In drie stappen naar een goede leerstrategie

Met praktische tips voor een succesvolle implementatie van jouw leerbeleid

3D Goeie Leerstrategie

Met het oog op duurzame inzetbaarheid, krapte op de arbeidsmarkt en de brede kennis waar medewerkers over moeten beschikken, is leren & ontwikkelen in de meeste organisaties een noodzakelijke prioriteit geworden. Maar om ervoor te zorgen dat het leerbeleid van jouw organisatie slaagt, heb je een goede leerstrategie nodig. 

Uit de Studytube Learning & Development Monitor 2021 blijkt dat maar liefst 30% van de organisaties echter niet beschikt over een dergelijke strategie. En dat terwijl organisaties hiermee doorgaans meer succes boeken.

Waarom? Organisaties met een leerstrategie beschikken vaker over een ruim leeraanbod, hebben een leeraanbod dat gemakkelijker toegankelijk is voor medewerkers en zorgen ervoor dat hun medewerkers eenvoudiger zelf opleidingen kunnen boeken. 

Maar hoe maak je nou een goede leerstrategie voor jouw organisatie? Download het e-book nu om erachter te komen! 


In dit e-book leer je:

  • Hoe je je organisatiestrategie bepaalt;

  • Hoe je daarbij de beste leerstrategie bepaalt;

  • En hoe je deze leerstrategie vervolgens zorgvuldig implementeert.


"Aandacht en geld besteden aan het werkgeluk van je personeel, is de beste investering die je als organisatie kunt doen. De feiten tonen het aan. Als mensen goed in hun vel zitten, presteren ze beter, gaan ze gemakkelijker om met verandering en zijn ze duurzamer inzetbaar. Organisaties hebben er enorm veel profijt van. Zij kennen een hogere productiviteit, een veel lager ziekteverzuim en verloop en ontvangen meer sollicitaties."

Heleen Mes Auteur, voormalig HR-directeur en oprichter van HXWork


"In deze tijd waarin er veel veranderingen zijn op maatschappelijk gebied, economisch gebied en op de arbeidsmarkt, is het belangrijk om met je tijd mee te gaan. We vragen dat van medewerkers, maar ik vind het ook belangrijk dat we dat faciliteren als werkgever. Studytube helpt ons daarin."

Fiona de Vroomen Coördinator ontwikkeling en mobiliteit bij BAR Organisatie


Deze organisaties leren en groeien met Studytube

  • Adecco
  • Fletcher Hotels
  • Sanoma
  • Volker Wessels
  • BMC
  • Manpower

Ontvang maandelijks het laatste L&D-nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte dankzij interessante blogposts, e-books, webinars en podcasts, direct in je inbox.