Learning & Development Monitor 2023

L&D is volop in beweging. Studytube onderzoekt daarom elk jaar de belangrijkste thema's en uitdagingen bij bedrijven in Nederland. Benieuwd naar de resultaten? We delen ze graag!

LDM23 - Placeholder
Je ontvangt de L&D Monitor 2023 in je inbox zodra deze beschikbaar is

Hoe organiseren we L&D in 2023?

Studytube is designed with your future in mind. Daarom verkennen we continu de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van L&D. Onze jaarlijkse Learning & Development Monitor draagt daaraan bij.

  • Wat is er dit jaar veranderd op het gebied van L&D?
  • Waar gaan HR- en L&D-afdelingen zich op focussen?
  • En wat verwachten medewerkers van hun werkgever?

Dit, en meer, kun je straks lezen in ons uitgebreide onderzoeksrapport. Meld je dus snel aan en ontvang als eerste de L&D Monitor 2023 in je inbox! 

Een greep uit de resultaten van 2022:

  • Maar liefst 63% van de HR-professionals geeft aan dat er (te) veel onbenut potentieel is in hun organisatie;
  • De nodige leermiddelen zijn er vaak wel, maar bij 52% van de bedrijven is L&D géén topprioriteit;
  • Medewerkers zijn minder positief over het leeraanbod dan hun werkgevers; zij vinden het namelijk minder vaak makkelijk toegankelijk, ruim of eenvoudig zelf te boeken dan HR- en L&D-professionals.

Wat is er nieuw in 2023? En hoe doet jouw organisatie het in vergelijking met anderen? 

Vul nu het formulier in op deze pagina en ontvang het eerste deelrapport in je inbox zodra deze beschikbaar is. Je blijft dan bovendien ook automatisch op de hoogte van toekomstige deelrapporten. 


"Om klaar te zijn voor de toekomst, moeten L&D-verantwoordelijken aandacht besteden aan een duidelijke leerstrategie, de leercultuur van hun organisatie verbeteren, en een heldere L&D-communicatie voeren. De resultaten van de L&D Monitor 2022 bevestigen die noodzaak."

Prof. dr. Nick van Dam Hoogleraar Corporate Learning & Leadership Development (Nyenrode Business Universiteit en IE University Madrid)


Sparkey/Motivaction

De L&D Monitor 2023 komt tot stand in samenwerking met onderzoeksbureau Sparkey/Motivaction. Het zal de allerlaatste L&D-trends en -uitdagingen bevatten, evenals vergelijkingen met 2022. Vorig jaar namen er ruim 1.750 respondenten deel. 

SparkeyMotivaction logo

Ontdek hoe Studytube jouw bedrijf kan helpen om te investeren in de toekomstbestendigheid van je medewerkers.