Downloads

Hier vind je boeiende onderzoeksrapporten, whitepapers, e-books en brochures over leren en ontwikkelen, net als de succesverhalen van onze klanten.

Recente downloads

 • E-book

  Al je L&D-processen eenvoudig geautomatiseerd

  Leren en ontwikkelen organiseren kan complex en tijdrovend zijn. In dit e-book ontdek je hoe je L&D-processen eenvoudig automatiseert. Zo bespaar je tijd en voorkom je fouten.

 • Rapport

  Studytube Learning & Development Monitor 2023

  Werkgevers en werknemers zijn het oneens. 45% van de organisaties vindt meebetalen aan een dure opleiding normaal. Terwijl 79% van de medewerkers juist verwacht dat de werkgever álles betaalt. Meer weten? Lees het rapport!

 • Ontvang maandelijks het laatste L&D nieuws

  Schrijf je nu in en ontvang maandelijks interessante blogposts, e-books, webinars en podcasts direct in je inbox. Zo hoef je niets te missen en blijf je altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van L&D. 

 • How-to gids

  Leren & ontwikkelen in een hybride werkomgeving

  Hybride werken heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt. Hoe zorg je er in deze nieuwe situatie voor dat jouw medewerkers optimaal aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling kunnen én blijven werken?

 • Case study

  Hoe CZ haar medewerkers digitaal vaardig maakt

  Het digitaal vaardig maken van haar medewerkers is topprioriteit voor CZ. Hiermee wil zij haar 3,6 miljoen verzekerden, zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Lees er alles over in deze case.

 • Checklist

  LMS Checklist

  Aan de hand van 30 vragen stellen wij een persoonlijke LMS Checklist voor jou samen, zodat jij het leerplatform kiest dat perfect past bij jouw organisatie en haar medewerkers.

 • E-book

  Bouwpersoneel stimuleren in hun ontwikkeling

  Bouwpersoneel blijkt lastig te activeren m.b.t. leren & ontwikkelen. Hoe krijg je die groep dan toch gemotiveerd en welke factoren spelen hierbij een rol? Kom er alles over te weten in dit e-book.

 • E-book

  De ROI voor online en blended leren

  Online leren biedt grote voordelen. Denk aan online trainingsprogramma’s die goedkoper zijn dan klassikale programma’s. Maar hoe kun je laten zien dat online of blended leren ook echt meer oplevert?

 • Case study

  Klantcase WerkTalent

  WerkTalent gelooft dat iedereen moet werken vanuit zijn of haar unieke talent. Lees hier hoe het bedrijf die visie inzet bij de omscholing en plaatsing van haar uitzendkrachten.

 • Case study

  Hoe Social Deal focust op L&D met de SLIM-subsidie

  Social Deal schakelde Studytube in bij de aanvraag van haar SLIM-subsidie, zodat de organisatie ook tijdens de coronacrisis kon blijven investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers. Mét succes.

 • Case study

  Klantcase Kibeo

  Om de meest optimale zorg te kunnen bieden, hebben de pedagogisch medewerkers van Kibeo via het leerplatform van Studytube steeds toegang tot alle kennis die ze nodig hebben.

 • Case study

  Klantcase Gemeente Eindhoven

  Gemeente Eindhoven richt zich volop op de toekomst en wil doorgroeien als een fijne en veilige woon- en werkomgeving. Lees hier hoe de stad daarop inspeelt met de juiste kennis en vaardigheden.

 • E-book

  Competentieontwikkeling faciliteren voor managers

  In dit handboek nemen we je stapsgewijs mee in de mogelijkheden, obstakels en best practices bij het ontwikkelen van je medewerkers en hun competenties. Zo kunnen werknemers meegroeien met je organisatie.

 • Whitepaper

  Duurzame inzetbaarheid in 8 stappen

  Duurzame inzetbaarheid vloeit voort uit het gegeven dat onze omgeving continu verandert, o.a. door nieuwe technologieën en robotisering. Hoe ga je daar als organisatie en werknemer mee om?

