Reduceer de kosten van onboarding tot 71%

Organisaties met een hoge doorloop van personeel, zoals callcenters en uitzendbureau's, besteden veel tijd aan het onboarden van personeel. Het onboarding programma wordt klassikaal gegeven, terwijl een (gedeelte van) het onboarding programma ook online aangeboden kan worden. Zeker bij een groot aantal deelnemers loopt de arbeidstijdinvestering sterk op.
 
Klassikale onboarding is daarnaast tijdgebonden, waardoor de onboarding pas op de eerste dag start. Ook verschilt het leertempo van deelnemers, waardoor er verschillen zijn in het kennisniveau aan het einde van de onboarding, en vindt er vaak geen controle plaats op het kennisniveau. 

 

Met klassikale onboarding:

  1. Is de arbeidstijdsinvestering groter.
  2. Start de onboarding pas op de eerste werkdag.
  3. Is de effectiviteit beperkt door verschillen in leertempo.
Een klassikaal onboardingprogramma kost een organisatie tot 8 uur extra arbeidstijd per deelnemer.

De oplossing

Digitaliseer uw onboarding programma met Studytube.

1

Bespaar arbeidstijd met een digitaal onboarding programma

Bespaar arbeidstijd door (delen van) het onboarding programma te digitaliseren. Hiermee vervangt u het theoretische deel van klassikale en één-op-één onboarding door collega's en managers. Denk hierbij aan werkinstructies, regels, maar ook uitleg over cultuur en connecties in uw organisaties. Zo bespaart uw organisatie kosten én tijd. Met de auteurstool maakt u eenvoudig een online onboarding programma.

Digitaliseer uw onboarding programma met de auteurstool
illustration-1-min
2

Bied kennis en informatie vóór de eerste werkdag

Onboarding begint niet op de eerste werkdag maar na het tekenen van het contract. Nieuwe medewerkers maken een vliegende start door het onboarding programma te starten vóór de eerste werkdag. Met de online academy biedt u nieuwe medewerkers altijd en overal toegang tot het onboarding programma. Hiermee verkort u tijd tot productiviteit en bespaart u inwerktijd en -kosten. 

Bied kennis aan vóór de eerste werkdag met de online academy
illustration-2-min
3

Vergroot de effectiviteit van het onboarding programma

Met een digitaal onboarding programma leren medewerkers in hun eigen leertempo. Met een toets in het onboarding programma peilt u het kennisniveau van de medewerker. 
 
Heeft de medewerker niet het gewenste kennisniveau dan volgt de medewerker de training nogmaals, of biedt u eenvoudig aanvullende training. Ook combineert u trainingen in een leerlijn, welke u kunt toewijzen. Hiermee vergroot u de effectiviteit van het onboarding programma. 
 
 

 

Vergroot de effectiviteit van onboarding met het LMS
illustration-3-min