Bouw & Infra

Houd je vakmensen up to date én gecertificeerd

Een sector vol uitdagingen

De bouwsector heeft te maken met allerlei uitdagingen. Allereerst is er een gebrek aan grondstoffen en een nóg groter tekort aan vakmensen. Ook de klimaatproblematiek kunnen we aan dat lijstje toevoegen, net als vergaande digitalisering en een complexe regelgeving. Geen wonder dat organisaties overgaan tot nieuwe initiatieven als industrialisering om toch aan de grote vraag naar bijv. woningen te kunnen voldoen. Maar hoe houd je jouw vakmensen op de bouwplaats gecertificeerd en op de hoogte van al die vernieuwingen, zonder dat het je te veel tijd kost?

Een greep uit onze klanten die al aan hun toekomst werken met Studytube

 • Van Wijnen
 • VolkerWessels
 • De Vries en Verburg
 • Kropman
 • Coen Hagedoorn
 • Vink Bouw

Met de juiste certificaten op de bouwplaats

Kiezen voor Studytube is kiezen voor innovatie. Ons complete leerplatform maakt het mogelijk om je certificatenbeheer volledig te automatiseren; belangrijk als je moet aantonen dat je volgens de laatste veiligheidsvoorschriften werkt om je licence to operate te behouden.

 • Centraal certificatenmanagement, waaronder de opslag van certificaten in dossiers, automatische verzoeken voor hercertificering en een koppeling tussen certificaten en je personeelssysteem.
 • Duidelijke overzichten die jou inzicht geven in wie welke trainingen heeft gevolgd en wie welke certificaten heeft behaald. Je kan zelf bepalen hoe vaak leidinggevenden meldingen ontvangen over aflopende certificeringen.
 • Rijke rapportages waarmee je snel kan bepalen wie de meest geschikte competenties heeft voor op de bouwplaats. Zodat de juiste kennis altijd op de juiste plek terechtkomt.

Hoe Van Wijnen het platform van Studytube inzet

Leren toegankelijk maken voor al je vakmensen

Via Studytube bundel je alle trainingen voor je bouwpersoneel op één gebruiksvriendelijke plek. Doordat we flexibel leren faciliteren, kunnen je medewerkers zich onafhankelijk van plaats en tijd ontwikkelen. Daardoor moeten ze na een dag werken geen trainingen meer volgen op locatie in hun vrije tijd. Dat maakt (verplichte) trainingen makkelijker en minder belastend.

 • Eén centrale leeromgeving waar je medewerkers direct toegang hebben tot alle verplichte trainingen voor de bouw, zoals VCA, EHBO en steigerbouw.
 • Via het Learning Experience Platform krijgen je medewerkers niet alleen inzicht in hun verplichte certificaten, maar ook inspiratie om die aan te vullen met optionele cursussen voor hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Apparaat-onafhankelijk leren, zodat je vakmensen trainingen kunnen volgen op hun tablet, telefoon en/of laptop;
 • Dankzij een geavanceerde zoekfunctie en handige filteropties navigeer je snel en eenvoudig door een van de externe cursussen bij erkende opleiders zoals Bouwradius, KPE en TVVL.

Veilig aan het werk met digitale toolboxtrainingen

Bouwvakker Cas kijkt recht in de camera

Nieuw toegevoegd aan de online trainingsbibliotheek van Studytube: digitale toolboxtrainingen! Met deze digitale trainingen garandeer je veiligheid op de werkplaats, en voldoe je eenvoudig aan de wet- en regelgeving. Daarnaast bieden we ook trainingen aan die iedere bouwmedewerker moet bezitten. Denk daarbij aan: BHV, VCA Basis of Veilig werken met gevaarlijke stoffen.

Vraag naar de mogelijkheden

Hoe KWS Infra veiligheid op de werkplaats waarborgt met Studytube's leerplatform

vrouwelijke bouwmedewerker houdt een tablet vast op de bouwplaats.

Veiligheid staat bij KWS Infra hoog in het vaandel en is op alle niveaus in de organisatie gewaarborgd. Het is niet altijd makkelijk om uitvoerend vakmannen aan het leren te krijgen. Maar de verplichte kost wat betreft veiligheidstrainingen en certificaten, móét iedereen volgen. Met behulp van een all-in-one leerplatform wil KWS Infra dit bewerkstelligen en de veiligheid op de bouwplaats waarborgen.

Lees de klantcase

Efficiënt organiseren van leren

Studytube zorgt voor een enorme tijdwinst en een aanzienlijk gebruiksgemak bij de organisatie en uitvoering van je leerbeleid. Door de stroomlijning en automatisering van alle processen verdwijnt de administratieve rompslomp. Bouwbedrijven besparen zo al gauw 75% à 95% van de tijd die ze normaal besteden aan de communicatie over trainingen, de aanvraag van rapportages en het beheer van certificaten.

 • Een sterk geautomatiseerd kwalificatiemanagement, inclusief automatische triggers: op basis van zelfgekozen variabelen (bijv. afdeling, functie, afronding van een opleiding, etc.) kan je een leerinterventie of inwerktraject automatisch toewijzen aan wie daarvoor in aanmerking komt.
 • Een gemakkelijke regeling voor alle communicatie over je leerbeleid, zoals uitnodigingen voor opleidingen, de automatische inplanning van trainingen in je agenda, en automatische berichtgeving.
 • Creëer eenvoudig zelf digitale toolboxmeetings die je vakmensen online kunnen volgen, zodat ze niet meer allemaal naar een vaste (en voor sommigen verre) locatie moeten komen.

Bouwbedrijven hebben geschoolde vakmensen nodig om veilig en duurzaam te werken. Ontdek hoe Studytube daarbij kan helpen.