Archipel Academy verwerft Springest na splitsing klantenbestand door Studytube

Studytube en Archipel kondigen aan dat het klantenbestand van de opleidingsmarktplaats Springest is verdeeld en Springest door Archipel wordt overgenomen.

Springest, een marktplaats met meer dan 300.000 cursussen en trainingen van meer dan 8.000 verschillende opleiders, zal een verandering zien in de verdeling van het klantenbestand. Een deel van de klanten, waaronder BAM, Eneco, Holland Casino, Athora en Essent, is overgestapt naar het Studytube-leerplatform. Andere gerenommeerde organisaties, zoals Achmea, Volksbank, T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Stork, PostNL en Siemens, zullen op het Springest-platform blijven.

Archipel Academy breidt met de overname haar leeraanbod uit met meer dan 300.000 cursussen en trainingen, afkomstig van meer dan 8.000 verschillende opleiders. Daarnaast zal het Europese aanbod en de al bestaande Springest infrastructuur in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië Archipel Academy in staat stellen om haar marktplaats uit te breiden en meer organisaties in Europa te helpen ‘fit for future’ te blijven.

De overname omvat het merkrecht en het Springest platform. De medewerkers van Springest komen in dienst bij Archipel Academy en zullen blijven opereren vanuit Nederland en Duitsland.

Deze transactie heeft geen directe invloed op de dienstverlening van de respectievelijke marktplaatsen van Springest, Studytube en/of Archipel. De overdracht van Springest maakt deel uit van de strategische groeiambities van zowel Studytube als Archipel op nationaal en internationaal niveau.

Alle betrokken partijen zijn geïnformeerd over de transactie, er worden verder geen externe mededelingen gedaan.

Heb je de Learning & Development Monitor 2023 All-star-editie al gelezen?

De belangrijkste L&D-trends gebundeld in één rapport. Ontdek de grootste leerdrempels, waar we willen leren en belangrijke verschillen tussen sectoren. Nu met extra onderzoeksdata én een voorwoord van Prof. Dr. Nick van Dam.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.