wat is een online academy - studytube

Wat is een online academy?

Wat is een online academy precies? En welke voordelen heeft een online academy voor jouw organisatie? In dit artikel kom je te weten waarom elk bedrijf een online academy nodig heeft.

Wat is een online academy?

Een online academy verzamelt alle trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor de medewerkers van een bedrijf. Het is een centrale plek die leren en ontwikkelen binnen een organisatie gemakkelijker maakt door alle lesmogelijkheden (online trainingen, microlearnings, etc.) op een overzichtelijke manier weer te geven.

Steeds meer ondernemingen creëren een eigen leerplatform om hun leeraanbod online aan te reiken. Deze krijgen vaak benamingen als leerplein, leerportaal, leeromgeving, corporate academy of bedrijfsacademy.

Welke soorten online academies zijn er?

Er bestaan drie soorten online academies:

  1. Online only: hier kan je alleen online trainingen volgen;
  2. Mix van leervormen: behalve online trainingen vind je hier ook klassikale trajecten of een combinatie van beide (blended learning);
  3. Volledig geïntegreerd: naast de eerdergenoemde leervormen bevat dit type ook microlearnings. Bovendien is social learning ook mogelijk.

Je kan een online academy dus op diverse manieren opbouwen en allerlei variëteiten aan leerstof opnemen. Toch hebben al die platformen dezelfde functie: medewerkers helpen om zich op een gebruiksvriendelijke manier te ontwikkelen.

De gratis Learn Together Academy van Studytube is een voorbeeld van de derde soort: je vindt er – helemaal gratis – een uitgebreid aanbod aan online cursussen en microlearnings in diverse takken van de arbeidsmarkt. Zo helpen wij jou én de rest van thuiszittend Nederland om sterker uit deze coronacrisis te komen.

Online academies en agile organisaties

Agile organisaties streven ernaar om zo wendbaar en flexibel mogelijk te zijn, zodat ze steeds snel en efficiënt kunnen inspelen op de veranderingen in de markt. Multidisciplinaire teams werken via korte, intense tijdvakken (sprints) aan een gezamenlijk doel, gebaseerd op grondig geanalyseerde feedback van klanten. Op regelmatige tijdstippen volgt er een diepgaande, kritische evaluatie van alle bedrijfsinterne processen.

Een organisatie die wil innoveren en zich blijven ontwikkelen kan dat doel alleen maar bereiken als ook de medewerkers investeren in hun persoonlijke groei. Door een leercultuur te implementeren is dat doelwit gemakkelijker haalbaar.

Het etiket “lerende organisatie” kan je pas kleven op een bedrijf als het voortdurend inzet op de ontwikkeling en stijgende leercurves van alle werknemers. Een online academy boordevol relevant lesmateriaal is, met andere woorden, onmisbaar.

Een online academy: iets voor jouw organisatie?

Wil je graag weten hoe andere organisaties alle voordelen van hun academy benutten? Of zou je graag meer tips ontvangen over de inrichting van je eigen academy? Schrijf je dan hieronder in voor onze vierdaagse e-mailcursus.

Learning & Development Monitor 2021

Het definitieve onderzoeksrapport over het Nederlandse leerlandschap van 2021. Zijn we klaar voor een massale omscholing?

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.