De stand van leren en ontwikkelen in Nederland:
L&D anno 2023

Je kunt direct het webinar bekijken

Hoeveel aandacht wordt er eigenlijk besteed aan leren en ontwikkelen binnen Nederlandse organisaties? Samen met experts Prof. dr. Nick van Dam en Ester Koot nemen we de stand van het leren en ontwikkelen in Nederland onder de loep. 

Tijdens dit webinar bespreken we de resultaten van onze jaarlijkse Learning & Development Monitor. Een onderzoek waarin we managers en medewerkers hebben gevraagd hoe leren en ontwikkelen binnen hun organisaties is ingericht. Hieruit hebben we de laatste trends opgemaakt op het gebied van: het belang van ontwikkeling, leerbudget, motivatie bij ontwikkeling, beloning bij ontwikkeling en waar, wanneer en hoe men ontwikkelt.

Ben je benieuwd naar de stand van leren & ontwikkelen anno 2023? Bekijk dan nu het webinar.


Welke onderwerpen kun je verwachten?

  • Het belang van ontwikkeling (Geen certificaat? Geen salarisverhoging!);
  • Budget en motivatie bij ontwikkeling;
  • Waar, wanneer en hoe we ons in Nederland ontwikkelen. 

Deze organisaties werken en leren al met Studytube

  • Van Wijnen
  • Provincie Gelderland
  • Manpower
  • Spar
  • Centric
  • Bol.com

Over de sprekers:

Prof. dr. Nick van Dam

Nick wordt gedreven door één passie: het ontwikkelen van mensen. Hij is een internationaal erkend thought leader, adviseur, coach, trainer, bestselling auteur en spreker op het gebied van leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is een voormalige partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij McKinsey & Company en Deloitte.

Dr. van Dam is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en IE University (Madrid) waar hij verantwoordelijk is voor het IE Center for Corporate Learning & Talent Management. Van Dam is Academic Director van twee internationale leiderschapsprogramma’s:

Global Master Program: L&D Leadership en Global Master Program: HR Leadership. Deze programma’s worden verzorgd in samenwerking tussen Nyenrode en IE Business School.

Hij is (co-) auteur van meer dan 27 boeken waaronder: ‘Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties’; ‘Leren en ontwikkelen in het Digitale Tijdperk' en 'Handboek Organisatie en Management’. Nick is oprichter van de Stichting e-Learning for Kids die meer dan 25 miljoen kinderen heeft geholpen met gratis digitaal onderwijs.

Nick-van-dam

Ester Koot

Ester studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is expert arbeidsmarktonderzoek binnen onderzoeksbureau Motivaction. Daarnaast is ze teamleider van Sparkey, een onderzoeksbureau dat zich specifiek richt op onderzoek onder werkgevers en werknemers. Ester houdt zich bezig met uiteenlopende onderwerpen als: employer branding, leren & ontwikkelen, cultuuronderzoek, medewerkersonderzoek en HR-trendonderzoek. Het uitgangspunt bij deze onderzoeken is ‘de mens achter de werknemer of werkgever’, wat drijft hem of haar?

Ontvang maandelijks het laatste L&D nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte dankzij interessante blogposts, e-books, webinars en podcasts, direct in je inbox.