Elke maand een nieuwe powerskill

Zorgen voor optimaal lerende medewerkers met de juiste skills voor de toekomst? In de Studytube Content Kalender vind je inspirerende suggesties. Ontwikkel elke maand een nieuwe powerskill met de meest relevante online trainingen, microlearnings en masterclasses. En haak in op themadagen met onze (leer)tips onderaan.

Je vindt de trainingen voor elke maand allemaal terug op je eigen Studytube Academy. Inspireer en motiveer!

Oplossingen - Medewerkersontwikkeling - Header visual

Content Kalender 2024

 • Januari

  AMBITIE

  Het thema van deze maand is ambitie. Hoe kun jij jouw ambities dit jaar realiseren? Daar helpen de trainingen van deze maand je bij. 

  Slim op sollicitatiegesprek

  Online training: 'Slim op sollicitatiegesprek'; Wist je dat mensen hun droombaan zien en niet solliciteren omdat ze zich erg ongemakkelijk voelen bij het gesprek? Zonde! Maar niet meer als je deze module volgt. Dit is de beste voorbereiding om die baan te krijgen waar je hart sneller van gaat kloppen!

  Het CACTUS-model

  Microlearning: 'Het CACTUS-model, dé voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek'; in deze video leer je alles wat een recruiter wil weten en wat een kandidaat wil vertellen in een sollicitatiegesprek, in één schema.

  Richting aan je loopbaan

  Online training: 'Geef richting aan je loopbaan'; 
  De juiste keuze maken over je job is essentieel. In deze zelfstudiemodule ga je nadenken over de zes pijlers van elke loopbaan. Je kan ze alleen doorlopen of de inzichten bespreken met een coach. Deze pijlers zijn dezelfde waarmee recruiters werken dus we stomen je ook meteen klaar voor de arbeidsmarkt.

  Loopbaan onder de loep

  Microlearning: 'Vier redenen waarom jij je loopbaan opnieuw onder de loep neemt'; In deze video beschrijft Wim Thielemans als ervaren loopbaanbegeleider waarom mensen stilstaan bij hun huidige baan of loopbaan.

  Ontdek meer over jezelf

  Online training: 'Ontdek meer over jezelf'; Ontdek meer over jezelf is erop gericht om onbekende capaciteiten, kwaliteiten en talenten op te sporen en daarnaast beperkingen en blokkades die dit in de weg staan te signaleren. De training besteedt extra aandacht aan de veiligheid en kwetsbaarheid die nodig om jezelf te laten zien en te gaan staan voor wie je bent en wat je doet.

  Loopbaan in de goede richting

  Microlearning: 'Welke zes pijlers sturen je loopbaan in de goede richting'. In deze microlearning beschrijft Wim Thielemans de zes CACTUS-pijlers die jouw loopbaan in de goede richting sturen.

  Stoppen met uitstellen

  Online training: 'Stoppen met uistellen'; Uitstelgedrag is voor steeds meer mensen een probleem. Met een overvolle to do-lijst is het zaak om keuzes te maken: wat doe ik eerst en wat kan wachten?

  Jouw personal brand

  Microlearning: 'Hoe bouw je aan je personal brand?'; Met drie stappen kun je bouwen aan jouw personal brand. In deze video wordt het model aan je uitgelegd. Wil je meer leren over het versterken van jouw personal brand? Volg dan de online training Personal branding.

  Assertiviteit

  Online training: 'Assertiviteit: Duidelijk communiceren'; Het kan heel lastig zijn als je voor je gevoel niet assertief genoeg bent. Het is belangrijk om te leren hoe je op kunt komen voor jezelf en toch de relatie met de ander kan behouden. Dit schept duidelijkheid onderling en rust voor jezelf.

  Doelen stellen of niet?

  Microlearning: 'Doelen stellen of juist niet?'; Hoe kun je vaart in je werk houden? Moet je juist doelen stellen of niet? Ben Tiggelaar vertelt het in deze video. Deze video komt uit een seminar over managementstrategieën.

  09

  Bureau-opruimdag

  Tip: verzin een leuke actie om gezamenlijk de bureau's brandschoon achter te laten!
  15

  Blue Monday

  Masterclass: 'Geluk is een keuze'; Geluk is een keuze. Dat is het motto van succesvol spreker Niek van den Adel, die op zijn achtentwintigste zwaar onderuit gaat met zijn motor en hieraan een dwarslaesie overhoudt die hem vanaf zijn borst verlamt. De ongelooflijke tegenslag leert hem echter een belangrijke levensles: de bevrijding schuilt in het omarmen van de verandering.

  19

  Dag van de Taal, Kunst & Cultuur

  Masterclass: 'De impact van creativiteit en design'; Daan Roosegaarde, Nederlandse pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper, inspireert jou in deze masterclass om te kijken naar hoe jij jouw eigen creativiteit kunt inzetten om impact te maken op de wereld.

 • Februari

  ZELFKENNIS

  Zelfkennis is het thema van deze maand. Ontwikkel het en ontdek waarom dit zo'n belangrijkste powerskill is en hoe deze andere powerskills beïnvloedt.

  De impact van je uitstraling

  Online training: 'De impact van je uitstraling'; Wist je dat de manier waarop je jezelf presenteert je mate van zakelijk succes kan bepalen?

  Presenteer met impact!

  Microlearning: 'Presenteer met impact!'; Tijdens een presentatie ben jij het middelpunt. Dat betekent dat je dat podium waarop je staat wilt pakken. Met behulp van deze microlearning ben je beter in staat om een goede presentatie te geven, zodat je jouw boodschap krachtig kunt overbrengen.

  Personal branding

  Online training: 'Personal branding'; Wist je dat je succes in je werk grotendeels afhangt van je persoonlijkheid, je houding en dus van je persoonlijk merk?

  Solliciteer met impact!

  Microlearning: 'Solliciteer met impact!'; Leer hoe je jezelf optimaal kunt presenteren tijdens een sollicitatiegesprek en een sterke eerste indruk kunt maken op jouw potentiële nieuwe werkgever. Je krijgt ook een handige checklist die je kunt gebruiken ter voorbereiding op het gesprek.

  Ontdek je talent

  Online training: 'Ontdek je talent'; Deze training is door 't Hart talentontwikkeling gemaakt om je te helpen meer gebruik te maken van je talenten, met als doel dat je je meer betrokken voelt bij je werk, je gemotiveerder bent en succesvoller wordt in je werk.

  Competentie versus talent

  Microlearning: 'Het verschil tussen competentie en talent'; Veel organisaties maken bij het aansturen van hun medewerkers gebruik van competenties. Ook wordt er vaak gesproken over talentmanagement. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een competentie en een talent? Dat leer je in deze video.

   

  Het beste uit jezelf halen

  Online training: 'Het beste uit jezelf halen';  Maarten van der Weijden won in 2008 de gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing bij het 10 kilometer Open water zwemmen. Hierna stopte het niet en ging hij opzoek naar nieuwe doelen waarbij ik mezelf weer kon verbeteren. "Het zit in mij om altijd beter te willen worden en om het beste uit mezelf te halen."

