Waarom-zet-je-microlearnings-in

Microlearnings: de 4 belangrijkste voordelen

Terwijl het coronavirus nog steeds ons dagelijkse leven gijzelt, wil Studytube alle thuisblijvers helpen om zich gratis te blijven ontwikkelen via de digitale opleidingen en microlearnings van de Learn Together Academy. De voordelen van online trainingen hebben we al eerder opgesomd, maar ook microlearnings brengen allerhande positieve effecten met zich mee.

Microlearnings zijn kort en bondig

Voor de meeste medewerkers is het moeilijk om veel tijd in hun agenda vrij te maken voor opleidingen. Soms kampen ze met probleemstellingen die slechts een kort, duidelijk antwoord nodig hebben, en geen volledige lessenreeks. Microlearnings spelen daar handig op in: ze geven immers een helder en bondig antwoord op één specifiek probleem of vraagstuk.

Het kost dus niet veel tijd om een microlearning af te ronden, waardoor een voortdurende ontwikkeling en bijscholing voor drukbezette werknemers opeens een pak interessanter oogt. Zij verwerven namelijk de nodige kennis in een minimale tijdspanne.

Microlearnings zijn altijd actueel

Wat als je een microlearning ontwikkelt, maar de informatie is na verloop van tijd niet actueel of relevant meer? Dan kost het heel wat minder kostbare minuten en moeite om die aan te passen, in vergelijking met een online training of klassikale opleiding.

Microlearnings zijn namelijk kleine brokjes kennis en informatie die je onafhankelijk van andere opleidingen leert. Je hoeft dus geen volledig lesprogramma te wijzigen, maar je kan bijvoorbeeld alleen de inhoud van één bepaalde video veranderen – gemakkelijker, goedkoper en minder tijdsintensief.

Microlearnings zijn altijd en overal beschikbaar

Medewerkers kunnen microlearnings raadplegen waar en wanneer zij daar zin in hebben, en eventueel downloaden om ze nadien te bestuderen in een internetloze omgeving. Hierdoor beschikken zij continu over de gewenste informatie, en is het altijd mogelijk om die specifieke leerbehoefte in te vullen.

Microlearnings leveren een "just-in-time" leerervaring

We zijn onbewust allemaal op zoek naar “just-in-time” leerervaringen. We willen namelijk steeds “leren op het juiste moment”: we willen informatie opsporen, vinden en gebruiken op het moment dat we het nodig hebben – om die kennis vervolgens meteen toe te passen in de praktijk. Dat is precies wat microlearnings ons bieden; hierdoor sluiten ze naadloos aan bij onze dagelijkse leerbehoeften en werkzaamheden.

Wil je meer leren over microlearnings?

Zou je graag nog wat extra informatie willen ontvangen over microlearnings en hoe je ze het best inzet in jouw lerende organisatie? Download dan hieronder snel ons e-book!

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.