 • How-to gids

  Optimale blended learning strategie

  Blended learning combineert online en offline leren, en vindt sinds de coronacrisis steeds sneller zijn weg in en naar het bedrijfsleven. Met deze gids zet ook jij deze leervorm strategisch in.

 • E-book

  Leerlijnen ontwikkelen

  In dit e-book lees je hoe persoonlijke leerlijnen de basis vormen van elk resultaatgericht opleidingsplan, en hoe je specifieke leerdoelen opstelt voor individuen, teams en je organisatie in het algemeen.

 • Case study

  Klantcase Wij zijn JONG

  Dankzij de ontwikkelcyclus van Wij zijn JONG leveren haar pedagogische medewerkers zorg van topkwaliteit en voldoen ze steeds aan de strenge wet- en regelgeving.

 • E-book

  HR en operational excellence in de productie

  Hoe draag je als HR- of L&D-verantwoordelijke zoveel mogelijk bij aan de operational excellence van je organisatie? Dit e-book zet de belangrijkste uitdagingen en oplossingen op een rij.

 • Brochure

  Zelf online training content ontwikkelen

  Met de auteurstool van Studytube kan je al jouw unieke, bedrijfsspecifieke kennis bundelen in een online training of leerlijn. Deze brochure vertelt je hoe eenvoudig dat is.

 • E-book

  Hoe blijf je relevant als gemeente?

  Gemeenten investeren steeds meer in opleiden en ontwikkelen. Maar zijn het ook echt lerende organisaties? En om welke uitdagingen kun je als gemeente écht niet heen de komende jaren?

 • Whitepaper

  De 21st century ambtenaar

  Gemeenten moeten investeren in duurzaam inzetbare ambtenaren om klaar te zijn voor de toekomst. Maar welke vaardigheden horen daarbij? En hoe stel je een passend trainingsprogramma op?

 • How-to gids

  De how-to gids voor een succesvolle onboarding

  In deze gids leer je de drie belangrijkste pijlers van een onboardingsprogramma kennen en de vijf voornaamste succesfactoren. Zo zorg je zelf na het lezen voor een succesvol onboarding.

 • E-book

  Borg het succes van leren in 6 stappen

  Het succesvol inzetten van leren wordt steeds belangrijker. Maar hoe zorg je voor borging? Samen met meer dan 200 klanten ontwikkelden we een handig 6-stappenmodel.

 • E-book

  Hoe krijg je L&D op de agenda van de directie?

  Hoe krijg je als HR-manager jouw L&D-plannen op de agenda van het management? Met deze 6 tips zet je die ambities om in de praktijk, met aandacht voor zowel je stakeholders als je medewerkers.

 • E-book

  Hoe word je een lerende organisatie?

  Om succesvol te blijven, moeten organisaties voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden verwerven. Maar hoe wordt jouw bedrijf een lerende organisatie? In dit e-book vind je 11 essentiële tips.

 • Case study

  Klantcase Emil Frey

  Emil Frey Nederland (voorheen PGA Nederland) wilde haar leeraanbod beter en gerichter structureren. Met de hulp van Studytube lukte dat. Lees hier meer over hun aanpak.

 • Case study

  Klantcase KWS Infra

  Dankzij het leerplatform van Studytube garandeert KWS Infra altijd en overal een veilige bouwplaats én bespaart het bedrijf tijd en kosten tegelijkertijd. Deze case study vertelt je hoe dat precies werkt.

 • Case study

  Klantcase Van Wijnen Noord

  In deze case study lees je hoe Studytube Van Wijnen helpt om te bouwen aan haar toekomstbestendigheid door verschillende leerbehoeften te verzoenen op één platform.

 • Whitepaper

  8 onmisbare competenties van de smart city-ambtenaar

  De overheid wordt steeds meer gedataficeerd. Wat betekent dat voor het werk van overheidsmedewerkers? Deze whitepaper beschrijft welke talenten onmisbaar zijn op het gemeentehuis van de toekomst.

Studytube kan ook jouw organisatie helpen om een leercultuur op te bouwen. Nieuwsgierig? Onze experts geven je graag meer uitleg.