L&D Monitor 2024:
De toekomst van leren

Ontdek in dit webinar de nieuwste L&D-trends en verken de impact van AI op leren.

LDM24 Nick van Dam Ester Koot - HubDB-1
Je kunt direct beginnen met kijken

Leren en ontwikkelen: het leeft binnen Nederlandse organisaties. Maar welke verschuivingen zagen we het afgelopen jaar?

Van ontwikkelingen in leerbudgetten en veranderingen in leermethoden tot aan de rol van AI binnen L&D; tijdens dit exclusieve webinar komen de opvallendste onderzoeksresultaten uit de Learning & Development Monitor 2024 aan bod. 

Meld je aan en hoor hoe de experts, prof. dr. Nick van Dam (Nyenrode Business Universiteit en IE University) en Ester Koot (onderzoeksbureau Sparkey/Motivaction) de uitkomsten onthullen en reflecteren op de laatste trends. 

Wat is de Studytube Learning & Development Monitor?
Jaarlijks vragen we aan meer dan 1.100 HR-professionals, managers en medewerkers hoe het leren en ontwikkelen in hun organisaties is vormgegeven. Zo krijgen we een compleet beeld van de stand van zaken in Nederland.

Verwacht in dit webinar diepgaande discussies over de nieuwste trends en leer hoe je de mogelijkheden van AI kunt benutten om jouw L&D-strategie te verrijken. 

Mis het niet! Meld je snel aan en ontdek innovatieve mogelijkheden om een nog groter succes te maken van jouw L&D-strategie.


Welke onderwerpen kun je verwachten?

 • Inzichten in het effectief benutten van leerbudgetten;
 • Strategieën voor beloning bij ontwikkeling;
 • Waar, wanneer en hoe we leren;
 • De rol van AI in L&D: staat ons een doorbraak te wachten?;
 • En hoe de jongste generatie het L&D-landschap vormgeeft.

Deze organisaties werken en leren al met Studytube

 • Van Wijnen
 • Provincie Gelderland
 • Manpower
 • Spar
 • Centric
 • Bol.com

Over de sprekers:

Prof. dr. Nick van Dam

Nick van Dam wordt gedreven door één passie: het ontwikkelen van mensen. Hij is een internationaal erkend thought leader, adviseur, coach, trainer, bestselling auteur en spreker op het gebied van leren en leiderschapsontwikkeling. Hij is een voormalige partner, Chief Learning Officer en HR Executive bij McKinsey & Company en Deloitte.

Prof. dr. Van Dam is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en IE University (Madrid) waar hij verantwoordelijk is voor het IE Center for Corporate Learning & Talent Management. Hij is Academic Director van twee internationale leiderschapsprogramma’s: Global Master Program: L&D Leadership en Global Master Program: HR Leadership. Deze programma’s worden verzorgd in samenwerking tussen Nyenrode en IE Business School.

Ook is Van Dam (co-)auteur van meer dan 27 boeken waaronder: ‘Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties’; ‘Leren en ontwikkelen in het Digitale Tijdperk' en 'Handboek Organisatie en Management’. Tot slot helpt Van Dam als oprichter van de Stichting e-Learning for Kids meer dan 25 miljoen kinderen met gratis digitaal onderwijs.

Nick-van-dam

Ester Koot
Expert arbeidsmarkt­onderzoek bij Sparkey/Motivaction

Ester Koot studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is expert arbeidsmarktonderzoek binnen onderzoeksbureau Motivaction. Daarnaast is ze teamleider van Sparkey, het onderzoeksbureau dat zich specifiek richt op onderzoek onder werkgevers en werknemers. Ester houdt zich bezig met uiteenlopende onderwerpen als: employer branding, leren en ontwikkelen, cultuuronderzoek, medewerkersonderzoek en HR-trendonderzoek. Het uitgangspunt bij deze onderzoeken is ‘de mens achter de werknemer of werkgever’; wat drijft hem of haar?

Ester Koot - LDM24

Ontvang maandelijks het laatste L&D nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte dankzij interessante blogposts, e-books, webinars en podcasts, direct in je inbox.