Twee mannen ondertekenen het contract voor hun samenwerking

Vijftig nieuwe klanten voor Studytube

In de afgelopen zes maanden hebben ruim vijftig organisaties gekozen voor het alles-in-één-leerplatform van Studytube. Daarmee krijgen de medewerkers van deze organisaties toegang tot een uitgebreid aanbod van online, klassikale en blended trainingen.

Zo’n 20% van de nieuwe klanten is afkomstig uit de uitzend- en detacheringsbranche, waaronder namen als Brisker Group (o.a. Tentoo), Werktalent, AP Support, Easyworx en HDR Group Business. Ook kozen ruim twintig gemeenten voor het leerplatform van Studytube, zoals o.a. Huizen, Raalte, Houten, Rijswijk, Soest, Venray, Utrechtse Heuvelrug en Deventer.

In andere sectoren sloot Studytube samenwerkingsverbanden met o.a. ECW Netwerk, AVK Plastics, Onder de Bomen en Aidence, Mitsubishi Motors Europe en D&B The Facility Group. Vóór die nieuwe partnerschappen maakten al meer dan 200 organisaties gebruik van Studytube, goed voor in totaal 500.000 actief lerende medewerkers.

Corona stimuleert leerbehoefte

Volgens Studytube ligt de oorzaak van die toename bij de coronacrisis, die in verschillende branches heeft gezorgd voor een groeiende leerbehoefte.

“De uitzendbranche is één van de sectoren die het zwaarst wordt getroffen door de coronacrisis,” aldus Homam Karimi, CEO bij Studytube. “De toekomst is onzeker, maar deze moeilijke tijd biedt uitzenders wél een uitgelezen kans om flexmedewerkers duurzaam inzetbaar te maken via bij- en omscholing. Een leerplatform is daarbij een uitstekend hulpmiddel.”

De vele gemeenteklanten zijn volgens Studytube dan weer het gevolg van de decentralisatie van overheidstaken. “Gemeentebesturen krijgen steeds meer verantwoordelijkheid,” aldus Karimi. “Ze beseffen dat het belangrijker is dan ooit om de kennis en kunde van hun medewerkers te laten aansluiten op de behoeften van de burger én op het veranderende takenpakket.”

Leren voor duurzame inzetbaarheid

Om leren en ontwikkelen in diverse branches mogelijk te maken, ontwierp Studytube allerlei gespecialiseerde online trainingsbibliotheken, zoals de Overheid Academy en de Flex Academy voor de uitzendbranche. Zo kunnen organisaties het interne en externe leeraanbod samenstellen dat bij hen past, het zoek- en boekproces automatiseren, en ieders leerproces bijhouden via het Learning Management Systeem.

“De coronacrisis heeft onze samenleving ingrijpend veranderd,” besluit Karimi. “We moeten met z’n allen investeren in onze duurzame inzetbaarheid, zodat we steeds kunnen inspelen op die ontwikkelingen. Flexibiliteit en wendbaarheid zijn essentieel, en we zijn dan ook erg blij dat meer en meer organisaties kiezen voor een leerplatform.”

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.