Zorg voor een wendbare organisatie

Header visual - MKB

Stimuleer leren en ontwikkelen in het MKB

Processen en dienstverlening binnen het MKB veranderen razendsnel. Maar liefst 62 procent van de Nederlandse MKB'ers ziet digitalisering als een belangrijke voorwaarde voor toekomstige groei. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw medewerkers daarvoor snel de juiste kennis en vaardigheden kunt bieden? Zonder dat het jou te veel tijd en geld kost? Geef je team de tools om te groeien met het leerplatform van Studytube.

Tile - mkb - leeraanbod

Direct toegang tot relevante trainingen

Organiseer het leren eenvoudig voor al je medewerkers in één gebruiksvriendelijke omgeving. Hier kunnen zij tijd- en plaatsonafhankelijk leren, met toegang tot een volledig leeraanbod.

 

Je geeft medewerkers direct toegang tot honderden e-learnings en microlearnings van gerenommeerde vakexperts en je ontwikkelt met gemak eigen trainingen met onze intuïtieve Auteurstool.

Tile - mkb - bespaar tijd

Organiseer leren efficiënt

Door stroomlijning en automatisering van tijdrovende processen verdwijnt de administratieve rompslomp. Dit zorgt voor een enorme tijdwinst en gebruiksgemak bij het organiseren van leren en ontwikkelen. Ondernemingen besparen zo al gauw 25 tot 40 procent van de tijd die ze normaal besteden aan de uitvoering van hun leerbeleid.

Tile - mkb - resultaat

Optimaal inzicht in kennis en kunde

Je ziet in één oogopslag hoe je medewerkers zich ontwikkelen, welke kennis ze hebben opgedaan of waar ze hun vaardigheden nog kunnen bijspijkeren. Zo kun je gemakkelijk bijsturen waar nodig en zorgen voor de gewenste groei en ontwikkeling. En dat allemaal vanuit één centrale omgeving.

Een greep uit onze klanten uit het MKB die al aan hun toekomst werken met Studytube

  • Hoe Social Deal werknemers aantrekt en behoudt met een leerplatform

    Social Deal heeft leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. Dus toen corona kwam en het budget voor leren en ontwikkelen in het geding kwam, moest Social Deal op zoek naar een passende oplossing. De SLIM-subsidie bood uitkomst.

  • Hoe Kruitbosch met leren & ontwikkelen inspeelt op de veranderende markt

    Kruitbosch, de bedenker, ontwerper en bouwer van de fietsmerken Cortina en Alpina, is snel gegroeid. Maar hoe zorgden zij ervoor dat hun medewerkers goed mee kwamen? En dat nieuwkomers steeds snel up and running zijn? Ontdek het in dit webinar!

Het is goud waard als mensen bij je willen blijven. Omdat medewerkers ontwikkeling tegenwoordig belangrijker vinden dan geld, hebben ze bij ons een onbeperkt leerbudget. We merken dat dit de medewerkers trots maakt op onze organisatie.

carola - 2

Carola Machwirth

Manager Learning & Development