Trek nieuw talent aan met een sterk werkgeversmerk

De arbeidsmarkt viert hoogtij. Haast elke organisatie kampt met lastig te vervullen vacatures. Vooral de zoektocht naar millennials, in 2020 goed voor 35% van de beroepsbevolking, vormt een speerpunt voor HRM managers.
 
Millennials zoeken een baan waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Veel organisaties investeren daarom in training en opleiding om talent aan te kunnen trekken. Veel medewerkers ervaren echter barriéres bij het benutten van de mogelijkheden. Zo weten veel medewerkers het leeraanbod niet te vinden en hebben ze geen inzicht in de geboden leerbudgetten. Door de overvloed aan keuze aan trainingen hebben medewerkers behoefte aan sturing bij de invulling van een leerpad. 

Medewerkers ervaren de volgende barrières: 

  1. Leren is ontoegankelijk.
  2. Medewerkers hebben geen zicht op leerbudgetten.
  3. Een groot leeraanbod leidt tot keuzestress bij het kiezen van een leerpad. 
In 2020 bestaat 35% van de mondiale beroepsbevolking uit millennials. Het aantrekken van deze generatie vormt een speerpunt voor HRM managers.
Onderzoek "De carrières van millennials: een visie op 2020", Manpower Group

De oplossing

Trek nieuw talent aan door uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden en carrièreperspectief te bieden met Studytube

1

Maak leren toegankelijk

Maak leren toegankelijk en inzichtelijk door het complete leeraanbod aan te bieden op één centrale leerplek. In de Online Academy volgen medewerkers direct online trainingen en leerlijnen,  of zoeken & boeken ze klassikale trainingen. Laagdrempelig leren op één centrale leerplek. 

Lees meer over de Online Academy
illustration-academy-section-3-optimized
2

Stel persoonlijk leerbudget beschikbaar

Bied iedere medewerker een persoonlijk leerbudget. Met het Learning Management Systeem kent u eenvoudig leerbudget toe aan medewerkers. Medewerkers zoeken en boeken uit het online en klassikale leeraanbod. U beheert het opleidingsbudget en creëert inzichtelijke rapportage met het Studytube Learning Management Systeem. 

Lees meer over het Learning Management System
illu-stel-persoonijk-leerbudget-beschikbaar-min
3

Stippel een helder ontwikkelingspad uit

Help medewerkers bij het kiezen van een leerpad met leerlijnen. Een leerlijn is een combinatie van microlearnings, online en klassikale trainingen of organisatiespecifiek leermateriaal. Met de Auteurstool maakt u in een handomdraai leerlijnen afgestemd op een individu, team of functie.  Zo geeft u medewerkers een concreet leerpad en groeimogelijkheden. 

Lees meer over de Auteurstool
illu-blended-learning-min