Snel veranderende wereld vraagt investering in competentieontwikkeling

Onlangs verscheen Studytube, na ongeveer 2,5 maand, opnieuw in de krant. Analysemaatschappij.nl ontwikkelde de special Analyse Competentieontwikkelingen, met een focus op persoonlijke en organisatorische groei. In het artikel vertelt Homam Karimi onder andere over het belang van een lerende organisatie zijn.

De special werd geleverd bij het Financieele Dagblad van 31 mei 2017. De online versie van het artikel is te vinden op pagina 5, of hieronder te lezen.

‘Snel veranderende wereld vraagt om investeren in ontwikkelmogelijkheden medewerkers’

Organisaties zien zich steeds vaker geconfronteerd met veranderingen. Het zijn dan ook organisaties, die zich snel en continu weten aan te passen aan een veranderende wereld, die het meeste succes hebben.

Lerende organisaties

Volgens Homam Karimi, CEO en medeoprichter van Studytube, staan organisaties momenteel zwaar onder druk. “Zij hebben te maken met digitalisering, globalisering en allerlei wettelijke verplichtingen. Organisaties worstelen daarom met de vraag: hoe kan ik me aanpassen aan deze snel veranderende wereld? Succesvolle organisaties hebben één gemene deler: het zijn lerende organisaties, waar doorlopend geïnvesteerd wordt in de competentieontwikkeling van medewerkers.”

Investeren in talentontwikkeling

Een organisatie veranderen in een lerende organisatie is niet eenvoudig. Karimi: “Medewerkers van alle generaties verlangen goede ontwikkelingsmogelijkheden en regie over de eigen loopbaan. Ze willen zelf bepalen wat, waar en hoe vaak ze leren. Wat wij veel zien is dat organisaties uitsluitend verplichte, klassikale trainingen aanbieden en dat het leeraanbod versplinterd is. Dat creëert een barrière voor medewerkers om te leren.”

Eén centrale leeromgeving

Studytube biedt een compleet medewerker ontwikkelingsplatform: een eenvoudige manier om een lerende organisatie vorm te geven. Karimi: “In de centrale leeromgeving van Studytube kunnen medewerkers het volledige leeraanbod terugvinden, afgestemd op elke behoefte en niveau. Wij verzorgen microlearnings: korte, vraag gestuurde trainingen van maximaal 15 minuten, waarin een vraag of probleem centraal staat. Bij een macrolearning gaat het om volwaardige, interactieve opleidingen met een begin en een eind, zoals een Lean-management traject. Macrolearnings hebben als doel om een set vaardigheden aan te leren.”

Overzichtelijk learning management system

Daarnaast biedt Studytube één overzichtelijk learning management system voor het beheren en inzichtelijk maken van leeractiviteiten. HR en het management kan daarmee leerprocessen managen, door onder anderen leerlijnen uit te zetten, leerontwikkelingen te monitoren, certificaten bij te houden en opleidingsbudgetten te beheren.

Karimi: “Trends zoals digitalisering raken alle sectoren. Moderne leiders zien dan ook dat het noodzakelijk is om doorlopend te investeren in het trainen van hun mensen. Alleen dan gaan ze veldslagen winnen.”

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website of laat één van onze specialisten je informeren over wat Studytube voor jouw organisatie kan betekenen door een demo aan te vragen.

Heb je de Learning & Development Monitor 2023 All-star-editie al gelezen?

De belangrijkste L&D-trends gebundeld in één rapport. Ontdek de grootste leerdrempels, waar we willen leren en belangrijke verschillen tussen sectoren. Nu met extra onderzoeksdata én een voorwoord van Prof. Dr. Nick van Dam.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.