Studytube lanceert samen met Noordhoff Academy een uniek leerplatform voor het onderwijs

Studytube lanceert samen met Noordhoff Academy een leerplatform dat specifiek bestemd is voor het onderwijs. Hiermee maken we continu leren & ontwikkelen laagdrempelig voor docenten in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Vanaf 2023 kunnen onderwijzers op dit platform aan de slag met speciaal ontwikkelde trainingen die eenvoudig naast hun drukke baan te volgen zijn.

Waarom leren in het onderwijs nu zo belangrijk is

Een duurzame oplossing voor leren & ontwikkelen in het onderwijs is momenteel hard nodig. De werkdruk is namelijk hoog en het docententekort neemt alleen maar verder toe. Maar scholen willen uiteraard niet inboeten op de kwaliteit van het onderwijs. Daarom zetten zij nu steviger in op permanente ontwikkeling van hun medewerkers. Met dit nieuwe leerplatform van Studytube en Noordhoff Academy kunnen onderwijsprofessionals hier gemakkelijk mee aan de slag.

Wat kun je verwachten op dit nieuwe leerplatform?

Op het leerplatform voor het onderwijs vind je korte individuele trainingen, maar ook uitgebreide klassikale trainingen voor het hele team. De oefeningen zijn altijd gericht op de eigen onderwijspraktijk. Zo kun je je als docent continu blijven ontwikkelen, zonder een hogere werkdruk te ervaren.

Een platform voor docenten én schoolleiders

Docenten kunnen via het leerplatform e-learnings en fysieke trainingen volgen over relevante onderwerpen speciaal voor het onderwijs, individueel en in groepsverband. Maar het is ook handig voor schoolleiders. Zij kunnen op dit platform namelijk alle professionaliseringsactiviteiten plannen, beheren en volgen.

Unieke inhoud voor elke school

De inhoud is aan te passen aan de visie en doelen van de school. Zo kun je gericht bepaalde thema’s of trainingen onder de aandacht brengen of zelf content voor docenten ontwikkelen en toevoegen.

Het beste van twee werelden

Rianne Rhodes, manager van Noordhoff Academy:

“Noordhoff heeft meer dan 180 jaar ervaring in onderwijs en leren. We willen dit in deze samenwerking inzetten om scholen en docenten te inspireren om zelf de regie te nemen over hun ontwikkeling, en zo de kwaliteit van hun onderwijs te blijven borgen.”

Homam Karimi, CEO van Studytube, vult aan:

“Door onze expertise op het gebied van leerprocessen en softwareontwikkeling te bundelen met de onderwijservaring van Noordhoff, zorgen we voor een sterk platform. Onderwijsprofessionals kunnen zo hun kennis verdiepen en verbreden, en investeren in hun ontwikkeling – allemaal op één modern, intuïtief platform.”

Over Noordhoff Academy

Noordhoff is dé kennispartner voor leergierig Nederland. Uit liefde voor het vak helpt zij dagelijks ruim 2 miljoen mensen het beste uit zichzelf te halen. Met slimme methodes en persoonlijke aandacht.

Noordhoff Academy richt zich op de professionalisering van scholen en docenten in het Nederland. Zij doet dit met een breed aanbod van trainingen, zowel fysiek als online. Omdat het bedrijf gelooft dat de beste docenten de sleutel zijn tot het beste onderwijs.

Over Studytube

Studytube gelooft dat het van levensbelang is om toekomstgericht te zijn als organisatie. Nu meer dan ooit. Daarom bieden we een alles-in-één leerplatform dat medewerkers inspireert om zelf aan hun eigen toekomst te werken. De focus ligt op drie pijlers:

  1. het creëren van de meest gebruiksvriendelijke leeromgeving;
  2. het aanbieden van ’s werelds beste leermaterialen;
  3. het volledige potentieel van iedere organisatie helpen benutten.

Zo ondersteunen we organisaties bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Van MKB tot corporate, zodat iedereen blijft groeien. Als bedrijf én als individu.

Heb je de Learning & Development Monitor 2023 All-star-editie al gelezen?

De belangrijkste L&D-trends gebundeld in één rapport. Ontdek de grootste leerdrempels, waar we willen leren en belangrijke verschillen tussen sectoren. Nu met extra onderzoeksdata én een voorwoord van Prof. Dr. Nick van Dam.

Wil jij graag persoonlijk advies voor de opstart van je eigen leercultuur? Onze experts beantwoorden graag al je vragen.