Wat is een online academy?

Wat is een online academy precies? En wat kun je er allemaal mee als organisatie? In deze blog vertellen we je wat online academies zijn en waarom het belangrijk is om er één te hebben.

Wat is een online academy?

Kort gezegd is de academy de plek waar alle trainings- en ontwikkelingsmethoden overzichtelijk worden aangeboden aan de medewerkers. 

Een online academy is het centrale punt van waaruit leren en ontwikkelen binnen de organisatie wordt gefaciliteerd en gestimuleerd. Het is de verzamelplek voor alle trainingen en opleidingen die jouw medewerkers kunnen volgen.

Steeds meer organisaties bieden hun leeraanbod online aan via hun eigen leerplatform. Veel organisaties gebruiken daar hun eigen term voor, zoals leerplein, leerportaal, leeromgeving, corporate academy of bedrijfsacademy. 

Soorten online academy's

Er bestaan 3 typen online academy's:

  1. Online only - hier kun je alleen online trainingen in volgen
  2. Mix van leervormen - behalve online kun je ook klassikale of blended learning trajecten volgen.
  3. Volledig geïntegreerd - behalve de bovengenoemde leervormen kun je hier ook microlearnings mee volgen en is social learning mogelijk.

Een academy kan op verschillende manieren worden opgebouwd en uiteenlopende content aanbieden. Toch hebben ze allemaal dezelfde functie: de medewerkers in een organisatie helpen te leren en ontwikkelen. 

Onmisbaar voor agile organisaties

Organisaties moeten steeds sneller innoveren en veranderen om hun bestaansrecht te verdedigen. Een organisatie kan zich niet ontwikkelen, als de medewerkers zich niet ook continu ontwikkelen. In een leercultuur is dat haalbaar. Lerende organisaties investeren continu in de ontwikkeling van hun medewerkers. Onder andere door medewerkers toegang te geven tot relevant lesmateriaal in hun eigen academy.  

Iets voor jouw organisatie?

Benieuwd hoe andere organisaties profiteren van hun eigen academy? En hoe je effectief een eigen academy inricht? Schrijf je dan hieronder in voor de 4-daagse e-mail cursus en laat je bijpraten.