  Jouw communicatiestijl

  Microlearning: 'Je persoonlijke communicatiestijl'; Door inzicht te verkrijgen in jouw persoonlijke communicatiestijl, kun je jouw personal brand versterken. In deze video leer je welke communicatiestijlen er zijn volgens de LIFO-methode. Meer weten over hoe je jouw personal brand kunt versterken? Volg dan de online training Personal branding.
  06

  Safe Internet Day

  Masterclass: 'Cybersecurity hoeft niet ingewikkeld te zijn'; Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt Dave Maasland over de risico’s, maar vooral de mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Met zijn passie voor IT wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen. Maasland: “Ik wil mensen en bedrijven verder helpen en Nederland op deze manier veiliger maken.”

  08

  Dag van het zelfvertrouwen

  Online training: 'De kracht van zelfvertrouwen'; Ontdek hoe je zelfvertrouwen op de werkvloer kunt vergroten. Dit zal resulteren in een verbeterde workflow en een betere prestatie, wat bijdraagt aan je algehele persoonlijke ontwikkeling. De training bestaat uit 4 modules met duidelijke video-uitleg, praktische oefeningen en echte praktijkvoorbeelden.

  22

  World Thinking Day

  Masterclass: 'Een mooiere wereld als voetprintariër'; Kees Aarts is medeoprichter en CEO van insectenkwekerij Protix. Hiermee draagt hij bij aan een significante CO2-reductie en levert hij een bijdrage aan het voorkomen van eiwittekorten bij een groeiende wereldbevolking. Hij is een bevlogen spreker over de gezamenlijke realisatie van een mooiere wereld.

 • Maart

  MENTALE WENDBAARHEID

  Mentale wendbaarheid is onmisbaar in onze snel veranderende wereld. Ontdek hoe jij deze kunt verhogen. Ook als zaken niet helemaal lopen zoals gepland of verwacht.

  Breinfitness

  Online training: 'Breinfitness: Empower je brein!'; 

  Deze training is een ontdekkingsreis door de kracht van je eigen brein. Je breinwerking wordt uitgelegd en vervolgens krijg je handvatten, tips & tricks om je brein te trainen en gebruik te maken van de neuroplasticiteit (trainbaarheid) van je hersenen. Empower je brein en verzilver je mentale kapitaal!

  Je gedachten sturen

  Microlearning: 'Hoe stuur je jouw gedachten van negatieve stress naar positieve stress?'; Deze microlearning laat zien hoe je bewust je denkpatronen kunt aansturen en gedachten kunt kiezen die je ondersteunen, resulterend in een positievere stressrespons en verbeterde kwaliteit van leven.

  Train je mentale veerkracht

  Online training: 'MindFit, train je mentale veerkracht!'; Welkom bij de online training MindFit, train je mentale veerkracht. Tegenslagen zijn onvermijdelijk in het leven en we hebben er allemaal mee te maken. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om de tegenslagen zelf, maar hoe we erop reageren.

  Hoe werkt stressbeheer

  Microlearning: 'Hoe werken de vijf versnellingen van je brein bij stressbeheer?'; In deze ML leer je dat onze hersenen verschillende versnellingen of ritmes hebben, die worden gemeten als brainwaves of hersengolven. Er zijn vijf versnellingen. Stress wordt geassocieerd met de voorkant van het brein, die overdag actiever is. Schakelen tussen deze versnellingen is belangrijk om stress te beheersen.

  Omgaan met weerstand

  Online training: 'Omgaan met weerstand'; Hoe je effectief kunt communiceren en weerstand kunt oplossen is geen kunstje. Het vraagt allereerst inzicht en bewustwording van wat er onderhuids speelt. Door bewust te worden van je eigen menselijke "mechanismen", ga je ontdekken wat er precies in de weg zit, waarom jij weerstand ervaart en hoe je dit doorbreekt.

  Groei minset vs vaste mindset

  Microlearning: 'De mindset theorie van Carol Dweck: Groei mindset vs. Vaste mindset'; Carol Dweck is hoogleraar psychologie aan de Stanford universiteit en doet al tientallen jaren onderzoek naar de relatie tussen motivatie en prestatie. De mindset theorie van Carol Dweck is relevant voor het omgaan met fouten omdat het laat zien hoe je over je capaciteiten kunt denken.

  Mentaal veerkrachtiger

  Microlearning: 'Mentaal veerkrachtiger met 'de Artisjok methode''; De Artisjok-methode is een training naar een nieuwe integratie in jouw werkstijl. Het beïnvloedt gedrag, communicatie, sociale complexiteit en het nemen van persoonlijke beslissingen die zorgen voor positieve resultaten in ieder facet van jouw leven.

  Fouten maken mag

  Online training: 'Fouten maken mag'; Leren van fouten heeft invloed op onderlinge relaties en de fysieke en psychologische veiligheid in teams en organisaties. Verder levert het optimaal leren van fouten tijd en geld op. In deze training ga je ontdekken hoe je relaxter met fouten kunt omgaan, zodat je meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelt als het mis gaat.
  01

  Nationale complimentendag

  Tip: versterk de verbinding met je collega's en organiseer een feedback sessie waarin je elkaar complimenteert voor hoe een ieder bijdraagt aan het succes van jouw team!
  08

  Internationale vrouwendag

  Masterclass: 'De invloed van hormonen op je lichaam en geest'; Wat je eet en drinkt, hoe je slaapt, beweegt, denkt, tegen jezelf praat en welke informatie je tot je neemt: alles heeft invloed op je hormoonbalans. Vivian heeft het gezondheidsplatform, Vivonline.nl opgericht dat vrouwen helpt hun leefstijl te veranderen met de juiste voeding, een mindset shift, het doorbreken van onbewuste patronen en door vele biohacks toe te passen.

  10

  Week van het geld

  Masterclass: 'Cash op de bank, rust in je kop en zin in je dag'; Meer dan 10 jaar was Tibor binnen een speciale politie-eenheid verantwoordelijk voor de veiligheid van ernstig bedreigde getuigen, politici en de Koninklijke familie.  Zijn zakelijke retreats (Operaties), in Nederland en Spanje, zijn gebaseerd op principes van special forces, strategieën van start-ups en wijsheid van het stoïcisme. Harde kaders, voor meer vrijheid.

  10

  Brain Awareness Week

  Masterclass: 'Dit is hoe je brein jou beïnvloed'; Hoe werkt verandering in ons brein? Waarom mislukt verandering zo vaak en hoe werkt het dan wel? Filosoof & cabaretier Paul Smit combineert humor en inhoud, speelt in op de processen binnen een organisatie en haakt in op thema’s als samenwerking, innovatie, beïnvloeding & verandering.
  15

  Dag van de slaap

  Slechte slaap en stress horen bij elkaar. Wat is een gezonde slaap en wat is stress? Waarom is slaap zo belangrijk? En wat kun je doen om beter te slapen? In deze training leer je wat helpt om beter te slapen en minder last te hebben van stress. De trainer is Paul Wormer.

