Downloads

Hier vind je boeiende onderzoeksrapporten, whitepapers, e-books en brochures over leren en ontwikkelen, net als de succesverhalen van onze klanten.

Recente downloads

 • Whitepaper

  Duurzame inzetbaarheid in 8 stappen

  Duurzame inzetbaarheid is ontstaan uit het gegeven dat onze omgeving voortdurend verandert. Nieuwe technologie leidt tot automatisering en robotisering wat een verandering in het werkveld teweeg brengt. Hoe ga je hier als organisatie, maar ook als werknemer mee om?

 • How-to gids

  Optimale blended learning strategie

  Blended learning is een leermodel dat al langer bekend is en gebruikt wordt in het onderwijs. Het combineert online leren met klassikaal leren en vindt nu ook een weg naar het bedrijfsleven. In dit e-book leer je zelf een blended leren strategie vorm te geven.

 • Case study

  Klantcase Wij zijn JONG

  Dankzij de ontwikkelcyclus van Wij zijn JONG leveren pedagogische medewerkers topkwaliteit.

 • E-book

  HR en operational excellence in de productie

  Hoe zorg je ervoor dat je als HR/L&D een zo groot mogelijke bijdrage kunt leveren aan de operational excellence van je organisatie? Dat staat in dit e-book centraal. We zetten de belangrijkste uitdagingen én oplossingen op een rij. Zodat je weet aan welke knoppen je kunt draaien.

 • E-book

  Hoe blijf je relevant als gemeente?

  Gemeenten investeren steeds meer in opleiden en ontwikkelen. Maar zijn het ook echt lerende organisaties? En om welke uitdagingen kun je als gemeente écht niet heen de komende jaren?

 • Whitepaper

  De 21st century ambtenaar

  Gemeentes zijn gelijkwaardige partners geworden. En daar horen andere vaardigheden bij. Maar welke 21st century skills zijn nu eigenlijk voor ambtenaren?

 • How-to gids

  Onboarding

  Dé how-to gids voor het opzetten van een succesvol onboarding programma. Met tips, succesfactoren, een checklist en best practices.

 • E-book

  Borg het succes van leren in 6 stappen

  Het succesvol inzetten van leren wordt steeds belangrijker. Maar hoe zorg je voor borging? Samen met 200+ klanten hebben wij hiervoor een 6-stappenmodel ontwikkeld.

 • Case study

  Klantcase Emil Frey

  Tot voor kort had Emil Frey Nederland (voorheen PGA Nederland) het aanbod voor leren en ontwikkelen onvoldoende gestructureerd. En dat wilden ze veranderen. Lees hoe ze dat hebben aangepakt.

 • Case study

  Klantcase KWS Infra

  Lees hoe Studytube KWS Infra helpt een veilige bouwplaats te realiseren en tijd en kosten te reduceren.

 • Case study

  Klantcase Van Wijnen Noord

  Lees hoe Studytube bouwbedrijf Van Wijnen Noord helpt een toekomstbestendige organisatie te bouwen en kosten te reduceren.

 • Whitepaper

  8 onmisbare competenties van de smart city-ambtenaar

  De overheid wordt steeds meer gedataficeerd. Wat betekent dat voor het werk van overheidsmedewerkers? Deze whitepaper beschrijft welke talenten onmisbaar zijn op het gemeentehuis van de toekomst.

Studytube kan ook jouw organisatie helpen om een leercultuur op te bouwen. Nieuwsgierig? Onze experts geven je graag meer uitleg.