Hoe je de inkoop van trainingen met Studytube handig centraliseert

Versnippering van extern leeraanbod, tijdrovende inkoopprocessen en aanbod dat vervolgens niet volledig aansluit op de leerbehoeften en -stijlen van jouw medewerkers. Het komt helaas nog vaak voor in grotere organisaties. Gelukkig kun je deze uitdagingen bij de inkoop van trainingen eenvoudig pareren met het centrale inkoop- en leerplatform van Studytube. En hoe we je hierbij ondersteunen, ontdek je in dit artikel.

Leveranciersmanagement en inkoop op het gebied van trainingen is in veel bedrijven een behoorlijk complexe en kostbare klus. Je hebt inzicht nodig in de leerbehoeften en wensen van je medewerkers, in de prijs-kwaliteit-verhouding van de verschillende soorten trainingen en leveranciers die daar antwoord op bieden. En je dient inkoopprocessen zo in te richten dat deze zo min mogelijke administratieve tijd en kosten met zich meebrengen.

“Voorheen kochten we ons externe leeraanbod decentraal in. Daardoor hadden we geen volumevoordeel en hadden we per jaar 3.400 losse facturen van opleiders. Nu regelen we dit centraal met het leerplatform van Studytube. Hiermee is het gehele administratieve proces geregeld en besparen we tijd en geld. Zelfs onze accordering verloopt nu automatisch.”

– Ruben Smit, Timing Uitzendbureau

Het leerplatform van Studytube is zo ontworpen dat het voor jou als inkoper of inkoopverantwoordelijke L&D-professional allemaal een stuk makkelijker wordt. Niet alleen doordat we al het leeraanbod voor jouw medewerkers hiermee op één plek samenbrengen, maar ook doordat we je helpen zoveel mogelijk processen te stroomlijnen en automatiseren. Zo wordt het inkopen eenvoudiger, leuker en effectiever en behaal je met jouw inspanningen het optimale leerrendement. Wat je precies kunt verwachten als je voor ons leerplatform kiest, lees je hieronder.

Je krijgt meer grip op extern leeraanbod

“Wat ik zo mooi vind aan het leerplatform van Studytube is dat je zelf dingen toe kunt voegen. Denk aan eigen trainingen of opleidingen van externe leveranciers. Dit maakt het makkelijk om een relevant, breed palet aan te bieden dat optimaal aansluit op alle behoeften en voorkeuren binnen Funda.”

– Chantal Lotze, People Support Partner, Funda

Het huidige leerlandschap is ontzettend versnipperd. Geen wonder dat je medewerkers door de bomen het bos niet meer zien. Met de Opleidingsintermediair van Studytube maak je eenvoudig een relevante selectie uit het aanbod van de ruim 7.000 aangesloten opleiders. Met het Studytube-leerplatform breng je in no-time al je leeraanbod samen op een centrale plek.

Op aanvraag van onze klanten voegen wij voortdurend opleiders toe aan ons partnernetwerk, zodat jij het leeraanbod samenstelt dat het best bij jouw organisatie past. Dankzij automatische evaluaties, ratings en reviews verlies je nooit de kwaliteit uit het oog.

We helpen je bovendien niet alleen om de juiste opleidingen te vinden, maar faciliteren ook het zoek- en boekproces van zowel in-company, team- als individuele trainingsaanvragen. We beheren externe leveranciers en dragen zorg voor de financiële afhandeling.

Je bespaart geld en tijd te bij de inkoop van trainingen

“Met Studytube hebben we flink tijd en kosten bespaard op alles rondom het inkopen van trainingen: we zijn van 3,5 naar 1 fte gegaan. Het uitbreiden met nieuwe opleiders is zelfs minutenwerk geworden in plaats van maanden.”

– Manon van der Lely, Manager HR Development, a.s.r.

Met het leerplatform van Studytube is repetitief handmatig werk verleden tijd. Door onze slimme automatisering bespaar je tijd en voorkom je onnodige fouten bij inkoop van externe trainingen, het beheer van leerbudget en goedkeuren van aanvragen. Hiermee maak je processen eenvoudiger en beter, waardoor jij je weer kan richten op het maken van impact.

Onze Opleidingsintermediair automatiseert het volledige inkoopproces van externe opleidingen – van aanvraag tot accordering en facturatie. Zo besparen jij en je medewerkers waardevolle tijd.

Je zorgt eenvoudig voor de meest relevante leercontent

“De automatische triggers van het Studytube leerplatform zijn zo fijn om twee redenen: allereerst kun je specifieke trainingen of leerlijnen toewijzen aan medewerkers die in een nieuwe functie, een nieuw team, of voor het eerst beginnen bij bol.com. Dat zorgt ervoor dat die mensen de meest relevante training voor dat moment voorgeschoteld krijgen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat medewerkers hun weg naar de academy makkelijker weten te vinden. Er wordt nou eenmaal sneller doorgeklikt als we een link gebruiken met daarbij de boodschap dat deze trainingen voor jou relevant zijn.”

– Peter Dirks, HR Project Manager & Product Owner, bol.com

Bij Studytube geloven we niet in een 'one size fits all'-oplossing. Daarom is ons leerplatform zo ingericht dat elke medewerker een persoonlijke leerervaring krijgt. Zo kan hij vooraf zijn interesses aangeven, waarop het systeem relevante suggesties doet op basis van die voorkeuren, het profiel van de medewerker, zijn leergedrag en populaire trainingen binnen de organisatie.

De juiste opleiding zoeken kost medewerkers al gauw veel tijd, zeker gezien het ruime leeraanbod. Maar niet met Studytube! Met Google als voorbeeld hebben we de zoekfunctie zo ingericht dat de resultaten al verschijnen tijdens het typen. Daarnaast zoekt het systeem leervorm-overstijgend en ‘leert’ het van het zoekgedrag van andere gebruikers.

En wil jouw medewerker toch liever zelf grasduinen? Met onze handige filteropties is die relevante online of klassikale training zo op te zoeken.

Boek nu vrijblijvend een online demo.

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.