  20

  Dag van het geluk

  Masterclass: 'De essentie van geluk in privé en werksfeer'; Maak kennis met een artiest met een grote passie voor authenticiteit en oprechte verbinding. Onder de naam Typhoon maakt hij furore als muzikant en rapper. Daar gaat zijn echte naam Glenn de Randamie (1984) achter schuil. De Nederlandse taalkunstenaar met Surinaamse roots is een spreker en presentator van formaat.

 • April

  SAMENWERKEN

  Het thema van deze maand is effectief samenwerken. Een powerskill die bij geen enkele medewerker meer kan ontbreken op zijn of haar cv! 

  One minute management

  Microlearning: 'One minute management in a nutshell' (ENG).

  Optimaal hybride werken

  Online training: 'Optimaal hybride werken'; De laatste jaren hebben we in sneltreinvaart ervaring opgedaan met thuiswerken. Dat kan handig zijn voor een goede werk/privébalans. Toch heeft het ook de nodige nadelen. Je mist echt contact met collega's en de grens tussen werk en privé is soms ver te zoeken. De oplossing? Hybride werken!

  Meester van je meetings

  Microlearning: 'Meester van je meetings: Hoe kan je efficiënt vergaderen en tijd beheren?'; Leer hoe je kunt beoordelen of een vergadering echt nodig is, je deze efficiënt kunt plannen en voorbereiden, en waardevolle pauzes tussen vergaderingen kunt benutten. Je krijgt praktische inzichten voor effectievere zakelijke bijeenkomsten.

  Aanspreken op ongewenst gedrag

  Online training: 'Aanspreken op ongewenst gedrag'; Iedereen wordt op zijn of haar werkplek wel eens geconfronteerd met ongewenst gedrag. Maar maak je het gedrag dan bespreekbaar of laat je het lopen, omdat je geen ruzie wilt met de ander of geen zin hebt in gedoe?  Deze training zal voor jou de drempel verlagen om collega's daadwerkelijk aan te spreken.

  Pomodoro-techniek

  Microlearning: 'De Pomodoro-techniek – de methode om geconcentreerd te werken'; De Pomodoro-techniek is een eenvoudige methode om geconcentreerd te werken. Het houdt in dat je gedurende 25 minuten gefocust aan een taak werkt, zonder afleiding. 

  Communiceren voor teams

  Online training: 'Beter communiceren voor teams'; In veel  teams schort het aan ‘de communicatie’. Dan wordt er vaak bedoeld dat mensen langs elkaar heen werken, elkaar niet aan gemaakte afspraken houden, aannames doen in plaats van vragen stellen en dat ze niet altijd begrip voor elkaar hebben. In deze training krijg je inzicht en tools voor het omgaan met weerstand en emoties.

  Je kernkwaliteiten en valkuilen

  Microlearning: 'Jouw kernkwaliteiten en valkuilen'; Met dit model van Daniel Ofman krijg je gemakkelijk inzicht in hoe jouw kernkwaliteiten zich verhouden tot jouw valkuilen. Probeer het eens zelf!

  AVG Privacy

  Online training: 'AVG Privacy Awareness'; De bescherming van persoonsgegevens is een belangrijk en actueel thema. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kunnen bij schending zware boetes worden opgelegd. Daarnaast kan een organisatie grote reputatieschade oplopen. Het is dan ook belangrijk dat organisaties en hun werknemers bekend zijn met privacyregels en weten hoe ze deze moeten toepassen.

  Baan kwijt door AI?

  Microlearning: 'Raak ik mijn baan kwijt door AI?'; In een snel evoluerende wereld van automatisering en AI, blijft de werkzekerheid standvastig. Hoewel sommige banen evolueren, verdwijnen er niet veel. AI biedt kansen om repetitieve taken te verminderen en nieuwe, onbekende beroepen te creëren. Flexibiliteit en levenslang leren zijn cruciaal voor toekomstige werkzekerheid.

  DISC voor effectieve communicatie

  Online training: 'DISC: de sleutel tot effectieve communicatie en samenwerken'; Met sommige collega’s kun je lezen en schrijven, maar er zijn vast ook collega’s waarmee de samenwerking stroef verloopt.  Hoe komt dat en wat kan jij hieraan doen? Met het DISC model krijg je inzicht in zowel je eigen gedrags- en communicatiestijl als die van anderen. Zo gaat er een wereld van wederzijds begrip en positieve communicatie open. 
  04

  Collega dag

  Tip: organiseer een leuke lunchwandeling met je collega's!
  04

  Wandel naar je werk dag

  Masterclass: 'Lichaamsbeweging voor persoonlijke groei'; Juist in een tijd waarin alles lijkt te draaien om denkwerk, is de grote winst te behalen met ons lichaam. Fabio D’Agata is dé expert op het gebied van lichaamsbeweging voor persoonlijke groei. Ontdek hoe kan lichaamsbeweging leiden tot persoonlijke ontwikkeling en bijdragen aan betere prestaties op je werk.
  16

  Dag van de goede daad

  Masterclass: 'De zin en onzin van sociaal ondernemerschap'; Ynzo van Zanten is Chief Evangelist van Tony’s Chocolonely en hij was onder andere verantwoordelijk voor de lancering van het succesvolle merk ‘innocent drinks’ op het Europese continent. Hij neemt je mee in zijn verhaal.  

  19

  Dag tegen pesten

  Microlearning: 'Inclusie op de werkvloer'; Veel aandacht gaat naar het binnenhalen van collega’s met een diverse achtergrond, maar hoe behoud je ze? Wetenschappers Jojanneke van der Toorn en Eva Jaspers delen kennis uit onderzoek en praktische tips rondom diversiteit en inclusie in organisaties, in deze Future of Work video.
  30

  Dag van de eerlijkheid

  Online training: 'Integriteit'; Integriteit is als schone lucht: pas als het er niet meer is dan ben je je er bewust van en moet er iets veranderen. Door regelmatig aandacht te besteden aan integriteit en het gesprek te (blijven) voeren over twijfels en dilemma's die tijdens het werk naar voren komen, wordt het integriteitsbewustzijn vergroot en risico's op problemen met integriteit verkleind. Je krijgt in deze training praktische handvatten.
 • Mei

  DIGITALE VAARDIGHEDEN

  Ontdek deze maand hoe je de belangrijke powerskill digitale vaardigheden verder versterkt. 

  Microsoft Power BI

  Online training: 'Microsoft Power BI Basistraining (1/3)'; Overbrug de kloof tussen data en beslissingen met Power BI! Power BI is een programma dat alle gegevens om kan zetten naar een visueel dashboard en is gemaakt om gegevens te kunnen analyseren met het oog op de tactische en strategische besluitvorming. Dit is de eerste van 3 Microsoft Power Bi Basistrainingen. Volg alle 3 de basistrainingen om een stevige basiskennis te krijgen. 

