Zijn microlearnings de oplossing die jij zoekt?

Microlearning, of rapid e-learning, is een snel opkomende leermethode die helpt bij het direct oplossen van problemen als gevolg van een gebrek aan kennis en simpele vaardigheden. Een ideale leermethode, doordat informatie snel verandert en medewerkers het moeilijk vinden om bij te blijven. Ook zijn veel resources online beschikbaar en ondersteunen veel nieuwe technologieën het gebruik van microlearnings. Maar wat is een microlearning precies, wanneer zet je ze in en welke voordelen bieden zij? Uiteraard hebben microlearnings ook beperkingen, zijn microlearnings de oplossing die jij zoekt? Lees het hieronder.

Wat is een microlearning?

Globaal kunnen we vaststellen dat een microtraining content bevat die we snel lezen, bekijken en consumeren. Doorgaans in slechts enkele minuten. Dit kan een video, blog, whitepaper of een set van vragen zijn die onderwerp- of probleemgestuurd zijn. Deze trainingsvorm richt zich op een acute vraag of probleem. Bijvoorbeeld, hoe moet ik mijn uren in ons SAP-systeem registreren of hoe maak ik een draaitabel in Excel? Microlearnings helpen dus om de dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk uit te kunnen voeren zonder dat hier een complete online, klassikale of blended training voor nodig is.

Wanneer worden microlearnings ingezet?

Waar je microlearnings voor inzet, is op verschillende manieren omschreven. De één vindt dat microtrainingen kleine en informele zelfsturende leerervaringen zijn die vanuit iemands persoonlijke leerinteresse worden gevolgd. Zoals het kijken van een Ted Talk of een instructievideo op Youtube. Terwijl anderen mircolearnings juist zien als een verzameling van korte leerervaringen die aan een uitgebreider leerdoel voldoen.

Ongeacht of de microlearnings informeel of als onderdeel van een verzameling leerervaringen worden gebruikt, zijn er een aantal vaste componenten die microlearnings omschrijven:

    • Beknoptheid: mircolearnings zijn kort, alhoewel hier geen standaard voor gedefinieerd is.
    • Specifiek: vanwege de korte duur van de ‘learning bite’, focussen microlearnings zich op een zeer specifiek onderwerp, concept of idee.
    • Gevarieerd: de contentvorm van microlearnings verschilt per keer en kan een presentatie, activiteit, spel, discussie, video, quiz, whitepaper, of elke andere vorm waardoor iemand iets leert zijn.
  • Onafhankelijkheid: elke microlearning behandelt één onderdeel, waardoor de microlearnings afzonderlijk van elkaar bekeken kunnen worden en in elke volgorde.

Voordelen van microlearnings

Zoals alle leermethodes, hebben ook microtrainingen voor- en nadelen. Hier zijn enkele voordelen op een rijtje:

Meteen resultaat: een microlearning stelt een persoon in staat om eenvoudig en snel een klein probleem, ontstaan door te weinig ervaring en/of kennis, op te lossen. Zo kan een organisatie een microlearning bijvoorbeeld inzetten om medewerkers een introductie van de bedrijfsacademy te geven en hen te helpen met het opzetten van een eigen account.

Snelle succeservaringen: door de korte leermomenten, beperkte hoeveelheid aan informatie en vaak praktische aanpak van de microtrainingen, zullen medewerkers sneller een onderdeel snappen. Bijvoorbeeld het gebruiken van speciale formules in Excel.

Ideaal voor sociale interactie: kleine stukjes informatie worden gemakkelijk gelabeld en daardoor eenvoudiger gevonden. Tevens zijn microlearnings simpel met collega’s te delen.

Past binnen de ‘hoog-tempo’ cultuur: iedereen is druk en heeft veel te doen. Microlearnings helpen medewerkers hun werkzaamheden uit te voeren, door ‘just-in-time’ leerervaringen aan te bieden. Nieuwe vaardigheden/kennis pas je direct toe, waardoor microtrainingen perfect binnen in de dagelijkse context van medewerkers passen.

Gepersonaliseerde en autonome leerervaringen: microlearnings stellen medewerkers in staat om autonoom de juiste informatie te vinden om werkgerelateerde taken uit te voeren. Hierdoor worden gepersonaliseerde leerervaringen vorm gegeven.

In dit artikel wordt er nog dieper ingegaan op de voordelen van microlearnings.

Hoe zet je microlearnings efficiënt in?

Zoals hierboven duidelijk maakt, bieden microlearnings een lijst aan voordelen. Echter, een leer- en ontwikkelstrategie met enkel microlearnings zal niet voldoende zijn. Een training met enkel microlearnings zal namelijk bestaan uit allemaal korte leerstukjes, waarbij het moeilijk is om het grotere geheel te zien en verwarring kan ontstaan over het belang van bepaalde onderdelen. 

Maar hoe zorg je dat microlearnings de oplossing zijn? Een aantal manieren om microlearnings effectief in te zetten zijn door:

  • De verschillende microlearnings met elkaar te verbinden door labels toe te voegen.
  • Een verbinding tussen micro- en macrolearnings te maken.
  • Gerelateerde micro- of macrolearnings voor te stellen aan het einde van een microlearning.

Wil jij meer weten over het verschil tussen micro- en macrolearnings, hoe je beide trainingsvormen het beste inzet en hoe zij elkaar aanvullen? Download hieronder het e-book.