Verminder het personeelsverloop

Het werven van nieuw personeel is duur en tijdrovend in de huidige krappe arbeidsmarkt. Voor veel werkgevers is het binden en behouden van personeel een grote uitdaging. 
 
De belangrijkste oorzaken van personeelsverloop zijn gebrekkige inwerkprogramma's en het ontbreken van ontwikkelingsmogelijkheden. 
 
Ondanks investering in training en opleiding geven veel medewerkers aan geen zicht of toegang te hebben tot leerfaciliteiten. Dit is een aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. 

De 3 meest genoemde redenen voor verloop zijn:

  1. Medewerkers hebben geen toegang tot leerfaciliteiten.
  2. Gebrekkig onboarding programma.
  3. Medewerkers hebben geen zicht op leerbudgetten.
Maar liefst 65% van de medewerkers ziet betere kansen voor ontwikkeling bij een andere werkgever.
Centraal Bureau voor de Statistiek

De oplossing

Studytube's alles-in-één-leeroplossing helpt uw medewerkers te boeien en te binden aan uw organisatie.

1

Maak leren toegankelijk en inzichtelijk

Maak leren toegankelijk en inzichtelijk door het complete leeraanbod aan te bieden op één centrale leerplek. In de Online Academy volgen medewerkers direct online trainingen en leerlijnen,  of zoeken & boeken ze klassikale trainingen. Laagdrempelig leren op één centrale leerplek. 

Lees meer over de Online Academy
illustration-academy-section-3-optimized
2

Bind en boei medewerkers met een effectief onboarding programma

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat nieuwe medewerkers direct toegang hebben tot de juiste informatie en kennis om succesvol te zijn. Ontwikkel uw eigen onboarding programma met de Auteurstool en bied deze aan in de Online Academy. Goed ingewerkte medewerkers zijn meer betrokken en loyaler aan hun werkgever. Zo bind en boeit u nieuwe medewerkers. 

Lees meer over de Auteurstool
illustration-2-min
3

Bied een persoonlijk leerbudget

Bied iedere medewerker een persoonlijk leerbudget. Met het Learning Management Systeem kent u eenvoudig leerbudget toe aan medewerkers. Zij zoeken en boeken zelf uit het online en klassikale leeraanbod. U beheert het opleidingsbudget en creëert inzichtelijke rapportages met het Studytube Learning Management Systeem. 

Lees meer over het Learning Management Systeem
illu-stel-persoonijk-leerbudget-beschikbaar-min