  De rol van AI in jouw leven

  Microlearning: 'Waar kan AI een rol spelen in jouw dagelijkse activiteiten?'; Bereid je voor op hoe AI de toekomst van werk zal veranderen. Ontdek hoe AI fungeert als je persoonlijke werk-renovatiekit, vergelijkbaar met het moderniseren van een oud huis. Leer hoe proces mining en 'superstagiairs' AI je kunnen helpen om efficiënter te werken en je werkplezier te vergroten.

  Prompting en ChatGPT

  Online training: 'Prompting en ChatGPT voor beginners'; Wil jij je werk sneller, creatiever en efficiënter uitvoeren? Dan is dit de ideale kans om ChatGPT-vaardigheden te ontwikkelen. Ondervind de mogelijkheden van ChatGPT onder leiding van online marketingexpert Erik van der Veen. Je krijgt toegang tot praktijkgerichte video's en instructies.

  AI & de toekomst van werk

  Microlearning: 'Wat is de rol van AI in de toekomst van werk?'; Generatieve AI vertegenwoordigt een baanbrekende ontwikkeling in werkproductiviteit, omdat het menselijke taal begrijpt en genereert. Dit roept echter zorgen op over de toekomst van banen, aangezien deze systemen nieuwe gegevens kunnen creëren.

  Superproductief met AI

  Online training: 'Superproductief met kunstmatige intelligentie'; In deze training duiken we diep in de fascinerende wereld van Artificiële Intelligentie (AI) en hoe je AI voor je kan laten werken zodat je meer impact maakt en meer voldoening uit je werk haalt. Met de vaardigheden en kennis die je in deze online training opdoet, ben je klaar om AI verantwoord en effectief te integreren in je professionele leven.

  Infographics maken

  Microlearning: 'Een infographic maken met Microsoft 365'; Wil jij leren hoe je eenvoudig een infographic maakt in Microsoft 365? Frank ten Voorde helpt je!

  Excel 365 – Basistraining

  Online training: 'Excel 365 - Basis (1/4) - Startvaardigheden'; Excel is onmisbaar in de huidige kantoortuin. Lijstjes, planningen, financiële overzichten, offertes, ect. Je kunt het zo gek niet bedenken of Excel wordt ingezet. Deze training is voor zowel de startende als opfrissende Excel-gebruiker. Volg alle vier basistrainingen om een goede basiskennis te krijgen.

  Waarom leren als je kan googelen?

  Microlearning: 'Waarom zou je nog iets leren als je het ook kunt googelen?'; "Hé Google, wat is de wortel van negen?" of "Hé Siri, hoe vraag je de weg in het Spaans?". Het internet heeft vrijwel overal een antwoord op. Je kunt je dan ook afvragen waarom je nog iets uit je hoofd zou moeten leren. Onderwijswetenschapper Tim Surma (Open Universiteit) legt in dit college uit wat het belang van leren is en waarom het belangrijk is dat wij op de basisschool massaal de tafel van drie opdreunen.

  16

  Fiets naar je werk dag

  Tip: organiseer een leuke fiets-lunch samen met je collega's!

  17

  Werelddag van de telecommunicatie

  Masterclass: 'De impact van kunstmatige intelligentie'; Remy Gieling (32) is auteur van het boek 'Ontdek de groeikansen van AI', voormalig hoofdredacteur van MT/Sprout en initiator van ai.nl; het platform over kunstmatige intelligentie. Door zijn journalistieke achtergrond weet hij als geen ander de impact van AI te duiden.
  20

  Week van de mentale gezondheid

  Masterclass: 'Omgaan met tegenslagen is te leren'; Vrijdag 13 november 2015. Ferry Zandvliet bezoekt met drie vrienden een concert in het Bataclan-theater in Parijs. Tijdens de noodlottige avond schieten terroristen 89 mensen dood. De gebeurtenis zet Ferry’s leven op zijn kop. Maar maakt van hem vreemd genoeg ook een gelukkiger mens. Hij merkt namelijk dat praten over zijn ervaring helpt. Niet alleen om het trauma te verwerken, maar ook om anderen te inspireren.

 • Juni

  PLANNEN EN ORGANISEREN

  Wat je plant, is wat je gedaan krijgt. Daarom is deze skill in veel functies essentieel. En deze maand is dit de powerskill van de maand!

  PRINCE2 Foundation

  Microlearning: 'PRINCE2 Foundation - wanneer welke aanpak voor een project?'; Wanneer hanteer ik welke aanpak voor een project? Is dat ‘projectmatig werken’, ‘Agile’, ‘Lean’ of toch ‘Prince 2’? Deze video geeft je een aantal richtlijnen? Meer leren? Volg dan de training ‘ PRINCE2® Foundation (6th edition)’.

  Timemanagement

  Online training: 'Timemanagement: Slimmer werken'; Elk moment gaat voorbij en komt nooit meer terug. Tijd is dus jouw meest waardevolle bezit. Maar hoe komt het dan dat je jezelf hier zo weinig van bewust bent? Waarom besteed je zoveel tijd aan dingen die niet écht belangrijk zijn? Maak kennis met een aantal timemanagement-principes en krijg antwoord op al je vragen.

  Lean Management

  Microlearning: 'Lean Management: Wat is lean?'; In deze video leer je meer over wat 'lean' werken nou eigenlijk is. En ook leer je welke vier dominante aandachtspunten hierbij horen. Wil je hier nog meer over leren? Volg dan de training 'Lean Management - Orange Belt'.

  Ongestoord werken

  Online training: 'Ongestoord werken'; Leuk hoor, Het Nieuwe Werken, maar hoe hou je je hoofd bij je werk? Als je merkt dat je vaak gestoord wordt tijdens je werk en dat je het daardoor moeilijk vindt om je concentratie vast te houden, dan is deze training echt iets voor jou! Leer focus houden op je werk, en je zal zien dat je veel productiever en plezieriger werkt!

  Scrum

  Microlearning: 'De essentie van Scrum'; Wat houdt Agile/Scrum eigenlijk precies in? In deze video leer je de essentie van werken met Scrum. Wil je meer weten over projectmatig werken middels Agile/Scrum? Volg dan de online training 'De basics van Agile en Scrum'.

  Lean: Yellow belt

  Online training: 'Lean Management: Yellow belt'; Wil je graag weten waar Lean precies over gaat? Wat het oplevert? Waar het vandaan komt? In deze online training krijg je antwoord op die vragen. Je bekijkt stap voor stap wat de belangrijkste verspillingen zijn binnen een bedrijf en hoe dat er uit ziet binnen het bedrijf waar jij werkt. Zie jij al mogelijkheden om zaken te verbeteren?

