NL Leert Door voor Studytube-klanten

Inschrijvingen 'NL Leert Door' helaas gesloten

Maximaal aantal inschrijvingen van 55.000 bereikt

De website van de Rijksoverheid bericht dat het maximum aantal inschrijvingen van 55.000 voor gratis loopbaanadviestrajecten binnen 25 uur is bereikt.

Er is nog geen duidelijkheid of het kabinet extra budget beschikbaar stelt voor loopbaanadvies in 2021. Mocht hier wel bericht over komen dan brengen wij jou daarvan op de hoogte.

Laat je gegevens achter om op de hoogte te blijven

(Gebruik je Internet Explorer? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina.)

Intake & Arbeidsmarktscan

4 uur persoonlijke coaching

Loopbaanadvies & Ontwikkelplan

Hoezo GRATIS loopbaanadvies? Hoe kan dat?
Tot het einde van het jaar subsidieert de Nederlandse overheid 50.000 loopbaanadviestrajecten om werknemers te helpen zich voor te bereiden op de gevolgen van de coronacrisis: NL Leert Door. Je leest er hier meer over.

Samen met onze partners maakt Studytube dit proces zo makkelijk mogelijk: we verzorgen de aanvraag van de subsidie, koppelen je medewerker aan een goede adviseur, en regelen de financiële afhandeling. Jouw medewerker kan zich volledig richten op haar/zijn loopbaan en het gratis advies dat daarvoor is opgesteld.

Hoe ziet het loopbaanadviestraject eruit?
Nadat je medewerkers zich heeft aangemeld voor het loopbaanadviestraject, koppelen wij hem/haar aan een geschikte loopbaanadviseur uit ons netwerk. Het ontwikkeltraject dat volgt, resulteert in een persoonlijk ontwikkelplan voor de korte en de lange termijn. Het adviestraject bestaat in elk geval uit de volgende elementen:

 • Intake
 • Arbeidsmarktscan
 • 4 uur persoonlijke coaching
 • Ontwikkelplan voor de korte en de lange termijn

Na dit traject weet je medewerker waar haar/zijn krachten en kansen liggen.

Aanvraag in het Studytube platform

Wil je deze regeling aan je personeel aanbieden, dan kan Studytube de NL Leert Door aanvraag klaarzetten in het leerplatform. Op die manier kunnen medewerkers zich – al dan niet anoniem – inschrijven voor een adviestraject, waarna een erkend loopbaanadviseur contact opneemt om dat traject in gang te zetten. Studytube handelt de subsidieaanvraag en betaling verder af. 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn personeel hiervan profiteert?
Omdat het gaat om een subsidieerde interventie, doorlopen wij een formeel proces. Dit proces bevat de volgende stappen:

 • Stap 1 – Neem contact op met je Studytube Customer Success Manager om te bespreken hoe je de NL Leert Door- regeling precies wilt inzetten voor je organisatie. 
 • Stap 2 – Bepaal samen of de regeling in Studytube wordt afgehandeld, of anoniem via een externe link naar de aanvraag. 
 • Stap 3 – Plan de interne communicatie die ervoor gaat zorgen dat geïnteresseerde medewerkers het loopbaanadvies zullen aanvragen. Je Customer Success Manager heeft hiervoor een marketing kit beschikbaar. 
 • Stap 4 – Lanceer NL Leert Door intern en voer het communicatieprogramma uit om je medewerkers te informeren en activeren. 
 • Stap 5 – Je Studytube Customer Success Manager neemt contact op om de voortgang te bespreken en eventueel aanvullende activiteiten te plannen ter ondersteuning van de NL Leert Door-actie.

Hoe ziet het aanvraagproces voor mijn medewerkers en hun direct leidinggevende er vervolgens uit?

 • Stap 1 – De medewerker vraagt loopbaanadvies aan via de Studytube module Digitale Opleidingsintermediair (DOI). We kunnen dit proces inregelen als een reguliere trainingsaanvraag, waarbij de manager op de hoogte is en accordeert, of via een extern proces, zodat de leidinggevende niet weet wie loopbaanadvies heeft aangevraagd. 
 • Stap 2 – Wij koppelen de medewerker aan een geschikte loopbaanadviseur en sturen daarvan een bevestiging.
 • Stap 3 – De loopbaanadviseur registreert de aanvraag bij de overheid.
 • Stap 4 – De medewerker ontvangt een bevestiging van de registratie en maakt deze compleet door formeel akkoord te geven.
 • Stap 5 – Na het formele akkoord neemt de loopbaanadviseur contact op met de medewerker om het adviestraject in te plannen.
 • Stap 6 – Na uitvoering van het loopbaanadvies vraagt de loopbaanadviseur de subsidie aan op basis van het registratienummer uit stap 3. Dit is mogelijk vanaf 1 december 2020.

De loopbaanadviseur vraagt dus subsidie aan namens jouw medewerker. De subsidie wordt na toekenning rechtstreeks uitbetaald aan de loopbaanadviseur. Jullie hebben daar als organisatie geen omkijken naar.

Moet ik snel zijn? Verwacht Studytube een grote toeloop?

Ja. De eerste fase van deze regeling ging in augustus van start. Binnen 3 weken waren de 22.000 beschikbare plaatsen bezet. Nu heeft de overheid per 1 december a.s. 50.000 nieuwe plaatsen gegarandeerd, maar we verwachten dat ook deze plaatsen snel vergeven zullen zijn. Wacht dus niet te lang. 

Wij hanteren een "first-come, first-serve"-principe voor aanmeldingen die we in behandeling kunnen nemen. De adviesplaatsen komen per 1 december beschikbaar en als alle plaatsen zijn vergeven, stopt de subsidie. Ga hier dus snel me aan het werk als je je medewerkers wilt helpen zich voor te bereiden op hun toekomst.

Wil je meer informatie, of heb je nog een vraag? Bekijk hier alle vragen en antwoorden met betrekking tot NL Leert Door. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met je Studytube Customer Success Manager.

Hoe helpt Studytube mij om dit programma intern te communiceren?

Om je te helpen dit adviestraject intern goed onder de aandacht te brengen, heeft Studytube een communicatiekit ontwikkeld voor je online en offline kanalen. Standaard bevat deze kit materialen voor e-mail, landing page, flyer, affiche en PowerPoint slides.

Alle middelen zijn zowel in html en PSD-vormgeving beschikbaar, als in onopgemaakte tekstvorm (Word). Je besluit zelf of je onze vormgeving gebruikt of in je eigen brand templates wilt communiceren.

Je Studytube Customer Success Manager kan je er meer over vertellen, en je desgewenst in contact brengen met ons marketingteam voor advies en begeleiding.

stappen-01 (1)

Ja, houd mij op de hoogte van eventuele nieuwe subsidie mogelijkheden.