Haal meer uit je werkdag met AI als co-piloot

AI - Header visual

Zeg hallo tegen je nieuwe AI-co-piloot

Ontmoet je nieuwe teamgenoot: verrijk je leerinhoud en organiseer leren efficiënter. Stap nu in de toekomst van L&D met Studytube.

AI - Tile 1

Onvermoeibare krachtpatser

Een goed getrainde teamgenoot die nooit slaapt, doet wat jij wilt, foutloos werkt en je productiviteit en kwaliteit naar grote hoogte stuwt. Dát is de kracht van AI, jouw co-piloot! Nu beschikbaar in de Studytube Auteurstool.

AI - Tile 2

Assistent, creatieveling en strateeg

Onze AI-co-piloot heeft het allemaal in zich. Klaar om je te ondersteunen bij het creëren van boeiende leerinhoud, het tot leven brengen van frisse ideeën en het uitstippelen van de beste leerpaden. Ontdek hoe AI je leerervaring naar ongekende hoogten tilt. 

AI - Tile 3

AI-ondersteunde analyses en optimalisatie van trainingsinitiatieven

Vandaag helpt onze AI-co-piloot je met kennis delen en het maken van boeiend cursusmateriaal. Morgen personaliseert het je leertraject, door jouw unieke behoeften te herkennen en trajecten hierop aan te passen. In de toekomst organiseert AI je studieplanning en -voortgang. 

AI certi - Tile 4 (1) (1)

Blijf voorop lopen in de AI-revolutie

Voor perfect AI-gebruik, heb je nieuwe vaardigheden nodig. Kennis van AI, powerskills en ondersteuning bij verandermanagement. Van de 1000+ trainingen in onze Online Trainingsbibliotheek, tot ons Customer Success-team en Learning Center. Wij zijn er om je te helpen AI naadloos in je werk te integreren. Dat start bij de allereerste AI-vaardigheden-certificering van Nederland. 

Vertrouwd door meer dan 500 toporganisaties

Vergroot de impact van leren en ontwikkelen met behulp van AI

De ontwikkeling van AI verloopt in een razendsnel tempo en zal de komende jaren nog sneller gaan. Ontdek hoe je AI integreert in je organisatie, de blijvende waarde van je medewerkers benadrukt, en de mogelijkheden van AI voor leren en ontwikkelen benut.

Wij willen dat medewerkers steeds vaker zelf online content gaan creëren. Dat kost nu erg veel tijd, dus het is prettig dat er een auteurstool is die helpt de doorlooptijd te verkorten.

Ruth Polman-Hogewind - MBO Amersfoort

Ruth Polman-Hogewind

MBO Amersfoort

Hoe vaker we collega's zelf kennis laten delen, hoe makkelijker het werk wordt voor ons als L&D-specialisten. Dat begint bij ervoor zorgen dat zij de juiste tool in handen krijgen om zelf content te maken.

Arne van Triest - EIFFEL

Arne van Triest

EIFFEL

Er zit een goede didactische ondergrond achter de tool. Maar jij als specialist moet echt nog een kwaliteitscontrole doen. Je kunt niet zeggen, de AI doet het wel even voor je. Het is echt een co-piloot.

Nynke Dijkhof-Kooistra - Tergooi MC

Nynke Dijkhof-Kooistra

Tergooi MC

Wat ik mooi vind, is dat je suggesties krijgt over hoe je bepaalde onderwerpen op verschillende manieren kunt aanbieden. En dat wordt dan ook nog eens razendsnel voor je gemaakt.

Victoria Breugem - Unica

Victoria Breugem

Unica

Het is belangrijk dat de informatie die ik upload niet over het hele web gaat. Zo werken we met klanten aan onboarding-trajecten, maar die informatie is alleen voor hen en niet voor anderen.

Bo Clerx - Manpower

Bo Clerx

Manpower

Inspirerende AI-content

  • AI als co-piloot: wat zijn de vaardigheden voor succes?

    Klaar om de kracht van AI te benutten om L&D naar een hoger niveau te tillen? Bekijk snel de opname van ons webinar met ChatGPT-expert Erik van der Veen.

  • Maak je organisatie klaar voor de AI-revolutie

    Bereid je organisatie voor op de AI-revolutie in L&D met onze stap-voor-stap handleiding. Overwin obstakels, omarm innovatie en maximaliseer de groei van je medewerkers.

  • Ontdek de mythes over AI in L&D

    Totale AI-overname binnen leren en ontwikkelen is een mythe. Maar wat betekent AI voor je huidige rol en functie? Ontdek hier hoe AI jouw positie kan versterken, niet vervangen.

Veelgestelde vragen waar we je graag mee helpen

Wat is AI binnen L&D?

AI in personeelsontwikkeling houdt in dat artificiële intelligentie wordt ingezet om leerprocessen te optimaliseren. Machines en algoritmes helpen bij taken die normaal gesproken diepgaand menselijk denken vereisen.