  Valkuilen projectmatig werken

  Microlearning: 'Wat zijn de 10 meest voorkomende valkuilen bij projectmatig werken?'; Waarom gaat het in de praktijk vaak mis met projecten? In deze video vertelt onze expert Ed Schouten wat de 10 meest voorkomende valkuilen zijn. Nieuwsgierig naar meer? Volg dan zijn training Projectmatig werken in de praktijk via de Online Trainingen in jullie Academy.  03

  CAPS LOCK DAG

  Microlearning: 'Snel hoofdletters aanpassen in Microsoft 365'; Stel, je hebt per ongeluk je hele tekst in Caps Lock geschreven. Hoe pas je dit eenvoudig aan naar kleine letters, zonder alles opnieuw te typen? Frank ten Voorde geeft je tips over de vormgeving van jouw Microsoft 365 bestanden!

  04

  Projectmanagement & Agile

  Online training: 'Projectmanagement & Agile in de praktijk'; Leer de belangrijkste valkuilen van projecten en hoe je deze dichtgooit, welke aanpak (projectmanagement of Agile) het beste bij jouw project past, en hoe je deze aanpakken in de praktijk kunt toepassen. Je krijgt ook handige templates en checklisten die je kunt gebruiken.

  21

  Yogadag

  Microlearning: '10 tips voor meer mindfulness in je leven'; Geregeld een kleine pauze nemen van de dagelijkse drukte, hoe doe je dat? En waarom is dat zo belangrijk? In dit boek lees je hoe goed de 10 tips voor meer mindfulness in je leven kunnen uitpakken voor onze gezondheid, creativiteit, effectiviteit en welbevinden.
 • Juli

  OMGEVINGS-BEWUSTZIJN

  Wat maakt omgevingsbewustzijn een belangrijke powerskill? En hoe kun je deze ontwikkelen? Verken onze trainingssuggesties van deze maand!

  Samenwerken met verschillende culturen

  Online training: 'Samenwerken met verschillende culturen: Zo doe je dat'; Als je veel samenwerkt met andere culturen, dan loop je ongetwijfeld weleens tegen cultuurverschillen aan. Omdat we die verschillen vaak niet herkennen en accepteren, kunnen deze leiden tot onnodige ergernissen, misverstanden en onbegrip. Daarom is culturele kennis en bewustwording essentieel.

  Verandermodel van Knoster

  Microlearning: 'Hoe werkt het verandermodel van Knoster?; Een plan dat bewezen effectief is om veranderingen te realiseren, is het verandermodel van Knoster. Hierin worden vijf stappen beschreven om succesvolle verandering binnen een organisatie of groep te bevorderen. Werk je alle 5 de stappen uit, dan heb je grote kans dat de verandering slaagt.

  Cultuurbewust leidinggeven

  Online training: 'Cultuurbewust leidinggeven: de voorwaarde voor succes'; Het effectief leidinggeven binnen jullie organisatiecultuur zorgt ervoor dat je prettiger samenwerkt met jouw medewerkers en dat je tijd bespaart door hier effectiever over te communiceren. In deze training leer je welke organisatieculturen er zijn en hoe deze passen bij specifieke organisatietypes.

  Cultuurbewust leidinggeven

  Microlearning: 'Vier typen organisatiecultuur van Cameron & Quinn - Cultuurbewust leidinggeven: De voorwaarde voor succes';  In deze microlearning leer je meer over wat een organisatiecultuur is.

  Hoe organisaties werken

  Online training: 'Hoe organisaties werken: inzicht en innovatie'; Deze training biedt een grondige verkenning van hoe organisaties op hoofdlijnen functioneren. De training richt zich op drie kerngebieden: de doelstellingen van organisaties, de mensen die de organisatie vormgeven en de noodzaak van zowel kleine als ingrijpende veranderingen om relevant te blijven.

  De Kaizen methode

  Microlearning: 'De Kaizen methode - Cultuurbewust leidinggeven: de voorwaarde voor succes (Stefanie Hoogland)'; De Kaizen methode is een Japanse methode om cultuurverandering met kleine stappen in gang te brengen. Grote veranderingen kunnen namelijk stress geven en weerstand oproepen!

  Diversity & Interaction

  Online training: 'High Performing Team - Diversity and Interaction (ENG)'; In this second course of the High Performing Team tutorial, we will focus on diversity and interaction. We will discuss how to improve your team's atmosphere and encourage respectful interaction. You'll learn how to navigate conflict situations and recognise diversity as an asset! We recommend that teams conduct the training together.

  De STARR methode

  Microlearning: 'Wat is de STARR methode?'; De STARR methode biedt een gestructureerde aanpak om over prestaties en ervaringen te praten. Het helpt bij het organiseren van gedachten en het presenteren van informatie op een logische en samenhangende manier.

  Diversiteit & inclusie

  Online training: 'Basis Awareness training Diversiteit & inclusie'.

  Reducing bias

  Microlearning: 'How to reduce bias in your workplace? (ENG)'; We hebben allemaal vooroordelen en het staat ons in de weg om ons beste werk te leveren. Deze kunnen ervoor zorgen dat werknemers zich verongelijkt en gefrustreerd voelen, en het kan zelfs leiden tot openlijke discriminatie en intimidatie. In deze trainingen worden er drie manieren besproken om vooroordelen op werk te verminderen.
  01

  Dag van de houding

  Online training: 'Met een gezonde rug aan het werk'; Langdurig zitten werkt rugklachten in de hand. In deze training breng je jouw rug in een gezonde staat, zodat je het werken achter een bureau prettiger en pijnvrij kunt volhouden. Dana deelt als Medical Fitness Instructor alle nodige kennis en oefeningen die het fundament vormen voor een gezonde, soepele en sterke rug.

  24

  Dag van de zelfzorg

  Masterclass: 'De relatie tussen brein, mindset en voeding';  Auteur, Brain Balance expert en veelgevraagd spreker Charlotte Labee geeft verrassende inzichten hoe het brein, mindset en voeding zich tot elkaar verhouden. Laat je inspireren om te presteren en gelukkiger te leven. 
 • Augustus

  DIVERSITEIT & INCLUSIVITEIT

  Samenwerken vereist powerskills, waaronder begrip van en voor andere culturen en diverse persoonlijkheden. Deze maand staat daarom in het teken van diversiteit en inclusiviteit.

  Inclusieve communicatie

  Online training: 'Inclusieve Communicatie'.

  Jammen met verschillen

  Microlearning: 'Jammen met verschillen (Human Dimensions)'; Jamcultures - Vergroot de verschillen is de beste manier om ze kleiner te maken. Zoek de tegenstellingen op. Inclusie doe je samen. Steun iemand openlijk die zijn nek durft uit te steken. Zeg hoe je het wél wilt. Niet of-of maar en-en.

  Inclusief leiderschap

  Online training: 'Inclusief leiderschap'.

  Become an inclusive leader

  Microlearning: 'How to become an inclusive leader (ENG)'; Dr. Meagan Pollock staat voor diversiteit, gelijkheid en inclusie-onderwijs en benadrukt het belang van inclusief leiderschap. Ze stelt een vierdelig kader voor om inclusief leiderschap te ontwikkelen om te voldoen aan de basisbehoeften van menselijke verbondenheid en waardering en prestaties en samenwerking te verbeteren.

