Verminder het personeelsverloop tot 60%

Behoud van personeel is voor veel organisaties een uitdaging. Onderzoek van de Global Employee Engagement Index™ toont aan dat personeelsverloop in organisaties met betrokken medewerkers tot 60% lager is. Daarnaast zijn ze 26% productiever. Een belangrijke factor in medewerker betrokkenheid zijn de ontwikkelingsmogelijkheden van uw organisatie.
 
Veel organisaties worstelen met een gebrekkig onboarding van nieuwe medewerkers. Dit leidt ertoe dat 33% van de medewerkers vóór het einde van het eerste jaar vertrekt. Ook is het selecteren van een leeraanbod een uitdaging door uiteenlopende leerbehoeften van medewerkers. Door versnippering over meerdere platformen is het leeraanbod niet toegankelijk, en hebben medewerkers geen zicht op budgetten. Ook hebben medewerkers behoefte aan sturing bij het selecteren van trainingen.

Belangrijkste redenen voor verloop door gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden:

  1. Het onboarding programma is gebrekkig.
  2. Het leeraanbod is irrelevant of niet divers genoeg. 
  3. Medewerkers hebben geen toegang tot leerfaciliteiten.
  4. Medewerkers hebben geen zicht op leerbudgetten.
Het personeelsverloop in organisaties met bevlogen medewerkers is tot 60 procent lager dan gemiddeld.
Onderzoek Global Employee Engagement Index™

De oplossing

Bind en boei medewerkers met goede en toegankelijke leerfaciliteiten. 

1

Bind en boei medewerkers met een effectief onboarding programma

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat nieuwe medewerkers direct toegang hebben tot de juiste informatie en kennis om succesvol te zijn. Ontwikkel uw eigen onboarding programma met de Auteurstool en bied deze aan in de Online Academy. Goed ingewerkte medewerkers zijn meer betrokken en loyaler aan hun werkgever. Zo bindt en boeit u nieuwe medewerkers. 

Digitaliseer uw onboarding programma met de auteurstool
illustration-2-min
2

Bied een divers en relevant leeraanbod

Bied een leeraanbod dat aansluit bij iedere leerbehoefte. Biedt een breed scala aan onderwerpen om 21-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. Ook biedt u het leeraanbod aan in meerdere leervormen. Denk hierbij aan microlearnings, online, klassikale en blended trainingen. Hiermee biedt u een leeraanbod voor iedere leervraag. 
Bied een relevant leeraanbod met de online trainingsbibliotheek
illustration-online-trainings
3

Maak leren toegankelijk

Maak leren toegankelijk en inzichtelijk door het complete leeraanbod aan te bieden op één centrale leerplek. Medewerkers vinden het complete leeraanbod, variërend van microlearnings, online en klassikale trainingen, in uw eigen online bedrijfsacademy. Hier door leren medewerkers laagdrempelig op één centrale leerplek. 

Maak leren toegankelijk met de online academy
illustration-academy-section-3-optimized
4

Bied een persoonlijk leerbudget

Medewerkers willen autonomie over de invulling van hun trainingsbehoefte. Geef iedere medewerker de regie over leren met een persoonlijk leerbudget. Medewerkers zoeken en boeken trainingen uit een selectie van trainingen van externe opleiders, en zien meteen of de kosten van de training binnen hun budget past. Houd controle met een budgetcheck over de trainingsaanvraag. Met deze leerfaciliteit vermindert u het verloop van personeel. 

Bied een persoonlijk leerbudget met de opleidingsintermediair
illu-stel-persoonijk-leerbudget-beschikbaar-min