Hoe FAAC medewerkers motiveert om te ontwikkelen door de juiste leercultuur

Hoe FAAC medewerkers motiveert om te ontwikkelen door de juiste leercultuur
Je kan direct het webinar bekijken

Veel HR- en L&D-professionals worstelen met de uitdaging om medewerkers te motiveren in hun ontwikkeling. Als gevolg geeft 63% van de bedrijven in Nederland aan dat een groot deel van het potentieel van hun medewerkers onbenut blijft (bron: Studytube L&D Monitor 2022). Zonde, want met de juiste ingrediënten is een leercultuur voor elke organisatie haalbaar.

Tristan Schuring, L&D Manager bij FAAC, deelt tijdens dit webinar zijn visie op medewerkerontwikkeling. Hij vertelt o.a. meer over de manier waarop je leren integreert in jouw bedrijfscultuur en welke aspecten ervoor zorgen dat medewerkers intrinsiek gemotiveerd worden tot ontwikkelen.

Vanuit het perspectief van een opleider schuift Rob van Nieuwburg, directeur van Bouwradius Training & Advies, aan. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten in de manier waarop je de medewerker aan het leren krijgt en houdt, vanaf het moment dat een leertraject is gestart.

Nieuwsgierig geworden? Laat dan je gegevens achter om het hele webinar vandaag nog terug te kijken!


Je komt o.a. te weten:

  • Welke vier basisvoorwaarden nodig zijn voor de start van een leercultuur;
  • Hoe je in vijf stappen leren onderdeel maakt van jouw bedrijfsvoering;
  • Welke drie aspecten bijdragen aan iemands intrinsieke motivatie om zich te ontwikkelen;
  • Wat iemand tijdens een training activeert en motiveert om deze af te ronden.

Over de sprekers

Tristan Schuring heeft meer dan vijf jaar ervaring als coach en L&D Manager. Hij heeft het zijn missie gemaakt om zijn collega’s te faciliteren en te ondersteunen in hun ontwikkeling. Het tot stand brengen van een leercultuur mag daarbij niet ontbreken, aldus Tristan. Door de regie bij de werknemers te leggen hoopt hij hen uit hun comfortzone te halen en hen te stimuleren om actief aan de slag te gaan met hun ontwikkeling.

Tristan Schuring

Al meer dan 20 jaar houdt Rob van Nieuwburg zich bezig met opleidingen en trainingen binnen de bouw. Hoe gaat hij om met het feit dat bouwopleidingen vaak een verplicht karakter hebben, aangezien ze essentieel zijn om veiligheid op de werkplaats te garanderen? Tijdens het webinar vertelt hij er meer over.


Rob van Nieuwburg

Ontvang maandelijks het laatste L&D-nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte dankzij interessante blogposts, e-books, webinars en podcasts, direct in je inbox.