Verbeter uw onboarding programma

Een goed begin is het halve werk. Gebrekkige onboarding heeft een grote impact, zoals een hoger verloop van nieuwe medewerkers, langere tijd tot productiviteit en een lagere betrokkenheid. Wist u dat de kosten van verloop van nieuwe medewerkers kunnen oplopen tot 2x het jaarsalaris?  
 
De belangrijkste oorzaken van gebrekkige onboarding zijn een overload aan informatie in een korte tijd, en de grote tijdsinvestering die managers en collega's doen in het overbrengen van theorie. Denk daarbij aan het overbrengen van werkinstructies en regels. Ook kost monitoren veel tijd door de gedeelde verantwoordelijkheid tussen de manager en HR. 
 

 

Belangrijkste oorzaken van gebrekkige onboarding:

  1. Informatie overload bij aanvang.
  2. Grote tijdsinvestering in overdracht van theorie en kennis.
  3. Monitoring van onboarding kost veel tijd.
De kosten van verloop van nieuwe medewerkers lopen op tot 2x het jaarsalaris.
Josh Bersin, Bersin by Deloitte

De oplossing

Digitaliseer uw onboarding programma met Studytube en bespaar tijd en kosten. 

1

Bied kennis en informatie vóór de eerste werkdag

Onboarding begint niet op de eerste werkdag maar na het tekenen van het contract. Nieuwe medewerkers maken een vliegende start door het onboarding programma te starten vóór de eerste werkdag. Met de Online Academy biedt u nieuwe medewerkers altijd en overal toegang tot het onboarding programma. Nieuwe medewerkers doen kennis op in hun eigen leertempo. Hiermee verkort u tijd tot productiviteit en bespaart u inwerktijd en -kosten. 

Lees meer over de Online Academy
illustration-2-min
2

Bespaar arbeidstijd met een digitaal onboarding programma

Bespaar arbeidstijd door (delen van) het onboarding programma te digitaliseren. Hiermee vervangt u het theoretische deel van klassikale en één-op-één onboarding door collega's en managers. Denk hierbij aan werkinstructies, regels, maar ook uitleg over cultuur en connecties in uw organisaties. Zo bespaart uw organisatie kosten én tijd. Met de Auteurstool maakt u eenvoudig een online onboarding programma.

Lees meer over de Auteurstool
illustration-1-min
3

Bewaak vooruitgang van het onboarding programma

Structureer en stuur het onboarding programma door online en klassikale trainingen toe te wijzen aan de nieuwe medewerker. Met het Learning Management Systeem monitort u eenvoudig de vooruitgang in het onboarding programma. Waar en wanneer de onboarding ook plaats vindt. 
Stroomlijn uw onboarding programma en zorg dat nieuwe medewerkers alle informatie hebben om succesvol te worden. 

 

Lees meer over het Learning Management Systeem
illustration-3-min