewerker Ontwikkelingsplatform gericht op de totale ontwikkeling van medewerkers in het bedrijfsleven. Ondanks dat het product sterk veranderd is, is onze ambitie onveranderd gebleven: het makkelijk en persoonlijk maken van leren. En we zijn nog lang niet klaar. Met de recente investering kunnen wij onze ambities nog verder waarmaken.

Leren makkelijk maken

Met de nieuwe investering kunnen wij het platform verder ontwikkelen. “De wereld verandert snel en organisaties hebben moeite bij te blijven,” zegt Homam Karimi, CEO en medeoprichter van Studytube. “Om de toekomstbestendigheid van organisaties te waarborgen, is het ontwikkelen van vaardigheden van medewerkers belangrijker dan ooit. Deze trend maakt dat de wijze waarop leren binnen organisaties is vormgegeven toe is aan verandering. Het leeraanbod is vaak versplinterd en sluit niet aan op hoe moderne professionals leren. Zij verlangen naar één overzichtelijke leeromgeving waarbinnen zij de regie hebben over hoe, wanneer en vaak ook wat ze leren. Dat is precies wat Studytube mogelijk maakt.”

Passend leeraanbod steeds complexer

Met de continue behoefte aan nieuwe kennis en het opkomen van nieuwe leervormen zoals online, micro- en blended trainingen, wordt het aanbieden van een passend leeraanbod steeds flexibeler maar ook complexer. Wij bieden in de vorm van het Medewerker Ontwikkelingsplatform één plek voor het aanbieden, beheren én monitoren van al het leren binnen een organisatie. “Juist de integratie van al die elementen in één platform maakt ons uniek”, aldus Homam.

Eigen selectie uit 25.000 trainingen

Organisaties maken met Studytube hun eigen selectie uit een ruim leeraanbod van 25.000 micro-, online, blended en klassikale trainingen. Met behulp van de auteurstool kunnen zij dit aanbod uitbreiden met bedrijfsspecifieke trainingen. Het Learning Management Systeem helpt organisaties de leeractiviteiten van hun medewerkers aan te sturen en te volgen. Het LMS heeft als belangrijkste eigenschappen een standaard inkoopproces voor klassikale trainingen, een automatische goedkeuringsflow voor nieuwe trainingsaanvragen en rapportages om het rendement op leren inzichtelijk te maken. “Onze oplossing is gebruiksvriendelijk en leidt tot een besparing op zowel kosten als tijd.

Begonnen in studentenkamer

In 2010 is Studytube opgericht in de studentenkamer van Homam, toen hij samen met medeoprichter Gerhard Riphagen aan de Universiteit van Maastricht studeerde. De startup was in de eerste instantie opgezet als online studiecoach voor rechten- en economiestudenten, maar groeide al snel uit tot een ‘Netflix voor bedrijfstrainingen’. Inmiddels hebben we meer dan 40 medewerkers in dienst en ruim 200.000 gebruikers. Er zijn al meer dan honderd organisaties bij Studytube aangesloten, waaronder de Hogeschool Utrecht, Manpower Group, BMC, Crédit Agricole en Zorg en Zekerheid.  

Miljoeneninvestering voor verdere ontwikkeling

De €2 miljoen aan groeikapitaal is afkomstig van het Amsterdamse Vortex Capital Partners en investeringsmaatschappij henQ. henQ investeerde in 2013 ook al in de Studytube. “Studytube heeft bewezen met haar technologie-gedreven oplossing en eigen content, voor organisaties op een kostenefficiënte manier de leerbehoeften van haar medewerkers te kunnen faciliteren, wat cruciaal is in een door kennis gedreven economie”, zegt Joost Moerland van Vortex Capital Partners. “We zijn trots om samen met henQ het getalenteerde team van Studytube te mogen ondersteunen in het verder schalen van de onderneming.” 


Onze ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven. Kijk hier wat anderen over ons schrijven:


Studytube Learning & Development Monitor 2022

Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie. De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is ontwikkeling geen topprioriteit. Benieuwd naar meer interessante bevinden uit ons jaarlijkse rapport?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.