Learning & Development Monitor 2022

Hoe gaan Nederlandse bedrijven om met Learning & Development? Studytube brengt alle thema's en uitdagingen in kaart, en deelt graag de resultaten met jou en je organisatie.

Image cover L&D Monitor 2022

Het Nederlandse leerlandschap in 2022

Studytube wil inzicht bieden in het Nederlandse leerlandschap. Daarom publiceren wij, samen met onderzoeksbureau Motivaction, de tweede editie van onze jaarlijkse Learning & Development Monitor.

Dit uitgebreide onderzoeksrapport zal niet alleen de huidige L&D-trends en -uitdagingen in kaart brengen, maar ook de nieuwste bevindingen vergelijken met de resultaten van de L&D Monitor 2021. Toen peilden we bij ruim 1.100 respondenten naar o.a. de invloed van de coronacrisis, opleidingsbudgetten en leerdoelen. Een greep uit de conclusies:

  • Bijna een derde van de Nederlandse organisaties (200+ medewerkers) heeft geen leerbeleid;
  • Slechts 75% (of minder) van het leerbudget wordt besteed;
  • 32% van de medewerkers zijn niet op de hoogte van hun opleidingsmogelijkheden.

Mogen we dit jaar beterschap verwachten? Duiken er nieuwe probleempunten op? En hoe doet jouw organisatie het in vergelijking met de anderen? Via de bovenstaande rode knop ontvang je direct het eerste deelrapport in je inbox en krijg je als eerste de toekomstige rapporten in je digitale brievenbus. Veel lees- en leerplezier!


"Het komende decennium kan worden gekarakteriseerd als het decennium van omscholing en bijscholing. Daarom is het goed om even stil te staan bij de huidige stand van zaken rond Leren & Ontwikkelen (Learning & Development) in Nederland."

Prof. dr. Nick van Dam Hoogleraar Corporate Learning & Leadership Development (Nyenrode Business Universiteit en IE University Madrid)


Noordhoff

Voor de tweede editie van de Studytube Learning & Development Monitor verwelkomen we graag de input van onze partner Noordhoff. Terwijl wij de cijfers zullen analyseren voor diverse branches, zal Noordhoff zich met name focussen op de huidige L&D-ontwikkelingen in de zorgsector.

Noordhoff

Ontdek hoe Studytube jouw bedrijf kan helpen om te investeren in de toekomstbestendigheid van je medewerkers.