top_8_blogs_2017 - Studytube

Top 8 populairste artikelen van 2017

Inmiddels is 2018 aangebroken, tijd om reflecteren en te bekijken welke artikelen het populairst waren in 2017. Kijkende naar de top 8 meest gelezen artikelen, is te zien dat competenties en vaardigheden voor de toekomst, de groei van Studytube, het kiezen van een Learning Management Systeem en het creëren van een leercultuur belangrijke onderwerpen zijn.

1. 8 Competenties van de toekomst: Onmisbaar voor medewerkers in 2020

Wat vaststaat is dat toekomstige werknemers die langer op de arbeidsmarkt willen blijven, zich vaker moeten aanpassen om aan de benodigde capaciteiten te kunnen voldoen. Welke vaardigheden hebben medewerkers in de toekomst nodig? 

2. Studytube haalt €2 miljoen groeikapitaal op bij Vortex Capital Partners en henQ

De laatste jaren hebben we een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks dat het product sterk veranderd is, is onze ambitie onveranderd gebleven: het makkelijk en persoonlijk maken van leren. Met de recente investering kunnen wij onze ambities nog verder waarmaken.

3. Studytube behaalt top 10 in Deloitte Technology Fast 50!

Tijdens de officiële ranking van de Deloitte Technology Fast 50 werd bekend dat Studytube plek 10 heeft behaald. Met een groei van 748% kan geconcludeerd worden dat wij momenteel de snelst groeiende speler op het gebied van L&D in Nederland is.

4. 5 Voordelen van Blended Learning als leermethode

De positieve resultaten van blended leermethodes beginnen door te schemeren. Maar wat is blended learning en hoe verbetert het de leerresultaten? Laten we eens kijken naar de voordelen die rechtvaardigen waarom blended leren een effectieve leermethode is.

5. Manager van de toekomst: Hoe verandert de rol van het management?

Naast dat van werknemers andere competenties worden verwacht, wijzigt ook de rol van de manager. Hoe verandert deze rol? Wat werd van de manager verwacht en wat wordt van de toekomstige manager verwacht? 

6. 3 Typen Learning Management Systemen en hoe jij het beste type kiest

Het verschil tussen LMS zit zowel in de aanbieder alsook in het type LMS. Dit maakt het overzicht van systemen onnodig ingewikkeld. Belangrijk is dat het doel van een LMS het optimaal ondersteunen van een implementatieproces rondom opleiden en kennisdelen is.

7. 4 Redenen waarom een Learning Management System het overwegen waard is

Waarom heb je een Learning Management System nodig? In grote lijnen: een LMS ondersteunt een implementatieproces rondom opleiden, leren en het delen van kennis. Daarnaast vermindert het de administratieve lasten en verbetert het relaties met werknemers.

8. Leercultuur als groeistrategie voor je bedrijf

Streven naar een positieve organisatiecultuur waarin groei, continu leren en samenwerken wordt aangemoedigd, zorgt ervoor dat de organisatie zich voortdurend kan aanpassen en de concurrentie aan kan. Maar hoe word je een lerende organisatie?


Meer lezen?

Het afgelopen jaar zijn we actief aan de slag gegaan met het schrijven van informatieve artikelen. Wij willen namelijk graag onze kennis delen en anderen helpen bij het vinden van antwoorden op hun vragen. Uiteraard zetten wij dit voort in 2018. Wil je meer blogs lezen, kijk dan hier.

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.