  Why corporate diversity programs fail

  Microlearning: 'Why corporate diversity programs fail (ENG)'; Joan C. Williams highlights the often overlooked biases that undermine diversity, equity, and inclusion initiatives in US companies, costing billions annually. She identifies five prevalent bias patterns that lead to the failure of these programs and proposes a data-driven method to detect issues and promote progress.

  Color blind or color brave?

  Microlearning: 'Color blind or color brave?'; Het onderwerp 'ras' kan erg gevoelig liggen. Zoals financieel directeur Mellody Hobson zegt, is het een " gespreksonderwerp" waar je voorzichtig mee moet omgaan". Maar, zegt ze, dat is juist de reden waarom we erover moeten beginnen te praten.

  Inclusief zelfleiderschap

  Online training: 'Inclusief zelfleiderschap'.

  Outsmart your bias

  Microlearning: 'How to outsmart your own unconscious bias'; CEO van Goalkeeper Media Valerie Alexander onderzoekt de evolutionaire oorsprong van vooroordelen in onze hersenen. Ze suggereert dat de instinctieve reacties die onze voorouders hielpen overleven, zoals de reacties op onverwachte bedreigingen of onbekende situaties, dezelfde reacties zijn die vandaag de dag gelijkheid belemmeren.

  01

  World Wide Web Dag

  Masterclass: 'Benut de kansen van trends en innovaties'; Digitalisering, AI, internet of things, robotica en nieuwe productietechnieken gaan ons werk en leven voorgoed veranderen. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en organisaties, maar hoe deze tijdig te signaleren én te benutten? Professor, ondernemer en innovatiedeskundige Deborah Nas geeft het antwoord op deze en andere prangende vragen.                                                                                                       

  07

  Transgenderrechtendag

  Microlearning: 'Inclusive language (ENG'; Drawing on her knowledge and experience in the LGBT sphere, the teacher encourages listeners to advocate through the simple but practical use of inclusive language.

  15

  National Relaxation Day

  Masterclass: 'Meer balans en geluk door biohacking'; Eindeloos geïnteresseerd in de kunst en wetenschap van focus, flow, biohacking, ademhaling, het zenuwstelsel en alles gerelateerd aan zelf optimalisatie: Kasper van der Meulen. Hoe blijf je mentaal fit in een tijdperk van overvloed, informatie en afleiding? Kasper: “Met een bewuste leefstijl van diepe focus, meesterlijke mindfulness en persoonlijke vrijheid.”
 • September

  VITALITEIT

  Zonder vitaliteit geen werkplezier, geen creativiteit en geen succesvolle prestaties. In deze vitaliteitsmaand leren we alles over hoe we mentaal en fysiek fit kunnen worden en blijven. 

  Vitaal in je werk

  Online training: 'Vitaal in je werk'; Het is een hele kunst om een drukke baan en een levendig privéleven goed te combineren. Deze online training helpt je te analyseren hoe jij het doet, en wat je kunt doen om je vitaliteit in werk en privé te verbeteren. Jij en je werk profiteren ervan.

  Meer slaap, minder stress

  Microlearning: 'Meer slaap en minder stress horen bij elkaar'; Een tekort aan slaap en teveel stress hangen onderling sterk samen. Wanneer je in een vicieuze cirkel terecht komt van te weinig slaap en veel stress, is het erg lastig eruit te komen. In deze microlearning wordt uitgelegd wat de slaapfases zijn en wat er gebeurt tijdens elke fase.

  Voorkom een burn-out

  Online training: 'Het voorkomen van een burn-out'; Deze training is speciaal ontworpen om jou te voorzien van de kennis, vaardigheden en bewezen strategieën die je helpen om je stress te lijf te gaan. Daarmee voorkom je niet alleen een burn-out maar ontwikkel je ook nog eens een gezondere en gelukkiger levensstijl.

  Wat is mindfulness?

  Microlearning: 'Wat is mindfulness?'; 
  Mindfulness is een krachtige methode die je kan helpen om beter te focussen, minder te piekeren en meer te genieten van het huidige moment. Het stelt je in staat om je gedachten onder controle te krijgen. Je leert je aandacht te richten op het nu, op wat je op dit specifieke moment voelt en ervaart.

  Minder stress door veerkracht

  Online training: 'Minder stress door veerkracht'; De hoeveelheid informatie die we op ons af krijgen is vele malen groter dan 10 jaar geleden. Deskundigen zeggen dat er in de afgelopen 30 jaar meer informatie is geproduceerd dan in de voorgaande 5000 jaar. Om in deze wereld te kunnen overleven, zullen we onze veerkracht moeten versterken.

  Wat doet stress met je?

  Microlearning: 'Wat doet stress met je lichaam?'; Tijdens deze microlearning leer je meer over wat stress doet met je lichaam. Stress activeert je hypothalamus, wat vitale functies reguleert en de 'fight or flight'-respons initieert. Dit omvat het vrijgeven van hormonen, verhoogde hartslag en spierspanning. De reactie kan bewust of automatisch zijn, afhankelijk van emoties en de route in je brein.  Werk-privé balans

  Online training: 'Een betere werk-privé balans'; Deze training is belangrijk voor jou als jij het gevoel hebt dat je niet in balans bent. Dat jouw energieniveau niet optimaal is om alle rollen in jouw werk- en privéleven met voldoening te vervullen. Het werken aan een optimale werk-privébalans is een onmisbare vaardigheid om alle ballen in de lucht te houden en er ook nog van te kunnen genieten.

  360 graden feedback

  Microlearning: '360 graden Feedback - De methode voor een beter beeld van jouw stresshantering '; 360 graden feedback is een methode om een holistisch inzicht te krijgen in jouw persoonlijke stresshantering. Hierbij verzamel je feedback van verschillende mensen in je leven, zoals collega's, vrienden en familie, om een completer beeld te krijgen van hoe zij jouw persoonlijkheid en reactie op stress ervaren.


  02

  Maand van de vitaliteit

  Masterclass: 'Rust in je hoofd, rust in je leven'; Eric verhoogt het bewustzijn op gebieden als keuzes, focus en intrinsieke motivatie. Hij geeft mensen handvatten en vertrouwen om meer in hun kracht te staan.

  13

  Dag van het positief denken

  Masterclass: 'Positief beïnvloeden doe je zo'; Als prijswinnend magician en corporate illusionist heeft Niels zich verdiept neurolinguïstisch programmeren, hypnose, psychologische experimenten en marketing. Je leert van hem alles over positief beïnvloeden in deze masterclass.

  16

  Week van de loopbaan

  Online training: 'POP gesprekken voor medewerkers'; De zakelijke wereld veranderd in rap tempo, kijkende naar nieuwe technologieën, social media enz. Investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling is daarom een must. In deze training leer je hoe je een Persoonlijk Ontwikkel Plan opstelt en hoe je een gesprek hierover voert met je leidinggevende en/of begeleider.