Welke voordelen biedt het inzetten van AI voor mijn L&D-processen?

Het inzetten van artificiële intelligentie heeft veel voordelen voor de ontwikkeling van medewerkers. Leerinhoud kan sneller worden gecreëerd en op maat gemaakt worden voor individuele medewerkers. Bovendien kan je met behulp van AI gepersonaliseerde leerpaden maken, kunnen op data gebaseerde analyses sneller worden geëvalueerd en automatiseer je leerprocessen. AI is hiermee in staat om de werkzaamheden van HR- en L&D-deskundigen te vereenvoudigen zodat jij tijd over houdt om impact te maken.

Hoe nauwkeurig is de AI-ondersteuning?

De AI-ondersteuning is ontworpen met een hoge nauwkeurigheid in gedachten, maar de resultaten blijven afhankelijk van de kwaliteit van de ingevoerde informatie. De output van AI is gebaseerd op waarschijnlijkheid en niet op feiten, waardoor 100% betrouwbaarheid nooit kan worden gegarandeerd.

De modellen onderliggend aan de AI-ondersteuning zijn door onze leverancier ‘getraind’ met grote hoeveelheden gegevens om nauwkeurige resultaten te kunnen leveren. Er is veel aandacht besteed aan het minimaliseren van 'bias' of vooroordelen in de AI-ondersteuning. Het zorgvuldige trainingsproces helpt ervoor te zorgen dat de gebruikte datasets divers en evenwichtig zijn.

Het is altijd belangrijk om de gegenereerde leerinhoud te verifiëren en aan te passen indien nodig. AI-output is namelijk gebaseerd op waarschijnlijkheid en niet op feiten.

Hoe waarborgt de tool de privacy van gebruikers?

We volgen strikt de principes van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/ GDPR) en hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de veiligheid van persoonsgegevens te waarborgen. Dat geldt ook voor onze leverancier.

Gebruikers hebben volledige controle over hun gegevens en kunnen deze op elk moment verwijderen. We delen geen persoonlijke gegevens met derden zonder de expliciete toestemming van de gebruikers. Alle gegevens blijven in de EU.

Hoe makkelijk is het om de Auteurstool met ai-co-piloot te gebruiken?

Onze AI-ondersteuning is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. In de tool ervaar je een intuïtieve interface en stapsgewijze begeleiding om het proces van het genereren en aanpassen van leerinhoud zo eenvoudig mogelijk te maken. Geen gedoe met ingewikkelde prompts die je zelf moet onderhouden en opstellen. Onze tool is voorzien van alle mogelijke didactische kennis die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. 

Daarnaast bieden we uitgebreide ondersteuning en training om ervoor te zorgen dat je het meeste uit onze tool haalt.

 

Krijg je ondersteuning en training bij het gebruik van de tool?

Ja, we bieden uitgebreide ondersteuning en training aan gebruikers om te helpen de tool effectief te gebruiken en er het maximale uit te halen voor uw organisatie.

Kan ik de gegenereerde leerinhoud aanpassen voordat ik deze publiceer?

Ja, de tool genereert suggesties en een gebruiker kan de leerinhoud naar wens aanpassen voor publicatie. 

Maar, we begrijpen dat elke organisatie en elk leerdoel uniek is. Daarom hebben we de tool ontworpen om flexibel te zijn en L&D-professionals volledige controle te geven over de uiteindelijke inhoud.

Na het genereren van de leerinhoud, kun je deze naar wens aanpassen voordat je deze publiceert. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om de AI-gegenereerde content te verfijnen, aan te vullen, of te herstructureren om beter aan te sluiten bij de specifieke leerdoelen en context van je organisatie. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke gepubliceerde inhoud altijd in lijn is met je verwachtingen en behoeften.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van de AI-ondersteuning?

Er zijn geen extra kosten wanneer je gebruik maakt van de AI-ondersteuning. Het is een standaard onderdeel van ons leerplatform en het valt binnen de afgesproken prijs die je betaalt voor het gebruik van de Auteurstool. Nog geen klant van Studytube? Vraag naar de mogelijkheden van de Auteurstool met AI als co-piloot. 

Hoe beperkt de tool de belasting van het milieu door het gebruik van AI?

Bij het ontwerpen van de AI-ondersteuning hebben we geprobeerd om de belasting voor het milieu minimaal te houden. We hebben een limiet ingesteld aan het aantal bestanden dat een gebruiker voor een enkele training kan uploaden.

Hebben jullie de AI helemaal zelf ontwikkeld of werken jullie samen met een leverancier?

We hebben de Auteurstool met AI-ondersteuning zelf ontwikkeld met een ervaren AI-ontwikkelteam en prompting experts. Hierbij is alle mogelijke didactische kennis toegepast die de afgelopen 10+ jaar is opgebouwd. Bij de AI-ondersteuning maken we in eerste instantie alleen gebruik van de diensten van Microsoft Azure.