overheid-academy

Overheid Academy: unieke trainingsbibliotheek voor de lokale overheid

De kijkers van het webinar "De lokale overheid als lerende organisatie" kregen al een voorproefje, maar nu is de Overheid Academy ook breder beschikbaar. Lokale overheidsorganisaties die optimaal willen inspelen op de veranderingen in hun sector kunnen nu de module opnemen in hun online academy en zo de meest relevante kennis en kunde binnen hun branche verwerven – van "Overheidsparticipatie" tot "Ambtelijke Integriteit".

Wat wil de lokale overheid weten?

Het ruime klantenbestand van Studytube bevat talloze grote en kleinere gemeenten en andere lokale overheidsorganisaties. In 2019 organiseerden we voor hen een exclusief seminar, waar we peilden naar hun concrete leerbehoeften. Ook brachten we de uitdagingen in hun sector in kaart, net als de opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden waarmee we die vraagstukken samen kunnen aanpakken.

Op basis van hun feedback creëerde Studytube samen met een gespecialiseerde partner, HRD Groep, de Overheid Academy.

Wat is de Overheid Academy?

Deze rijke module bundelt 22 boeiende trainingen, specifiek toegespitst op gemeenten. Binnenkort komen daar nog eens 20 extra cursussen en leervormen bij. Samen met 40 testers hebben we de voorbije weken de puntjes op de i gezet.

De opleidingen behandelen allerlei onderwerpen: zowel algemene thema's als duurzame inzetbaarheid en vakspecifieke zaken als de Omgevingswet komen aan bod – kortom, alles wat gemeenten moeten weten om relevant te blijven in een snel veranderende sector.

Met het huidige aanbod kan je je al verdiepen in trainingen als "Denken en werken vanuit het inwonersperspectief", "Overheidsparticipatie" en "Voorbereiden op de Omgevingswet". In de nabije toekomst volgen titels als "Gemeentefinanciën", "Ambtelijke integriteit" en "Conflicthantering".

Waar kan ik de Overheid Academy terugvinden?

Ben je klant bij ons en wil je ook toegang tot deze specifieke gemeentebibliotheek? Dan kan je op aanvraag deze module toevoegen aan je online academy, en zo je medewerkers voorzien van de meest relevante kennisbank voor gemeenten van het moment.

"Studytube wil perfect aansluiten op de leerbehoeften van gemeenten, en deze gloednieuwe online trainingen zijn een mooie eerste stap in die richting," zegt Merel de Jong, Learning Consultant bij Studytube. "Door de gemeenten zelf actief te betrekken, konden we voor deze bibliotheek content ontwikkelen die écht nodig is, wat heeft geleid tot een uitgebreid en divers aanbod – voor ieder wat wils!"

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.