  23

  Week van het werkgeluk

  Masterclass: 'Regie op geluk'; Eva is programmamaker en presentatrice bij BNN VARA en geregeld dagvoorzitter, moderator en motivational speaker. Ze weet mensen te inspireren door te vertellen over de hindernissen die zij doorstaat wegens haar lichamelijke beperking in combinatie met rake zelfspot. Haar motto: je hoeft niet gehandicapt te zijn om een handicap te hebben.  30

  Week van het Nederlands

  Online training: 'Foutloos Nederlands'; Ben je (soms) onzeker over je spelling of je zinsbouw? Dan is dit de cursus die jou gaat helpen! Je leert de belangrijkste regels voor spelling en zinsbouw. Met als resultaat: je voelt je zekerder en schrijft (vrijwel) foutloos Nederlands! Van de d's en t's tot aan Engelse werkwoorden, meervouden en hoofdlettergebruik.

 • Oktober

  KRITISCH DENKEN

  Met de grote hoeveelheid informatie die we dagelijks te verwerken krijgen, is kritisch kunnen denken geen overbodige luxe. Deze maand gaan we deze skill daarom samen verfijnen!

  Probleemoplossend denken

  Online training: 'Probleemoplossend denken'; Wanneer alles steeds ingewikkelder lijkt te worden en er veel van je gevraagd wordt, dan loop je gemakkelijk tegen problemen aan. Problemen die vragen om een oplossing. In deze training leer je hoe je dat kunt doen op een simpele en effectieve manier. Door anders te denken, kun je anders doen.

  Critical thinking

  Microlearning: 'What is critical thinking? (ENG)'; In deze video leer je strategieën om je kritisch denkvermogen te verbeteren. 

  Argumenteren

  Online training: 'Argumenteren in een notendop'; Er wordt tegenwoordig zelden nog een belangrijke beslissing genomen zonder dat daar stevige discussies aan vooraf gaan. Het wordt dan ook steeds belangrijker dat je je tijdens jouw betoog goed staande weet te houden. Onmisbare hulpmiddelen daarbij: overtuigende standpunten en dito argumenten.

  Critical thinking tips

  Microlearning: '5 Tips to improve your critical thinking (ENG)'; Iedere dag moet je beslissingen maken, en het is onmogelijk om elke keer de perfecte keuze te maken. Maar er zijn veel manieren om onze kansen te verbeteren, en één bijzonder effectieve techniek is kritisch denken. Samantha Agoos beschrijft een 5-stappenproces dat je kan helpen met allerlei problemen.

  Creatief denken

  Online training: 'Creatief denken'; Deze training is gericht op het vinden van nieuwe ideeën en inspirerende oplossingen voor problemen, het bedenken van waardevolle nieuwe producten en het creëren van een goede samenwerkingen. Je leert doeltreffende technieken om creatief denken toe te passen. Door het doorbreken van vaste patronen en het benutten van creatieve communicatie, kun je nieuwe perspectieven ontdekken en uitdagende vraagstukken oplossen.

  Kritischer nadenken

  Microlearning: '5 tips om te leren kritischer na te denken'; Kritisch nadenken kan nog weleens lastig zijn. Daarom deelt professor Christopher Dwyer zijn top 5 tips zodat jij ook vaker kritisch na kunt denken.

  Mindmappen

  Online training: 'Mindmappen'; Loopt je hoofd over? Heb je geen overzicht en te veel dingen te doen? Gebruik dan de geheugentechniek van het mindmappen om je gedachten te structureren. In de zakenwereld is de mindmap bij uitstek geschikt voor brainstormsessies en projectmatig werken. Breng jouw manier van mindmaps maken naar een hoger plan en maak je leven makkelijker, overzichtelijker en houd meer tijd over voor leuke dingen.

  Critical thinking skills

  Microlearning: '6 Critical Thinking Skills You Need to Master Now'; Kritische denkvaardigheden zijn belangrijk voor werkgevers. Maar weet je wat ze precies inhouden? Ontdek welke vaardigheden onder deze noemer vallen en hoe je ze kunt ontwikkelen.

  Agile leiderschap

  Online training: 'Agile leiderschap'; Als jij leiding gaat geven aan Agile teams, dan past een traditionele, top down leiderschapsstijl daar niet bij. Agile leiderschap vraagt om een compleet andere manier van leidinggeven. In deze training leer je wat je daarvoor nodig hebt en hoe je dat bereikt. 

  Een miljoenenbedrijf

  Masterclass: 'Een miljoenen bedrijf binnen 1 jaar'; Een miljoen per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Online ondernemer Charlotte van ‘t Wout behaalde met haar C. Academy een miljoen omzet in één jaar tijd en deelt met jou hoe ze dat deed. Vrijmoedig, dat is het goede woord.

  09

  Krokettendag

  Tip: organiseer een heerlijke lunch met een broodje kroket!

  10

  Dag van de mentale gezondheid

  Masterclass: 'Gelukkig worden? Zo doe je dat!'; Thijs Lindhout is de meest gevraagde spreker over geluk en succes. Hij doet al 10 jaar onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in het leven en op het werk. Waar veel andere inspiratie-sprekers hun inzichten vooral uit boeken on onderzoeken halen, is Thijs de praktijk ingedoken.
  21

  Schoon je desktop op dag

  Masterclass: 'Zo houd je cybercriminelen buiten de deur'; Haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ werd een hit in het bedrijfsleven. Genova is momenteel een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging. Het leukste vindt ze de geschrokken reacties na afloop. "Iedereen werkt tegenwoordig met computers, maar de meeste medewerkers kennen de digitale gevaren totaal niet. Mijn voordeel is dat ik geen ict-er ben, waardoor ik alles op een heldere manier kan vertellen, zonder in vaktermen te vervallen."

 • November

  ONDERNEMERSCHAP

  Ondernemerschap is niet alleen een powerskill voor ondernemers. Ook voor werknemers. Want hoe jij je werk aanvliegt, bepaalt grotendeels jouw succes.

  Coachen Agile teams

  Online training: 'Effectief coachen van Agile teams'; Ondervind je dat Agile werken ‘easy to learn’, maar ‘hard to master is’? Ervaar je weerstand binnen jouw team? Boost dan je coaching skills! Deze training is niet systemisch en gaat niet in op hoe Agile werkt, maar hoe jij als Agile Teamcoach effectiever kunt worden. Met alle inzichten en aangeleerde vaardigheden kan je direct aan de slag.

  Vrouwelijk ondernemerschap

  Masterclass: 'Next level vrouwelijk ondernemerschap'; Kristel is directeur en eigenaar van het gelijknamige containerbedrijf. Ze geeft leiding aan 30 medewerkers en realiseerde een omzet van 4 miljoen euro. Ze werd uitgeroepen tot meest veelbelovende zakenvrouw én internationaal onderneemster van het jaar.

