Studytube tussen Nederlandse tech-ondernemingen met wereldwijde impact

Technologie is onmisbaar in ons leven. Zonder tech, geen groene economie, gezondheidszorg, schoon drinkwater of (online) educatie. Gelukkig blijken Nederlandse tech-ondernemers vindingrijk, want zij hebben de oplossingen voor een betere toekomst in handen. Zo ook onze CEO, Homam Karimi, met Studytube’s technologie voor leren en ontwikkelen in organisaties. Daarom was Karimi op 16 februari te gast bij het Techleap event State of Dutch Tech 2023. En niemand minder dan onze premier Mark Rutte gaf Studytube hier een bijzondere vermelding.

Het doel van State of Dutch Tech is om koplopers in de Nederlandse tech-wereld bij elkaar te brengen. Nederland kan trots zijn op dit gebied, want het heeft een aantal van de meest inspirerende tech-bedrijven voortgebracht, met de potentie om de wereld zoals we deze nu kennen enorm te veranderen en verbeteren.

De huidige status van tech in Nederland

Om dit potentieel waar te maken en een ambitieuzer, diverser en sterk verbonden ecosysteem te creëren, dient er echter nog wel wat te gebeuren. Er zijn grote verschuivingen nodig om de belemmeringen weg te nemen waar snelgroeiende tech-bedrijven mee worden geconfronteerd. Voorbeelden van besproken zaken die nog extra aandacht behoeven voor tech Nederland, zijn:

  • Het vergroten van de omvang en impact van Nederlandse spinoffs;
  • Het dichten van de talent- en diversiteitskloof;
  • En een sterker, internationaal verbonden investeringsklimaat.

Ons internationale tech-potentieel

Nederlandse tech-leiders, zoals onze CEO, Homam Karimi, werden samengebracht tijdens State of Dutch Tech om kansen te ontdekken om die belemmeringen weg te nemen. Samen hebben zij namelijk wél de kracht om het torenhoge wereldwijde potentieel van het Nederlandse tech-ecosysteem te ontsluiten.

We zijn wel een klein land, maar ook weer niet zo klein, gaf onze premier Mark Rutte dan ook aan in zijn speech: we zijn immers de vijfde economie in Europa. “And if we can do this, then we can really be a big example.”

Tijdens State of Dutch Tech werden niet alleen uitdagingen besproken, maar ook al enkele noodzakelijke vervolgstappen. Het ontwikkelen van strategisch tech-beleid bijvoorbeeld, en het aantrekken en opleiden van meer en diverser talent. Zo kan de talentpool zowel van binnenuit als buitenaf vergroot worden.

Een bijzondere vermelding voor Studytube

Over Studytube zei premier Rutte op het internationale event het volgende: “It’s Netflix meeting Booking.com but then for company education. More than 500 organisations make use of it and he has 250 people employed. So I would also highly recommend that company for your investments.”

Homam Karimi: “We zijn trots op de bijzondere vermelding van onze premier, maar vooral ook om deel uit te maken van dit sterke ecosysteem in Nederland en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van tech op het gebied van educatie in bedrijven. Wij geloven dat het grootste potentieel nog altijd in mensen zit. En met Studytube zetten we alles op alles om dit potentieel met state-of-the-art tech en leercontent te realiseren bij zoveel mogelijk werknemers. In binnen- en buitenland.”

L&D Monitor 2024: Leren in eigen tijd of tijd van de baas?

50% van werkgevers verwacht dat je leert in eigen tijd, maar medewerkers zien dat anders. Ontdek in de L&D Monitor 2024 de kloof tussen verwachtingen en de realiteit en hoe AI leren persoonlijker en effectiever maakt. Bereid je voor op de toekomst van leren.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.