Leren en ontwikkelen in Nederland anno 2021: code rood

webinar code rood playbutton
Je kan direct het webinar bekijken

De komende 10 jaar staat naar verwachting een derde van alle Europese banen op de tocht door een combinatie van COVID-19 en digitalisering. Vóór 2030 zal ruim een kwart van de beroepsbevolking van beroep moeten veranderen.

Het komende decennium kan worden gekarakteriseerd als een periode van om- en bijscholing. Iedere werknemer zal nieuwe kennis en vaardigheden moeten verwerven. Bedrijven moeten de ontwikkeling van een échte leercultuur dus dringend gaan behandelen als een topprioriteit. 

De resultaten van Studytube's Learning & Development Monitor 2021 tonen echter aan dat er nog veel werk aan de winkel is. Prof. dr. Nick van Dam en Anna Newen (onderzoeksbureau Motivaction/Sparkey) geven je graag meer inzicht in de cijfers én komen met stappen om je klaar te maken voor de veranderingen die op ons afkomen.

Benieuwd naar meer? Kijk het webinar dan nu terug!


"Ze moeten het werk zodanig organiseren dat medewerkers elke dag van hun comfort zone naar hun stretch zone worden gehaald, want dat is waar we leren."

Nick van Dam Nyenrode Business Universiteit, IE University Madrid


L&D Monitor 2021: alle resultaten op een rij

In het najaar van 2020 peilden Studytube en onderzoeksbureau Motivaction/Sparkey bij meer dan 1.100 respondenten naar de leer- en ontwikkelcultuur van hun organisatie. De vier resulterende onderzoeksrapporten focusten op leerstrategieën in het corona-tijdperk, de verhouding tussen leerbeleid en leerbehoefte, de precieze rolverdeling in de praktijk, en de budgetten en tools die we gebruiken om te leren.

Die vier hoofdstukken hebben we gebundeld in één overkoepelend rapport: de Studytube Learning & Development Monitor 2021. Klik op de link om dieper te duiken in alle boeiende cijfers en hun verhaal.

Logo Studytube L&D Monitor 2021

Deze organisaties leren en groeien met Studytube

  • Adecco
  • Fletcher Hotels
  • Sanoma
  • Volker Wessels
  • BMC
  • Manpower