  Een goede coachvraag

  Microlearning: 'Wat is een goede coachvraag?'; In deze microlearning gaan we dieper in op het belang van goede coachvragen en de kracht van hiervan in coachingsessies. Het vermogen om effectieve coachvragen te stellen, speelt namelijk een cruciale rol in het succes van je team.

  Groeimindset

  Online training: 'Groeimindset: Jouw route naar success'

  Hoe ontwikkel je jezelf?

  Microlearning: 'Hoe ontwikkel je jezelf succesvol?'

  Commerciële mindset

  Online training: 'Hoe ontwikkel je een commerciële mindset'

  Een groot en sterk merk

  Microlearning: 'Hoe werkt een groot en sterk merk?'; Als jou gevraagd wordt een sterk merk te noemen dan is de kans groot dat je bekende merken noemt zoals Coca cola en Ikea. Wat maakt dat dit grote en sterke merken zijn? Dat leer je in deze video!

  Telefonisch verkopen

  Online training: 'Telefonisch verkopen'; In een telefonisch verkoopgesprek heb je alleen je stem als instrument. Daarbij gaat het niet alleen om de dingen die je zegt, maar ook hoe je het zegt. De prospect moet centraal staan en jij helpt deze een beslissing te maken om jouw product of dienst te kopen. In deze training leer je de basis van een succesvol telefonisch verkoopgesprek.

  Geen genoegen met 'nee'

  Microlearning: 'Neem geen genoegen met 'nee''; Erik de Zwart is een Nederlands- radio-dj, televisiepresentator en ondernemer. Hij neemt je mee op reis door zijn carrière en ondernemersverhalen.

  11

  Week van de werkstress

  Online training: 'Stress Samurai: Hoe ga je om met stress?'; In onze wereld vol constante prikkels en uitdagingen ervaren veel mensen overmatige stress. Maar wat als stress geen vijand hoeft te zijn, maar een krachtige bondgenoot kan worden? "Stress Samurai" is ontworpen om je te helpen stress te begrijpen, te beheersen en te gebruiken als een hulpmiddel voor persoonlijke groei en welzijn. 

  15

  Dag van de ondernemer

  Masterclass: 'Van creatief idee naar succesvolle onderneming'; Ron Simpson is dé inspirerende spreker en go-to ondernemer als het op creatieve concepten en commerciële successen aankomt. Als de onbetwiste spits van creativiteit maakt hij van concepten verhalen die zichzelf doorvertellen en met regelmaat voorpagina’s veroveren.
 • December

  COMMUNICATIE

  Communiceren kun je leren. En dat is precies waar het deze maand bij Studytube om draait. Op welk vlak wil jij graag effectiever communiceren?

  Luisteren, samenvatten, doorvragen

  Online training: 'Luisteren, samenvatten, doorvragen'; In de training 'Luisteren, samenvatten, doorvragen' kan elke professional leren hoe deze vaardigheden op een tactische wijze kunnen worden ingezet, om zo onderling begrip te vergroten, het gesprek te kunnen leiden en onderliggende betekenissen boven water te halen.

  Communicatiemodel

  Microlearning: 'Communicatiemodel'; Wat is communicatie nou eigenlijk? In deze microlearning leer je meer over zenders, ontvangers, verbale taal en non-verbale taal.

  Correct Nederlands

  Online training: 'Correct Nederlands: is het -d, -t of -dt?; Er wordt steeds meer schriftelijk gecommuniceerd en bij sommige organisaties is dit de belangrijkste vorm van contact met de eindgebruiker en andere doelgroepen. Dit betekent dat je teksten een belangrijk onderdeel van het visitekaartje van de organisatie zijn. Deze training is de eerste stap naar het zelfverzekerd schrijven van professionele en correcte teksten. 

  Schrijven op B1-niveau

  Online training: 'Schrijven op B1-niveau'; 
  Wist je dat bijna 15% van de Nederlanders het Nederlands onvoldoende beheerst? Voor communicatiemedewerkers van overheidsinstellingen, gemeenten en bedrijven ligt hier een enorme uitdaging. Door ingewikkelde regelingen te ‘vertalen’ naar eenvoudige zinnen, kan een groot deel van deze doelgroep bereikt worden. Maar dan moet je je wel verdiepen in de taal die hiervoor nodig is: taal op B1-niveau.

  E-mail: bijzondere communicatievorm

  Microlearning: 'E-mail: bijzondere communicatievorm'; E-mailen doen we allemaal. Maar hoeveel weet je hier nu van? Bekijk deze korte microlearning van een expert op dit gebied: Afke van der Horst. 

  NLP Basis

  Online training: 'NLP Basis'; In deze online training Basis NLP (neuro linguïstisch programmeren) krijg je op een praktische manier NLP-kennis, een aantal inzichten en vaardigheden, die jou helpen om je effectiviteit in je communicatie met andere mensen te vergroten. Je leert onder andere over de basisprincipes van NLP, waarnemingsposities, doelformuleringen en het meta-model van de taal.

  Vertrouwen winnen

  Microlearning: 'Hoe kun je vertrouwen winnen?'; Helaas kun je moeilijk zeggen: Ik ben betrouwbaar, dus heb een goed gevoel over mij. Je moet er tijdens de interactie voor zien te zorgen dat je het vertrouwen van je gesprekspartner zoveel mogelijk voor je wint. Er zijn diverse factoren die vertrouwen stimuleren of juist doen afnemen. Paul Vessies benoemt er 8.

  Communicatiestrategieën DISC

  Microlearning: ' Welke communicatiestrategieën kan je toepassen binnen DISC?'

  Overtuigen

  Online training: 'De kunst van overtuigen'; Hoe goed jouw ideeën of voorstellen ook zijn, het is niet altijd eenvoudig om anderen te overtuigen. In deze training leer je o.a.  hoe je overtuigender kunt communiceren, je ideeën effectief kunt structureren, je kunt denken zoals je gesprekspartner en vertrouwen op kunt bouwen.

  Voorstellen presenteren

  Microlearning: 'Hoe presenteer je voorstellen en ideeën effectief?'; Ontdek hoe je een idee of voorstel presenteert. Je doorloopt vier cruciale stappen: het benoemen van een urgent probleem, het presenteren van een unieke oplossing, het leveren van overtuigend bewijs, en het maken van een aantrekkelijke propositie. Deze structuur houdt de aandacht vast, vermindert weerstand en verhoogt de kans op acceptatie.

  Non-verbale communicatie

  Masterclass: 'Non-verbale communicatie spreekt'; Psycholoog en lichaamstaalexpert Denise Dechamps laat zien hoe u gesprekspartners kunt lezen en uw eigen uitstraling en overtuigingskracht kunt versterken.

  02

  Cyber Monday

  Masterclass: 'De impact van technologische ontwikkelingen'; Randall van Poelvoorde, medeoprichter RobotXperience, specialiseert zich in robotisering en de verhouding tussen mens en technologie. Hierover geeft hij inspirerende en dynamische lezingen in uiteenlopende landen en sectoren.