Hoe je met een leerplatform talent aantrekt én behoudt

image (2)-2
Je kan direct het webinar bekijken

Het is een van de grootste uitdagingen van HR-afdelingen op dit moment: het winnen van "the war for talent". Bedrijven moeten echt hun nek uitsteken en meer bieden dan alleen interessante vacatures om in de top-of-mind-lijst te komen van, vooral de jongere generatie, werkzoekenden. Maar wat is nou de beste manier om talent aan te trekken en te behouden?

In het webinar “Hoe je met een leerplatform talent aantrekt én behoudt” leggen we uit hoe een leerplatform jou kan helpen om “the war on talent” te winnen. 

Leonard Kreft, Sales Operations Manager, Sanne van der Meer, Team Lead Customer Success, en Tako Bruinsma, Product Manager LMS, delen hun kennis en kunde over alles wat een leerplatform kan bieden en realiseren waardoor jij het juiste talent aantrekt en een kennisvlucht voorkomt.

Leren & ontwikkelen is cruciaal om talent aan te trekken en vast te houden. HR-professionals realiseren zich dat meer en meer, zo blijkt uit de Studytube L&D Monitor 2022. Maar liefst 68% van de HR-professionals is het zeer eens met de stelling: “Als we niet gaan investeren in leren en ontwikkelen, dan lukt het ons niet om het benodigde talent aan te trekken en te behouden.”

Een van de mogelijke verklaringen hiervoor is de sterk veranderde arbeidsmarkt. Terwijl werknemers zich eind 2020 nog volop vastklampten aan hun baan uit angst voor werkloosheid, slaan zij op de huidige krappe arbeidsmarkt sneller hun vleugels uit.

Hierdoor lijken HR-professionals een dreigende kennisvlucht te voorzien, en wenden zij zich massaal tot Learning & Development om dat te voorkomen. De strategie om talent te boeien en binden, is het aanbieden van een uitgebreid leeraanbod en aantrekkelijke ontwikkelmogelijkheden zodat (nieuwe) werknemers zich volop kunnen ontplooien.

En dat is geen slechte strategie: door de investering in L&D voelen medewerkers zich gewaardeerd en kunnen ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit maakt de werkgever een stuk aantrekkelijker in hun ogen en verstevigt het werkgeversmerk. Iets dat zeker helpt als je nieuw talent wilt aantrekken.

In het webinar “Hoe je met een leerplatform talent aantrekt én behoudt” zoomen we in op de meest actuele L&D-uitdagingen en hoe een leerplatform je ondersteunt om deze te overwinnen. En vooral: hoe je met behulp van het leerplatform het juiste talent aantrekt en zorgt voor een hogere medewerkersbetrokkenheid. 

Na afloop heb je meer inzicht in wat je in “the war for talent” met een leerplatform kunt bereiken, en hoe je dit het beste realiseert.

Bekijk hieronder een korte impressie van het webinar of laat direct je gegevens achter om het hele webinar vandaag nog terug te kijken!

HubSpot Video

 


Je leert meer over de rol die een leerplatform kan spelen bij;

  • Het aantrekken en behouden van talent;
  • Het ontwikkelen van persoonlijke capaciteiten;
  • Het faciliteren van remote en hybride werken en leren;
  • Het motiveren en betrokken houden van medewerkers.

Wie komen er spreken?


Leonard Kreft

Head of Revenue Operations
Studytube

Leonard Kreft - square

Sanne van der Meer

Team Lead Customer Success
Studytube

sanne kleur (1)

Tako Bruinsma

Product Manager
Studytube

Tako Bruinsma

Deze organisaties leren en ontwikkelen al met Studytube

  • Van Wijnen
  • Provincie Gelderland
  • Manpower
  • Lassie
  • Centric
  • WijZijnJong

Ontvang maandelijks het laatste L&D-nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte dankzij interessante blogposts, e-books, webinars en podcasts, direct in je inbox.